27 Nisan 2024 Cumartesi

O ANLAR KAMERADA !

O ANLAR KAMERADA !

Isparta

Aylardır sokağa çıkma yasakları uygulanan ve güvenlik güçlerinin neredeyse aralıksız devam eden operasyonlarına rağmen hendek ve barikatların tam olarak kapatılamadığı Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde,öğretmenlerin 'idari izinli' sayılarak geri çağrılması ve peşi sıra sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından beklenen operasyon da başladı.

 

Cizre'deki çatışmalar Sur, Cudi, Nur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaşırken, geceyi patlama ve yoğun silah sesleri altında geçiren Silopi'dede askerler, sabah erken saatlerden itibaren evlere baskın düzenlemeye başladı.HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Şırnak Silopi ilçesinde güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik operasyonlarına ilişkin Twitter hesabından video ve fotoğraflar paylaştı.

 

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde güvenlik güçleri, hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar bugün tank ve zırhlı araçlar eşliğinde yoğunlaştırdı.

 

10 BİN ASKERLE OPERASYON

 

ADVERTISING

 

 

Isparta, Bolu, Sivas'taki komanda birlikleri, Jandarma vePolis Özel Harekat timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin asker,operasyonlara katılıyor.

 

 

TANKLAR İLÇE MERKEZİNE İNDİ

 

İlçenin hakim tepelerine zırhlı araçlar ve tanklar konuşlandırılırken, bugün öğleden sonra tanklar ilçe merkezine indi. Tanklar,PKK'lıların Nur ve Cudi mahallerinde kurduğu ve patlayıcı tuzakladığı barikatları ateş altına alarak imha etti. Tank atışları sırasında patlayıcıların infilak ettiği barikatlardan şiddetli patlama sesleri ile birlikte dumanlar yükseldi. Operasyonların tanklar eşliğinde barikatların imha etmesiyle sürdüğü öğrenildi.

 

 

İLÇE, SİLAH VE PATLAMA SESLERİYLE İNLİYOR

 

Yetkililer, ilçedeki operasyonların barikatların,kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve YDG-H'lilerin şehirden temizlene nekadar kararlılıkla süreceğini söyledi. Operasyonların sürdüğü ilçede sık sıksilah ve patlama sesleri gelmeye devam ediyor.

 

Operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen 8 teröristten birinin keskin nişancı tüfeği Kanas kullandığı, birinin de roketatar kullandığı belirtildi.

İLÇE, SİLAH VE PATLAMA SESLERİYLE İNLİYOR

 

Yetkililer, ilçedeki operasyonların barikatların,kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve YDG-H'lilerin şehirden temizlenene kadar kararlılıkla süreceğini söyledi. Operasyonların sürdüğü ilçede sık sık silah ve patlama sesleri gelmeye devam ediyor.

 

Operasyon kapsamında etkisiz hale getirilen 8 teröristten birinin keskin nişancı tüfeği Kanas kullandığı, birinin de roketatar kullandığı belirtildi.

 

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR