19 Mart 2024 Salı

O AFİŞE YASAK GELDİ

DSP Isparta birinci sıra milletvekili adayı Mustafa Nihat Önal'ın "Atatürk'e ayyaş diyenlere demokratik tepki" amacıyla seçim afişlerinde elinde rakı kadehi ile çektirdiği fotoğrafı kullanması bir anda ülke gündemine oturmuştu.

Isparta

DSP Lideri Masum Türker, Mustafa Nihat Önal'ın istifasını istemiş, partisinin talebi üzerine de Önal, partisinden istifa ederek milletvekili adaylığından çekilmişti.

Yaşanan tartışmalar üzerine son olarak Merkez İlçe Seçim Kurulu da devreye girdi. Merkez İlçe Seçim Kurulu 22.05.2015 tarih ve 2015/85 sayılı kararı ile Mustafa Nihat Önal'ın söz konusu afişlerinin yayınlanmasına yasak getirdi.

Önal, sosyal paylaşım sitesinden o kararı şöyle duyurdu; "ARKADAŞLAR;DSP Isparta Milletvekili Adayı olarak kullandığım rakı kadehli seçim afişimin,gazetelerde ve internette yayınlanmasının durdurulması ve yasaklanmasına ilişkin Isparta Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının 22.05.2015 tarih ve2015/85 sayılı kararının tarafıma tebliği üzerine; söz konusu afiş ile ilgili paylaşımlar sayfamdan kaldırılmıştır. SAYGIYLA DUYURURUM"

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR