27 Nisan 2024 Cumartesi

Egzoz modifiyesi araca zarar veriyor

Egzoz modifiyesi araca zarar veriyor

Isparta

DOĞUKAN ACAR- Isparta'da 30 yıldır egzoz satışı ve tamirini yapan Murat Gümülü, aracın orijinal egzozu çıkarılıp abartı egzozların takılması aracın yakıt maliyetini artırdığını ve motora ciddi zararlar verdiğini söyledi.

Gümülü, egzoz sistemi yaptıranlara ağır para cezalarının olduğunu söyledi. Gümülü; 'Gençler aracın kendi orijinal sistemini söktürüp performansa dayanıklı ses veren egzoz sistemleri yaptırdıkları zaman ciddi cezalar yiyorlar. Normalde bu sistem Avrupa'da da var ancak orada belirli bir desibele kadar müsaade ediliyor. Aracın kendi orijinal egzoz sisteminin üzerinde işlem yapıldığında araç fazla yakar. Aracın katalizörü yoksa motordan çıkan karbondioksit ve karbon monoksit gazları direk dışarıya çıktığı için havayı kirletir. Herhangi bir tıkanmada aracın motoruna ciddi zararlar verir. Nasıl ki havayı içimize çekip daha sonra dışarıya verdiğimizde tıkanmıyorsak motorda da bu böyledir. Araç boğulur. Araç gaz keser. Dizel araçlarda turboya zarar verir' dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kaptan Rıza

21 Haziran 2023 Çarşamba 08:47

Bu ne perhiz ...bu ne lahana turşusu....demezler mi adama ???? Anlayan, anladı....

Amat

21 Haziran 2023 Çarşamba 01:37

Şimdiye kadar egzoz takarak para kazandı artık modifiye egzoz taktıran olmayınca orjinale dönüş yaptı diyoru takaken para sokerken para

Sanayi

20 Haziran 2023 Salı 18:51

Yaptığın abart egzozlar sayesinde bu kadar büyüdün, sektörde ismini duyurdun. Bu ne şimdi :)

:)

20 Haziran 2023 Salı 17:29

niye tüm ıspartaya egsoz , yazılım yaptınız o zaman

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR