29 Mart 2024 Cuma

NSU Davası Film Oluyor Çekimler Şarkikaraağaç'ta

Oyunculuğa Almanya'da başlayan ve her yeni rolü ile daha da ünlenmeye devam eden veParamparça dizisindeki rolü ile büyük beğeni toplayan Nursel Köse, geçmişte Almanya'da işlenen, Türk toplumunu adeta şok eden NSU cinayetlerini konu alacak film için haziranda kamera karşısına geçmeye hazırlandığını belirtti.

Isparta

Almanya'da kendi alanında birçok başarılı çalışmaya imzaattığını söyleyen ve önceki akşam Düsseldorf'ta Plattino ödülüne layık görülenNursel Köse, Almanya ile Türkiye arasındaki çalışma şartlarını ve yeniprojelerini anlattı.

 

"BERLİN'DE OTURUYORUM"

 

Paramparça dizisindeki Keriman'ı canlandırarak büyük birhayran kitlesi oluşturan Nursel Köse, “Mesleğim sayesinde istediğim ülkedeçalışabiliyorum ve yaşayabiliyorum. Berlin'de oturuyorum ve İstanbul'daçalışıyorum. Oyunculuk, bana bu imkanı sağlıyor ve bu yüzden de hakikaten çokmutluyum. İki ülkede çalışabilme, para kazanabilme, ayakta kalabilme lüksünüyaşayabiliyorum“ dedi.

 

"ŞARTLAR AĞIR VE YOĞUN"

 

Türkiye'deki çalışma şartlarını değerlendiren Nursel Köse,“Dizi çekimleri, çok zor ve ağır şartlarda yapılıyor. Haftada 90 ile 140 dakikaarası dizi çekiyoruz. Ben bunu Alman arkadaşlarıma söylediğimde çokşaşırıyorlar ve 'Bunu nasıl başarabiliyorsunuz, hangi vakitle provayapabiliyorsunuz?' diye soruyorlar. Böyle bir şeyi akılları almıyor. Günboyunca sürekli en az 90 dakika film çekmek, tabi ki çok zor. Bu zorluklarkarşısında sendikalaşma halen oturmadığından bu şartlarda çalışma yapılıyor.Ama yeni yeni mecburi sigortalı çalıştırma durumları başladı. İyi bir gelişme,bu beni sevindiriyor. Yani şartlar ağır ve yoğun“ diye anlattı.

 

"ALMANYA'DA DA ÇALIŞACAĞIM"

 

Türkiye'nin yanı sıra bir ayağının da Almanya'da olduğunubelirten oyuncu Nursel Köse,“Ben Almanya'dan kopmadım, ayrıca da niye kopayım?Şimdi iki ayrı ülkede de çalışmalarımı götürebiliyorum, dizi olduğu için herhafta İstanbul'da olmak durumundayım, güzel projeler oldukça Almanya'da daçalışacağım, Almancayı unutmak istemiyorum“ dedi.

 

Almanya'da sekizi Türk, biri Yunan, diğeri de Alman olan 10kişiyi öldüren aşırı sağcı grup Nasyonal Sosyalist Yeraltı'nın (NSU) Türktoplumunu dehşete düşüren seri cinayetlerini konu alacak bir sinema filmi içinhaziranda kamera karşısına geçeceğini belirten Nursel Köse, “Almanya'nın enönemli davalarından birine konu olan seri cinayetler yakında, sinemayataşınacak. Haziran'da gelip bu film için kolları sıvayacağım. Önümüzdekigünlerde Berlin'de bununla ilgili casting var, buraya da katılacağım“ şeklindekonuştu.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR