29 Mart 2024 Cuma

NESLİ TEHLİKE ALTINDAKİ KEDİGÖZLÜ YILAN GÖRÜNTÜLENDİ

NESLİ TEHLİKE ALTINDAKİ KEDİGÖZLÜ YILAN GÖRÜNTÜLENDİ

Isparta

NESLİ tehlike altındaki türlerden olan kedigözlü yılan, doğa ve yaban hayatı üzerine hobi fotoğrafçılığı yapan şoför Hacı İbrahim Güzel tarafından Isparta’da görüntülendi.

Isparta’da 6’ncı Bölge Müdürlüğü Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nde 1999 yılından itibaren şoför olarak çalışan Hacı İbrahim Güzel, görevi gereği sürekli doğal yaşam içinde olduğundan, bir taraftan da hobi olarak doğa fotoğrafçılığı yapıyor. Yaklaşık 8 yıl önce kendisine bir fotoğraf makinesi satın alarak doğal yaşamda amatör fotoğrafçılığa başlayan Hacı İbrahim Güzel, son olarak nesli tehlike altındaki türlerden kedigözlü yılanı görüntüledi.

Yaban hayatına ilişkin daha önce yine çok nadir rastlanan saz kedisi görüntüleyen Güzel, Aksu İlçesi’nde, çok nadir görülebilen kedigözlü yılanın hem fotoğrafı hem de video görüntüsünü çekti. Yılanların özellikle insanlar eliyle öldürüldüklerini anlatan Güzel, kedi gözlü yılan türünün de insanlar ve aşırı kentleşme nedeniyle yaşam alanlarının daralmasına bağlı olarak nesli yok olma tehlikesi altındaki bir tür olduğunu söyledi.

İnsanların zehirli olduğu düşüncesiyle bu yılan türünü öldürdüğünü belirten Güzel, kedi gözlü yılanların zehirli olmadıklarını söyledi.

Görüntülediği yılanın yaklaşık 60 santimetre boyunda olduğunu kaydeden Güzel, öldürülmemesi ve korunması yönünde çağrı yaptı.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

arpacı

08 Haziran 2017 Perşembe 21:20

mutfağa dalıyor dolabın arkasından tıslıyor. evin kapısının önünde çocuklara hedeflenip ısırcak. camdan girmeye çalışıyor. öldürmecez de beslecezmi biz bu haşaratı?

Saygılarımla!

08 Haziran 2017 Perşembe 14:34

Herşeyi ödürmeye kesmeye kırıp dökmeye meraklı geberesice insanlar, umarım sizi de bu hayvanlara ve ağaçlara yaptıklarınız gıbı cezalandırıcak bır ilahi kudret hak ettiğiniz belayı verecektir!!!

MAHMUT AKSU

08 Haziran 2017 Perşembe 14:15

Sayın ibrahim bey, gerçekten doğamıza yardımcı olmak istiyorsan 1999 yılından beridir çandır köyü, yeşilyurt, şahinkayası, çatal, karakilise oğlak kayasında çekmiş olduğun nesli tükenen kızılakbabaları ve yuvalarını, dağ keçilerini, kurt çakalları da basına verebilecek cesaretin varmı? hele çatal ve oğlak kayasındaki fotoğrafları şu anda müdürünün yok dediği kızılakbaba, kekik, dağ keçisi bunları bize gösterebilecekmisin?

mahmut aksu

08 Haziran 2017 Perşembe 13:06

Sayın hacı ibrahim bey. 1999 yılından beridir milli parklarda şöfor olarak çalıştığınızı söylüyorsunuz. bir yılan çekmişsiniz. çok güzel. ama 1999 yılından beridir gözlemlediğiniz sayımını yaptığınız ve nesli tükenmekte ve koruma altında olan kızılakbabaların, dağ keçilerinin, kurt, çakalların çandır bölgesindeki yaşam alanlarını da bir fotoğraflasanız. müdürlerinizin nasıl yalan yanlış sahte raporlarla böl****e mermer izni verdiklerini umarım emekli olunca bu millete anlatırsın. vicdanen.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR