26 Nisan 2024 Cuma

NE ZAMAN BİTİRİLECEK BELLİ DEĞİL

NE ZAMAN BİTİRİLECEK BELLİ DEĞİL

Isparta

Isparta'da yapımı yılan hikayesine dönen Ticaret ve Kültür Merkezi'nİn durdurulan inşaat çalışmaları belediyenin ültimatomuna rağmen hala başlamadı.

BAŞKAN 10 GÜN DEDİ 3 AY OLDU

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ağustos ayı ortasında yaptığı bir açıklamada 10 güne kadar inşaatın başlamaması halinde merkezdeki işyerlerine el konulacağını açıklamıştı.

SADECE BUNUNLA KALMAYACAKTI

Belediyenin ITKM inşaatının başlamaması durumunda hukuki işlemlere başlayacağı bildirilmişti. Yine merkezin açılışa hazır hale getirilmemesi durumunda belediyenin 30 milyonu geçen gecikme cezası, zeyilname ve diğer alacaklarının tahsili konusunda icra işlemi başlatacağı açıklanmıştı.

PEKİ GEREĞİ YAPILDI MI?

Şimdi Isparta kamuoyu tüm bu gelişmeler ışığında belediyenin müteahhide tanıdığı süre dolmasına hatta üzerinden 2 ay geçmesine rağmen bu konuda nasıl bir yaptırım uyguladığını merak ediyor.

2006'da yapılan ihale sözleşmesi gereği Mart-2009'da tamamlanması gereken 50 bin m2'lik Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının atıl kalması tepkilere neden oluyor. Hatırlanacağı üzere AK Parti Milletvekili Recep Özelile İl Başkanı Osman Zabun Ağustos ayında konuya ilişkin Belediye yönetimini eleştirmişlerdi. Hem kamuoyundan hem de siyaset kurumundan gelen tepkiler üzerine Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yüklenici firma Kadıahmetoğulları şirketi sahiplerini Isparta’ya çağırarak 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Günaydın'ın toplantıda müteahhit firma yetkililerine ültimatom verdiği öğrenildi. Ve Başkan Günaydın'ın 1 hafta 10güne kadar bu inşaata başlanılmaması durumunda AVM'deki iş yerlerine el koyacağı haberi yayınlandı. Konunun üzerinden 3 aya yakın zaman geçti ancak hala ITKM'de bir çivi çakılmadı.

OYSA HUKUKİ İŞLEM BAŞLAYACAKTI AMA BELEDİYEDEN SES ÇIKMIYOR

Başkanı Günaydın'ın ITKM inşaatının başlamamasıyla ilgili hukuki işlemlere başlayacağı bildirilmişti. Yine inşaata başlanılıp, merkezin açılışa hazır hale getirilmemesi durumunda Belediyenin 30 milyonu geçen gecikme cezası, zeyilname ve diğer alacaklarının tahsili konusunda icra işlemi başlatacağı açıklanmıştı.

İNŞAAT BAŞLAMADI PEKİ BELEDİYE NE YAPTI?

Başkan Günaydın'ın müteahhide tanıdığı süre dolmasına hatta üzerinden 2 ay geçmesine rağmen inşaata başlanılmadı. Kamuoyu belediyenin bu konuda nasıl bir yaptırım uyguladığını merak ediyor.

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

1-    Isparta Belediyesi, ITKM inşaatıyla ilgili müteahhit firma için her hangi bir yaptırım uyguladı mı, uygulamadı mı?

2-    Belediye Başkanı Günaydın, Ağustos ayında müteahhide ültimatom vermişti. Bu ültimatom sonrasında hukuki işlem başlatıldı mı?

 

3-    AVM içerisindeki iş yerlerine belediye haberlerde verildiği şekilde en koydu mu?

4-    Yine inşaata başlanılıp, merkezin açılışa hazır hale getirilmemesi durumunda Belediyenin 30 milyonu geçen gecikme cezası, zeyilname ve diğer alacaklarının tahsili konusunda icra işlemi başlatacağı açıklanmıştı. Bütün bu yaptırımların gereği yapıldı mı?

8 YIL ÖNCE GÖRKEMLİ BİR ŞEKİLDE TEMELİ ATILDI...

11 Eylül 2007 tarihinde dönemin Belediye Başkanı Hasan Balaman tarafından; 'benzerlerini sadece metro-pollerde görmeye alışı kolduğumuz birbirinden ünlü markaların yer alacağı mağazalar, düğün salonu, sinema salonları, kafeteryalar, açık ve kapalı otoparkların yer alacağı ve yaklaşık 51 bin metrekarelik alanda kurulacak' denilerek ITKM'nin temeli atılmıştı.

NE OLACAK BU İNŞAATIN HALİ?

Temel atma töreninde yapılan konuşmalarda; İnşaatın yapımını üstlenen Kadıahmetoğulları firması çalışmalarını bir yandan sürdürürken o günyapılan temel atma töreninden sonra çalışmalar daha da hızlanacak ve inşaat daha önceden belirtildiği üzere 18 ay sonra Isparta halkının hizmetinde olacağı açıklanmıştı. Ancak, ITKM'nin temelinin atılmasından bu yana bugün itibariyle tam 8 yıl geçti. Bu 8 yıllık süreçte ITKM'de fazla değişen bir şey olmadı.Zira, inşaat halâ bitirilemedi.

 4 ZEHİLNAME YAPILDI AMA...

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM)'nin yapılması sürecinde Belediye Başkanlığında Hasan Balaman dönemi bitti, Yusuf Ziya Günaydın döneminin birincisi bitti, ikincisi başlamasına rağmen değişen bir şey yok. Gerek Belediye eski Başkanı Hasan Balaman döneminde, gerekse şuandaki Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın döneminde olmak üzere şuana kadar Yüklenici Firma Kadıahmetoğlları firmasıyla toplam 4 Zeyilname yapılmasına rağmen ITKM hâlâ bitirilemedi ve inşaat hali devam ediyor.

NE ZAMAN BİTİRİLECEK BELLİ DEĞİL

Ne zaman biteceği yönünde de gerek yüklenici firma, gerekse Belediye tarafından hiçbir tarih verilmiyor. Kısacası bu inşaatın ne zaman biteceği meçhuliyetini koruyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mahmut çevikbaş

10 Kasım 2014 Pazartesi 03:23

sayın günaydın ahkam kesiliyordu hatta tarih bile vermişti.kazın ayağı öyle değilmiş verdiği sözleri tutsun

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR