28 Mart 2024 Perşembe

NE KONUŞMUŞLARDI?

Belediye Başkam Yusuf Ziya Günaydın, Orman ve Su işleri Bakam Veysel Eroğlu ile Darıderesi 2 Göleti'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmaların detaylarını anlattı. Bakan Eroğlu ile Hayvan Barınağı ve Andık Deresi'ne baraj konularını görüştüğünü dile getiren Günaydın, "Sayın bakanı ikili konuşma esnasında samimi gördüm. O açıdan tebrik ediyorum" dedi.

Isparta

HAYVAN BARINAĞI 9 AYDIR İMZA BEKLİYOR

Türkiye Cumhuriyeti Yasaları çerçevesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Hayvan Barınağı için 49 dönüm yer kiraladığını belirten Günaydın, projenin 9 aydır bakanın imzasında olduğunu bildirdi. Bakan Eroğlu ile bu konuyu görüştüğünü anlatan Günaydın,". Sayın bakan Türkiye'de ilk kez 49 dönüm üzerine kurulacak bir tesis kuruyorum. Sizin bize teşvik vermemecburiyetiniz var. Lütfen imza atın dedim. Belediye başkan yardımcılarımı Ankara'ya gönderdim. 700-800 milyon teşvik almazsam ne olur? Ben zatenyapacağım ama bu hakkı almalıyım. Ispartalının bu hakkını almazsam vebale girerim. Bana da sağ olsun hayhay dedi. Bakan Ankara'ya geldiğinde sekreteri haber verecek söz verdi. Bakan yapmayı seven bir bakan. Seçimden önce imzaatması benim için muhtemel. Baktık olmuyor ben takır takır yapacağım. OrmanBakanlığından kiraladık. Yılda 4 milyon para ödüyoruz. Orasını yapınca insanlarımız çocuklarını alıp orada gezdirecek. Ankara'da var mı böyle bir barınak? Projeyiellerimle çizdim. Ben paranın değil hakkın peşindeyim" şeklinde konuştu.

ANDIK BARAJININ YAPILMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİM

Öte yandan Bakan Eroğlu'na Darıderesi 2'den sonra Isparta’yabir baraj daha yapılması gerektiğini dile getirdiğini kaydeden Başkan YusufZiya Günaydın, şunları aktardı:"

Darıderesi'ni yapma mecburiyeti Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre vazife onlara. 8 yıldır yaptıramadım ama bugün yapıyorlar.Temel atıldı diye kurdele kestik. Ama temeli atılan yer çok yukarda. Bugünbaktırdım. Darıderesi 2'de temel göremedik. Ama uyduruk bir kepçe gibi bir şeyoraları kaşıyor. Bir de uyduruk bir tane kamyon gördük. Bu temel atmaysa doğru.Ama koca baraj bu şekilde bitmez. Sayın bakanı ikili konuşma esnasında samimi gördüm. O açıdan tebrik ediyorum. Sayın bakanı üzmemek istedim. Çünkü ev sahibiyim. 6 yıl bekledik ama temeli attınız teşekkür ederim dedim. Elektrikparası harcamayacağız. Keşke Eğirdir yoluna harcanan parayı buraya harcansaydık buradan istifade ederdik dedim.

Burasını 1,5 yılda bitireceğim dedi. Bizim üçüncü baraj yerimiz var Andık dedim. Oraya da bir baraj istiyorum dedim. Isparta 500 bin nüfusa göre suyu hiç masrafsız gelecek. O barajın da yapılması lazım dedim.

Kürsüye çıktı Andık deresini hatırlayamadı. Buradan sonra bir baraj daha yapacağım memba suyu içeceksiniz dedi. Andık'a da bir barajistiyoruz. Allah suyu vermiş. Bunu değerlendirmemiz lazım. Veysel bey bu konudada coştu. Bakan buna söz verdik. Bu insan her zaman Orman Bakanı oluyor.İnşallah sözlerini tutar.

1 KASIMDAN SONRA BAKANLIKLAR BİZDE OLURSA SORUN KALMIYOR

Bir dileğim var. 1 Kasım'dan sonra Orman, Tarım, Sanayi,Sağlık Bakanlığı da bizim olabilir. Olursa mesele kalmıyor. Projelerimiz anındaolacaktır. Ispartalı hemşerilerimiz bu sözümü de alırsa çok memnun olurum. Ozaman Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın olarak yapamadığım birkaç büyük projeyi Isparta’ya sunacağıma inanıyorum;'

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

SEN BENİ BİLİRSĞN

30 Ekim 2015 Cuma 01:51

MAAŞLE AŞAĞI MAHALLEYE

HAPİSTEN SENİ

30 Ekim 2015 Cuma 01:50

BİR ZAMANLAR ABDULLAH GÜL ÜN FOTOĞRAFLARINI ASTIN ŞİMDİ V EROĞLU NA TEŞEKKÜR EDİYORSUN SEN NASIL MHP Lİ VE ÜLKÜCÜSÜN SENİ HİÇ BİR ŞEY HAKETTİĞİN CEZAEVİNDEN KURTARAMAYACAK YARGITAY AZ SONRA AÇIKLAR MERAK ETME. MAAŞLE AŞAĞI MAHALLEYE

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR