27 Nisan 2024 Cumartesi

NASIL BİLİRDİNİZ RAHMETLİYİ?

NASIL BİLİRDİNİZ RAHMETLİYİ?

Isparta

Bütün nebatatın baharda dirilmek üzere ölüm uykusuna yattığı bu kış mevsiminde, zenginişadamı Mustafa KOÇ’un programında olmayan beklenmedik ölümünden hemen sonra siyasi arenada unutulan Tunceli eski milletvekili Kamer GENÇ’in ölümü de haberlere düştü. Haberi duyunca ister istemez gülümsedim; “eyvah, şimdi çiçekler susuz kalacak” dedim.

 

Ayrıca aynı gün Ak Parti Atabey belediye başkanımız dostumuz Tevfik beyin babası Ali Ulvi ATASOY amcamız da hakkın rahmetine kavuşmuştu. 24 Ocak Pazar günü cenaze merasimine katılmak üzere Isparta Ak Parti Merkez İlçe Teşkilat başkanı Hakan bey ve belediyeden bir arkadaşım ile yola çıktık.

 

Atabey’deki cenaze töreni kalabalıktı. Merhum Ali Ulvi amcamızın oğlu Tevfik başkanımızın ve damadı Emniyet Genel Müdürümüz Celalettin LEKESİZ beyin tüm dostları da acısını paylaşmak için cenazedeydi. Tevfik beyin kadim dostu eski vekilimiz Recep ÖZEL bey de orada idi. İzinli olmasına rağmen sayın Isparta valimiz Vahdettin bey de oradaydı. Komşu illerimizin emniyet müdürleri ve mülki erkanı da oradaydı. Ayrıca birçok ilimizin emniyet müdürü ve bürokratları da taziye anlamında çelenk yollamışlardı. Cenaze namazından önce Hatay Müftüsü olduğunu öğrendiğimiz hocaefendi ölüm ve sabır konusunda güzel ve anlamlı bir vaaz etti. Buz gibi havaya rağmen cenaze namazını caminin önünde büyük bir kalabalık ile kılarak mezarlığa geçtik ve defin işlemini okunan sureler ve dualarla bitirdik. Taziyemizi yaptık ve Atabey’den Isparta’ya döndük.

 

Basından öğrendiğim kadarıyla Kamer GENÇ’in cenazesine Kılıçdaroğlu bey katılmış. Genç’in vasiyeti üzerine tabutuna Türk bayrağı serildi. Tunceli Cemevi önünde düzenlenen törenden sonra Nazimiye ilçesine bağlı Ramazan köyünde toprağa verildi. Sevenlerinin yanında törene Kamer Genç’in eşi ve Seçil Genç Cominotti isimli kızı da katıldığını öğrendik.

 

Evet, her şey Allah’tan. Doğum da ölüm de Allah’tan. Herkes ölümü er-geç tadacak. Baki’nindediği gibi önemli olan gökkubbede hoş bir sada bırakmakmış. İnancımıza göre ise hayırlı işler ve nesiller bırakmakmış. Ölünce arkanızdan susuz kalacak çiçekler değil. Çünkü öldükten sonra kimlerin amel defterinin kapanmayacağını ve hesabımızı nasıl vereceğimizi gayet iyi biliyoruz. Ya da bilmeyenler içinse kitaplarımız bildiriyor.

 

Toprağı bol olsun Kamer bey Çiçek pasajında ne yaptığını soran medya emnsuplarına yaptığı işikamufle etmek için çiçek suladığını söylemişti. Evliydi. Çoluk çocuk sahibi idi. Ama çiçek sulamayı da çok severmiş. Bunu da suladığı çiçeklerin mekânından ayrılırken kendi verdiği beyanattan öğrenmiştik.

 

Ali Ulvi ATASOY amcanın cenazesinde ise Atabey’li tanıdıklara “nasıl bir insandı?” diye sormuştum. Onlar da bana: Kimseye karşı üzücü ve kırıcı bir insan değildi. Kendi halinde halim selim bir insandı. Çok sevilen biriydi, demişlerdi. Sanırım suladığı çiçekler ve çiçeklerin sahipleri de Kamer GENÇ için ölümünden sonra aynı güzel hisleri paylaşmışlardır. Kamer bey kendi döneminde muhafazakârları ve özellikle de muhalif siyasileri çok üzmesinin yanında kendisi ile beraber her zaman hatırlanacak çiçek sulama gibi büyük (!) bir marifeti vardı.

 

Şimdi her ikisi de vefat ettiler. Ali Ulvi amca geride gayet başarılı bir belediye başkanı evlat ve torunlar bıraktı. Arkasından kendisine ve dünya Müslümanlarına dua edecek ve dünya Müslümanları için çalışacak nesiller bıraktı. Kamer bey de alevi bir yurttaş olarak kendi inanç ve itikadına göre bir şeyler ve sulanmış bir alay çiçek muhakkak bırakmıştır. Her ikisi de öbür dünyada sorgu melekleri ile nihayet karşılaşacaklar. Düşünsenize bir kere; Ali Ulvi amcanın elinde imanı, kıldığı namazları ve yetiştirdiği hayırlı evlatları. Kamer beyin elinde ise bir avuç çiçek…

 

İsmail TANIŞMAN—Isparta Ak Parti Demokrasi Hakem Kurulu Başkanı 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ömer

01 Şubat 2016 Pazartesi 14:26

Kamer Genç'i ben de beğenmezdim ama ayrıştırıcı bir üslup kullanmışsın. Ayrıca başkasından önce sen sorgu meleklerine ne diyeceğini düşünsen daha doğru olur.

Merhaba

30 Ocak 2016 Cumartesi 10:43

Boş teneke çok ses çıkarır derler atalarımız .

GENÇ SENİRKENTLİ

30 Ocak 2016 Cumartesi 01:09

1 - YAZDIKLARIN TAMAMEN KİŞİSEL VE SAÇMA CÜMLE YUMAĞI GİBİ 2- ÖLÜNÜN ARKASINDAN KONUŞULMAZ O BAYRAĞINI ÜLKESİNİ SEVEN ENDER İNSANLARDANDI 3 - ALLAHAŞKINA SENİN YAZDIĞIN HABER SİTELERİNİ ARTIK TAKİP BİLE ETMİYECEĞİM SAYFA YÖNETİMİ HALA ANLAMIYORMU SENİN SEVİLMEYEN BİRİSİ OLDUĞUNU ?

satılık kalem

29 Ocak 2016 Cuma 22:42

Sen elestirdigin adam kadar olabilsen

KARA TOPRAK

29 Ocak 2016 Cuma 22:21

SN İSMAİL TANIŞMANI NASIL BİLİRDİZ CEMAAT DİYE SORARSA ?? CEVABI GAYET AÇIK İSMAİL TÜP DÜKKANININ ESKŞSİ VE YENİ DÜKKANININ KALDIRIMLARINI, KOMŞULLARININ DÜKKANININ ÖNÜNÜ GASBEDEN, HATTA ENĞELLİ VATANDAŞLARIN HAKKINI GASBEDEN BİR FİRAUN OLARAK BLİRDİK DERİM ŞAHİDİM TÜPÇÜ ??

Vatanaş

29 Ocak 2016 Cuma 21:44

1- ölenin ardından yorum yapmak sana düşmez, sen önce kaldırımlardan ticari mallarını kaldır. 2 - TC vatandaşlığını sınıflandırmak da sana düşmez.

şahin

29 Ocak 2016 Cuma 21:38

tüpçü güzeli sen daha ölmeden seni çok yakından tanıyanlar ne kadar güzel küfürler varsa saydırıyorlar cenabı allah ölmüşlerine seni kavuşturunca arkandan eminim tüpçü güzeli için yaşasın cehendem derler.

cafer

29 Ocak 2016 Cuma 21:25

KAMER GENÇ ŞEREFİN HASİYETİN EVERES TEPESİ YA SEN TÜPÇÜ YOL İŞGALCİSİ EY YUSUF ZİYA BU ADAM ESKİ FÜKKANINDA KALDIRIMI İŞGAL EDERDİ SESİN ÇIKMAZDI ŞİMDİ KALDIRIMLA BARABER YOLA TUPLER DİZİP YOLU İŞGAL EDİYOR BİR YETKİLİ YOKMU YAHU İLDE

Çaykur Rize

29 Ocak 2016 Cuma 17:38

bakalım senin arkandan kim hayır dua edecek

kurt

29 Ocak 2016 Cuma 15:33

şu adamı yazar diye gazteye çıkarmayın ALLAH aşkına gazetenizi okumaktan vaz geçecem. adam tam saçmalama uzmanı

ENES YIGIT

29 Ocak 2016 Cuma 15:08

VEFAT EDEN BIR INSANIN ARKASINDAN BÖYLE BIR CIRKIN YAZI ÖMRÜMDE GÖRMEDIM! SORSAN HERKESI SEVERSINIZYARATANDAN ÖTÜRÜ!" BIR RIVAYETE GÖRE " BIR KULUN AMEL DEFTERINE MELEKLER HAYRAN KALMIS; MEVLA TEALA BEGENMEMIS AMEL DEFTERINI ; MELEKLER SORMUS "YARABBI ADAM HIC GÜNAH ISLEMEMIS; HEP IBADET VE TAATLA GECIRMIS ÖMRÜNÜ?; ALLAHÜ TEALA" MELEKLERIM SIZ KULUMUN ZAHRINE BAKARSINIZ ; BENSE BATININA; BU KULUM AMELINI RIYA ILE YAPTIGI ICIN MAKBUL OLUNMAMISTIR!" BUYURUYORKEN.

vatandaş

29 Ocak 2016 Cuma 12:06

kamer genç türkiye toplumuna mal olmuş çok önemli bir şahsiyetti ve ayrıca bu yazıyı yazan ucubeden çok ama çok seveni vardı çalmadı çırpmadı dolandırmadı yetim hakkı yemedi devlet malı deniz demedi en başta birinin bir yerindeki kılı olmadı onurlu namuslu siyasetin simgesi oldu yanlışı gördüğünde kendi partisine bile muhalefet edecek kadar da adamın hasıydı bugün böyle siyasetçiler bulabilirseniz öpünde başınızın üstünde gezdirin

Koç grubu çalışanı

29 Ocak 2016 Cuma 10:27

Ne kadar saçma bir yazı. Allah akıl fikir versin. Kimin ne olduğunu, Allah katında nerede olduğunu ancak Allah bilir. Bir de yazısına Sayın Mustafa Koç ile başlamış. Ne kadar tanıyorsun ki sen bu insanları. Gazetelerden okumakla insan tanınmaz. Mustafa Koç'un proğramında olmayan ölümü ne demek. Kamer Genç'in ölümüne gülümsemek ne demek. İnsan olmak, adam olmak başka bir şey. Sizler ancak göstermelik namaz kılar, cami çıkışında da 2 kuruşluk sadaka vererek cennete gitmeyi zannedenlerdensiniz...

mahmut aksu

29 Ocak 2016 Cuma 09:49

Birde 4 Bakan yürek yakanları, hırsızları, uğursuzları seçimler bir bitsin onlara hesap soracağız,kamu malını çalanları asacağız deyip onları aklayanları, çözüm süreci başladı artık ****ar ağlamıyor deyip boy boy afiş bastıranları, melih gökçek için şu seçimler bitsin onun hakkında 100 tane dosya açıklayacağım deyip susanları, akp hakkında firavun, hırsız karun oldular diyenleri, vallahi de billahide silah taşıyorlardı deyip akp nin koltuğunu görünce çark edenleri, unutmadan birde tüpçü bıraktı

Bilen bilir

29 Ocak 2016 Cuma 01:52

Sağolsun atabey başkanına el birliğiyle atabey cinentoyu ne hale getirdiğini biliyor ispartada.atabey halkii da

Ozan kaya

28 Ocak 2016 Perşembe 23:55

Öyle bisey yazmissiniz ki sanki kamer gen hayatı boyunca çiçek sulamis.sadece o koskoca hayatı bir kareye sikistirdinizda.. Öyle basit değil kamer genç in yılda 200 öğrenciye burs verdiğini ve bunu millet vekil olduğu surece yaptığını biliyo musunuz. Düşünsene kamer gencin verdiği bursla okuyan gariban çocukları çoğu ekmek parasını kazanırken bugün çocuklarına ekmek parasını ****ürürken kamer gencin de katkısının olduğunu allah goruyodur. Yanı kimin cennete gideceğini allah bilir.

mehmet kurt

28 Ocak 2016 Perşembe 23:20

artık gercekten karaktersizliğin ve yandaşlığın dibine vurmuşssun ismail tanışman.ölenin arkasından böyle atıp tutmak nasıl bir müslümana yakışır..atasoy la kamer genci nası kıyaslıyorsun bu kıyas sana mı kalmış sen kimsin cahil herif..umre de viagradan geberen karakaya dostun la ilgilide yazı yazsana..günahların,kıldığın namazların yanında koca bir dağ olmuş ama gözlerin para dan başka bir şey görmüyor..atasoyda ,kamer beyde günahı sevabı ile gitti .bunun sorgulaması sana düşmez pis kafir...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR