20 Nisan 2024 Cumartesi

MUTLULUK GÖZYAŞLARI

SDÜ Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezinde karaciğer nakli yapılan 63 yaşındaki hasta Ramazan Özbek’in eşi Zahide Özbek mutluluğunu anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Kendisi ve ailesinin diğer fertlerinin de organlarını bağışladıklarını belirten Özbek “daha önce organ naklinin öneminin bizde bilmiyorduk. Ama başımıza gelince gördük” dedi. Böbrek nakli yapılan 43 yaşındaki Mehmet Kıdış’ın ve eşinden ise objektiflere mutlu aile tablosu yansıdı.

Isparta

SDÜ Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezinde yapılan başarılı operasyonların ardından hem mutluluk tabloları ortaya çıkmadı hem de organ nakli konusunda farkındalık arttı. karaciğer nakli yapılan 63 yaşındaki hasta Ramazan Özbek’in eşi Zahide Özbek operasyon sonrası yaptığı açıklamada “Biz çok kötü günler geçirdik. Eşim son günlerde çok hastalandı. Tıp Fakültesinde tedavi görmekteyken bir sabah organın bulunduğuna dair müjdeli bir haber geldi. Çok sevindik ama organını bağışlayan kişiye Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Organ bağışının önemi çok büyük. Biz daha yeni öğrendik. Bu durumu bizim gibi aileler yaşamasın diye bizler de organlarımızı bağışladık. Bundan sonra güzel bir yaşam bekliyoruz” diye konuşurken mutluluk gözyaşlarına engel olmadı.

Kızı Gonca Tuncer ise “Gerçekten 2 aydır çok büyük zorluk çekiyoruz. Babamın yavaş yavaş eridiğini görüyorsunuz. Bu dünyadan yavaş yavaş bağlarını kopardığını düşünüyorsunuz ama bir gece size haber geliyor ve tüm hayatınız değişiyor. Artık babam yaşama bağlanacaktı. Bu durumu ancak yaşayan anlar. Organ bağışı önemli bir şey. Buradan bütün insanlara sesleniyorum. Toprak olup gidecek bir organı yeni yaşam sağlayacak bir şekilde bağışlamak gerekiyor. Hasta ve hasta yakınları için çok zorlu bir süreç” diyerek herkesi organ bağışında duyarlı olmaya davet etti.

SDÜ Organ Nakil Merkezinde böbrek nakli yapılan 43 yaşındaki Mehmet Kıdış’ın eşi Fatma Kıdış ise organ bağışının öneminin çok büyük olduğunu vurgularken “Bu durumu bizim gibi diğer ailelerin de yaşamaması için herkesin organ bağışında duyarlı olmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı. Mehmet ve Fatma Kıdış mutlu aile tablosu sergiledi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR