29 Mart 2024 Cuma

MUTLU VE BAŞARILI ÖĞRENCİLERİN OKULU

MUTLU VE BAŞARILI ÖĞRENCİLERİN OKULU

Isparta

Boğaziçi Koleji  yemekhaneden, kütüphaneye, spor salonlarından, seminer salonlarına, laboratuvarlara öğrencilerin öğrenirken eğlenmeleri, okulun içindeyken aynı zamanda da hayatın içinde olduklarını hissetmeleri hedeflenmiştir. Geride bıraktığı 3 yıllık eğitim dönemi içinde Isparta da en seçkin eğitim kurumlarından biri olma başarısını gösteren   Boğaziçi Koleji,  bu yıl da güçlendirilmiş eğitim kadrosu, geliştirilmiş fiziki ve teknolojik alt yapısıyla bir kez daha öğrencilerine kapılarını açtı.

Boğaziçi Kolejinde eğitim temel olarak öğrencilerin hayata atıldıklarında ihtiyaç duyacakları 21. yüzyıl becerilerini kazandırmayı hedefleyen, geleceğe dönük bir eğitim sistemi olarak planlandı. Çünkü bugünün çocukları, bugünün dünyasına değil geleceğin dünyasına hazırlanıyorlar. Geleceğin dünyası, geleceğin beklentileri, geleceğin iş yaşamı ve meslek grupları bugünden tamamen farklı olacak. Biz Boğaziçi Kolejinde öğrencileri bu farklı geleceğe farklı alternatiflerle tam donanımlı hazırlıyoruz

Düşünmeyi Özendiren Bir Eğitim

Öğrencilerimizin kendi fikirlerine sahip olmasını amaçlar, bu fikirleri ezbercilikten uzak bir biçimde, özgürce ifade edebilmelerini ve tartışmalarını sağlayacak bir ortam oluşturmayı hedefleriz.Farklı öğrenme şekilleri seçme olanağı vermek o öğrencilerin öğretmenleri ve sınıf arkadaşları ile iletişim kurmalarına ve bu öğretmenlerle etkileşimde bulunmalarına olanak tanır.

Her Öğrenci Farklı Öğrenir

Her öğrencinin aynı biçimde öğrenemeyeceği gerçeğinden yola çıkarak öğrencilerimizi ayrı ayrı anlamak ve onlara en uygun öğrenme biçimini belirlemek, tüm öğrenme stillerini kapsayan bir eğitim modeli uygulamak başlıca hedefimizdir. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik servisimiz her öğrencimiz için bu değerlendirmeleri yaparak öğretmenlerle ve velilerimizle paylaşır.

Sınava Hazırlık Süreci

Boğaziçi Kolejin de  ortaokul ve lise öğrencilerine sınav hazırlık programları verilmektedir. Ortaokulda 5. sınıftan başlayarak sınava yönelik hem akademik hem psikolojik çalışmalar yürütülür. Öğrencinin hem liseye girişte karşılaşacağı sınava ait ön hazırlık oluşturmak hem de pratik kazandırmak ve sınav kaygısını yenmek için planlanan bu çalışmalar 7. ve 8. sınıfta yoğunlaşır. Haftalık branş sınavları, ayrıca LGS  deneme sınavları, yaprak testler ve sınav destek doküman ve kitapları okulumuz tarafından öğrencilere sunulur.

Lise öğrencileri için de 9. sınıftan itibaren başlayan sınava hazırlık programları 11. ve 12. sınıflarda yoğunlaşarak devam eder. Yine rehberlik birimi ile işbirliği halinde planlanan programlarda envanterler uygulanır, seminerler yapılır, sınav uygulamaları yoğunlaşır, birebir danışmanlık görüşmeleri ile öğrencilerin sınava hem psikolojik hem de akademik olarak hazır olmaları sağlanır.

Learn English

Evrensel değerlere dayalı materyalleri kullanarak  4 beceriyi (dinleme-okuma –konuşma-yazma) eşit şartlarda öğrenciye sunuyoruz. İngilizceyi yazılı ve sözlü olarak ,akıcı bir şekilde kullanılabilen ,uluslararası metinleri farklı kültürlere ait verileri anlayıp değerlendirebilen, bağımsız ve yaratıcı geribildirimleri verebilen öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. İngilizce ağırlıklı programlar sunuyor ve teknolojiden azami ölçüde faydalanarak görsel ve işitsel anlamda keyifli ve kalıcı saatler geçiriyoruz.

Güne Gülümseyerek Başlıyorlar

Okul sistemi içinde doğru etkili ve kaliteli eğitimden söz edebilmek için akademik eğitim ile birlikte kültürel ,sanatsal, sportif sosyal etkinliklere de yer vermekteyiz. Okulumuzun kendisi bir yaşam alanı olduğu gibi, yaşamın da öğrenme alanı olduğu bilinciyle hareket edilir. Sosyal etkinlikler çocuğunmerak duygusunu tetiklemek ve okulda edindiği yeni kazanımları günlük hayat ile bağlamasını sağlamak, bilgiyi kalıcı kıldığı gibi, yeni kazanımlar için transfer edilebilmesi de kolaylaştırılır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ESNAF09

13 Ağustos 2018 Pazartesi 23:00

Ayfone almayın....mümkünse telafuz bile etmeyin...ayfone deyin herkez anlar....

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR