25 Nisan 2024 Perşembe

MUSTAFA CEYHAN SÖZ VERDİ

MUSTAFA CEYHAN SÖZ VERDİ

Isparta

CHP Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, elma üreticisinin sorunlarını bildiği ve Elmabirlik, Elma ve Meyve Organize Sanayii ve Uluslarası Elma Fuarı projelerinin olduğunu söyledi. Konu ile ilgili basın açıklaması yayınlayan Ceyhan, projesini açıkladı

ELMA ÜRETİCİSİ KİMSESİZ

Ispartalı çiftçinin yakıcı sorunu elma fiyatıdır. İki ay sonra elmacının çilesi yeniden başlıyor. Çiftçimiz ağızbirliği eden tüccarların karşısına yapayalnız çıkacak. Türkiye’nin bütün çiftçileri benzer sıkıntıları yaşamaktadır ama elma çiftçisi kadar kimsesiz olanı yoktur. Her üretici grubunun birliği kooperatifi, birliği vardır ama elmacının kirazcının yoktur. Karşılaştırmalı tablosu yanda yer alan elmanın diğer ürünler karşısında eriyen değeri içler acısıdır. Dolar karşısında Türk Lirası’nı andırmaktadır. Isparta Elması, Eğirdirimizin, Gelendostumuzun Elması Türk Lirası gibi değerini kaybetmiştir.

ÜZÜMÜN İNCİRİN ZEYTİNİN FINDIĞIN BİRLİĞİ VAR ELMANIN BİRLİĞİ YOK

Bu tablo Türkiye’nin yurtdışıyla olan kavgasının yanında elma üreticilerimizin kooperatifleşememesinden kaynaklanmaktadır. Tüccarlar ve büyük alıcılar istedikleri gibi piyasayı düzenlemekte ve fiyatları belirlemektedir. TARİŞ gibi MarmaraBirlik gibi GülBirlik gibi FiskoBirlik gibi PankoBirlik gibi başarılı birliklerinin yanında “Neden elma üreticisinin hakkını hukukunu kollayan, destekle alımları yapan yaptıran, taban fiyat belirleyen bir üretici birliği olmasın?” sorusu günceldir. Üreticilerin aracılardan ödemesini alamaması, toptancılar tarafından karşılıksız çek ve senetlerle dolandırılması Isparta basının olağan haberleridir. Elma üreticisi yalnızdır, kimsesizdir; büyükşehirlerde marketlerde 5TL civarında seyreden elma üreticiden 1TL civarında bir fiyatla alınmaktadır. Türkiye, 2.5 milyon ton civarında seyreden üretimiyle dünya elma üretiminde 3. sıradadır. Ispartamız yaklaşık 650 bin tonluk üretimiyle ülkemizin üretiminin dörtte birini gerçekleştirmektedir ama elmasını değerlendirememektedir.

ELMA VE MEYVE ORGANİZE SANAYİİ ZORUNLUDUR

Bu büyüklüğe rağmen tarıma dayalı sanayi işletmeleri konusunda Isparta unutulmuş, teşvikten mahrum bırakılmıştır. Sadece tarım ürünü üreten değil, ürününü paketleyen, geliştiren, işleyen, markalaştıran, katma değerini yükselten bir Isparta hedefliyoruz. Elma cipsi, elma suyu, elma pekmezi, elma sirkesi ve daha nice elma ürünüyle Çiftçimizin ürününe katmadeğer üreteceğiz.         

Çağdaş depolama teknolojilerini çatılarına güneş enerjisinden elektrik üreten panellerle destekleyeceğimiz soğuk hava depolarımızda uygulayacağız.             

Isparta elmasını kendi markasıyla ve ambalajıyla doğrudan tüketiciye ya da aracısız son noktaya ulaştırılmasını sağlayacağız. Gelendost’a Elma ve Meyve Organize Sanayi Bölgesi’ni kuracağız. Çiftçimizin pazar imkanlarını, alternatiflerini böylece artıracağız, elini güçlendireceğiz.

ULUSLARASI ELMA VE DEPOLAMA TEKNOLOJİLERİ FUARINI DÜZENLEYECEĞİZ

Eğirdir Üniversitesi’nde Eğirdir-Gelendost elma üreticisinin sorunlarına ve verimliliğine odaklı tarım bilimi ve teknolojisi araştırmaları yaptırıp sonuçlarından çiftçimizin yararlanmasını sağlayacağız. İyi Tarım Uygulamalarını teşvik edeceğiz; meyve dibinde desteklenecek hayvancılık çalışmalarıyla gübre ilaç ve işçi maliyetlerini düşüreceğiz. Yanıbaşımızdaki küçücük Çivril’de uluslararası fuar düzenleniyor, elmanın en az dörtte birini üreten Isparta’da fuarın düşüncesi bile yok, bu ayıptır.           

Eğirdir’de Uluslararası Elma ve Depolama Teknolojileri Fuarı yapacağız. Bu koşulları yerine getirdikten sonra Isparta Elması marka olacak, tüm dünya tarafından tanınacak ve gerçek değerine kavuşacak.

ELMABİRLİK ZORUNLUDUR

Kuruluşuna öncülük edeceğimiz ElmaBirlik’le fiyat standartlarını koyup çiftçiyi koruyacağız. Gelendost Elma ve Meyve Organize Sanayi’de ürünlerimizin en verimli bir şekilde paketlenip değerlendirilmesini ve de çeşitlendirilmesini sağlayacağız. Eğirdir çevresinin ekonomik çehresini demiryolu ve açılacak Konya yoluyla yeniden şekillendireceğiz.

PROJELERİMİZ CHP SEÇİM BİLDİRGESİNİN ISPARTA UYGULAMASIDIR

CHP iktidarında Çiftçinin tarımsal kredi borçlarının faizleri tamamen silinecek. Sulama birliklerinin özellikle elektrik borçlarının yapılandırılmasını sağlayacağız, sulama birliklerinin işçilerinin sosyal haklarını vereceğiz. Bu yazdıklarımız temelsiz hesapsız kitapsız kaynaksız projeler değildir. CHP’nin seçim bildirgesini Isparta özeline uyarladığımızda bu projeleri rahatlıkla ortaya koyabiliyoruz. Daha özel projeler nokta atışı teşvikler de gelecek. TARSİM kapsamı genişletilecek, çiftçimizin kazancı devlet garantisi altına alınacak. Varlıklı çiftçiler kadar yoksul çiftçilerimizin de faydalanacağı bir teşvik sistemi kuracağız. Köylü genci bilimle teknolojiyle köyünde üretecek, asgari ücret için göç etmeyecek

BU UTANÇ TABLOSU DEĞİŞECEK MAZOT 3TL OLACAK

Bu utanç tablosu Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çiftçimiz lehine değiştirilecektir. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre, mazot ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Çiftçinin üretimde kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız. Çiftçiye 1 litre mazot  3TL olacak, partimizin ve Hepimizin Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Muharrem İnce’nin çiftçilerine sözüdür, taahhüdüdür.

MUSTAFA CEYHAN SÖZÜDÜR: 1 KG ELMA 1 LİTRE MAZOTLA AYNI FİYAT OLACAK

ElmaBirlik kurulacak, Elma ve Meye Organize Sanayii açılacak, Elma Fuarı düzenlenecek; bu koşullar yerine geldikten sonra bu iktidardan önceki günlerde olduğu gibi 1 kg elma karşılığında 1 litre mazot alınacak. Çünkü Isparta Elması markalaşacak, bu da Mustafa Ceyhan’ın sözüdür.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

inandık mı

20 Haziran 2018 Çarşamba 16:13

hadi ordan yalançılar sizi 90 yıldır ne yaptınz be

ıspartalıgenç

20 Haziran 2018 Çarşamba 14:37

len nedim sen tikayı nerden biliyon bakayım . çok bilinçli gördüm seni evet yol giderlerini düşürüsek haklısın israf yol ekonomiyi yol yapımı batırıyor zaten , senin arkasında durdukların bir gecede dözvizle işlem yaptığından kaynaklanmıyor , bunun sebebi zamanında başbakan astıran ülkedeki üretim faaliyetlerini durduran zihniyet değil zaten. bak nedim ben sana bir formül vereyim elma+ulaşım=mavandaki elma . bir formül daha vereyim tl ile dolar aldın doların fiyatını arttırdın verimmi bi daha.

Mansur

20 Haziran 2018 Çarşamba 12:35

Vay be Mustafam, sen konuşunca bütün yandaşlar yorum yapmış. Tabi dolar mazot uçmuş, ülke uçurumun dibine gelmiş, gençler işsizlikten kırılmış, eğitim bitmiş onların umurunda mı? Onlar için önemli olan nemalarının devamı! Tamam.

Halk

20 Haziran 2018 Çarşamba 12:21

Bahçedemi, pazardamı

Gençel

19 Haziran 2018 Salı 22:41

Mustafa abi valla şimdi bek çikin attın

Mahmatlılı

19 Haziran 2018 Salı 22:19

gir youtube kim ikili konuşuyor gör. Bunlar yalanlanmadı.. Sayın Muharrem İnce öğretmendir, halktan biridir, kilosu 5 bin liralık çay içmez ve sözlerini de tutacaktır. Chp eski chp değil yenilendi ve çağa uygun bir forma girdi.

Savlu gıripin

19 Haziran 2018 Salı 21:11

Ne işdin len sen musduk galiba sarhoşsun

Ispartalı

19 Haziran 2018 Salı 19:51

Biz bunları yersek oruç bozulurmu sayın admin

BAŞARAMAYACAKSINIZ

19 Haziran 2018 Salı 17:37

Bu milleti kandıramayacaksınız

DEMEDİ DEME İBRAHİM

19 Haziran 2018 Salı 17:28

HAYIRDIR ISPARTA DA PETROL KUYUSU MU BULDUN MUSTAFA BEY

Onur

19 Haziran 2018 Salı 16:55

Ziyaaaaaaaa :-)

Gel Bakalım Mustuk

19 Haziran 2018 Salı 16:48

Ağır gel zelveyi gıracan derler adama şeker oğlan mustafa.KK nın partisinde olduğun belli vaadlerinden.Elmayı vatandaş nasıl yiyecek o fiyata.Serbest piyasadan vaz geçip kominizmi mi getirceniz ülkeye.Get mustafa get sen istilalde yürü bu işler senin biyolojini de bozar elimallah.

CİHAN

19 Haziran 2018 Salı 16:48

ELMA 7 LİRAYI GÖRECEK YANİ :) :) :)

serdar

19 Haziran 2018 Salı 16:12

Boş boş konuşmak dan nasıl bir haz alıyorlar anlamak mümkün değil sanırsın ki C BŞK adayı altı üstü bir vekil oda olabilirsen

Nedim

19 Haziran 2018 Salı 16:02

Kaynak mı? Dön bak ülkede israf ne boyutlara ulaşmış. 1 km yol kaça yapılmış. Suriyeli ailelere haç lira aylık veriliyor. K**** istanbul'un maliyeti nedir? TİKA yurt dışında sorgusuz sualsiz kaç lira harcamış? daha yazalım mı?

Deli Fişek

19 Haziran 2018 Salı 15:58

O da bişey mi?Beni Cumhurbaşkanı seçin; Mazot bedava olacak ve aldığın litre başına devletten 1 tl alacaksın. Vergiler kalkacak. Elektrik-Su bedava olacak. Asgari ücret, Memur, Emekli maaşları dengelenecek. Herkez 20 bin TL maaş alacak. Devlet herkeze bedavaya Sıfır Ev ve Araba verecek vs..... ( Konu bol keseden atmaksa herkez atar-tutar )

Garip

19 Haziran 2018 Salı 15:28

Yediğimiz bi elma vardı onuda yiyemeyecegiz desenize mazotu aşağı cekiyorsunuz sanmıştım

Mehmet

19 Haziran 2018 Salı 15:23

yahu çıkıp çıkıp böyle bol keseden atmıyor musunuz anlamıyorum nasıl olacak sanki başbakan olacak milletvekili olacaksın sana mı kaldı mazot fiyatını belirlemek ? mazottan alınan vergilerle dönüyor bu devlet o parayı nerden bulacan. yapacam edecem demesi değil kaynak kaynak ?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR