23 Nisan 2024 Salı

MUMCU'DAN KOALİSYON AÇIKLAMASI

ISPARTA’da konuşan eski Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, partiler arasındaki mesafenin milletin arasında olmadığını belirterek geniş tabanlı AK Parti CHP koalisyonunun ülke için doğru tercih olacağını söyledi. Mumcu “Millet tek başına iktidarı değil çoğulcu demokratik bir siyaseti talep ediyor. Bunu iyi okumak gerek” dedi.

Isparta

Isparta’ya bir düğün merasimine katılmak için gelen Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Erkan Mumcu,Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan millet iradesini doğru okumak gerektiğini belirten Mumcu, “ Siyasi partiler genellikle seçim sonuçlarını kendi merceklerinden görme eğiliminde olurlar. Ama koalisyonun zorunlu olduğu parlamento aritmatiğinde millet merceğinden görmeye çalışmaları en doğru yaklaşım olacak. Milletin gördüğü gibi görmek lazım. Millet neyi görüyor, tek başına iktidarı değil ama çoğulcu demokratik bir siyaset talep ediyor” dedi.

PARTİLER ARASINDAKİ MESAFE

MİLLETİN ARASINDA YOK

Kimsenin kimseyi dışlamaması gerektiğini de belirten Erkan Mumcu, dışlayıcı politikaların hiçbirinin ne bu politikayı güdenlere ne de memlekete hayır getirmediğini söyledi.Siyasi partiler arasındaki mesafenin millet arasında olmadığını ifade eden Mumcu şöyle konuştu. “Siyasi partilerin bir birlerine varsayılmış mesafeleri koymamaları gerekir. Şunu söyleyeyim. Zannetmesinler ki partiler bir birlerine uzak olduğu kadar millet te bir birine uzak. Bunu söyleyen yanılıyor. Toplum bir birine bu kadar uzak değil ayrı değil karşıt değil. Toplum birlikberaberlik istiyor. Geleceğe bakmak istiyor. Doğru siyaset daima şudur. Geleceğe bakalım. Mevlana’nın sözünü hatırlamanın tam zamanı. “Düne dair ne varsa dünde kaldı cancağızım şimdi yeni şeyler söylemek lazım”

AK PARTİ CHP GENİŞTABANLI KOALİSYON

Kendi kişisel görüşünün geniş tabanlı bir koalisyon kurulması olduğunu da kaydeden Erkan Mumcu, “Bu şekilde Türkiye’nin uzun zamandır bekleyen sistem sorunlarının çözülmesinde büyük ivme kazandırır. Adını da koyayım. AK Parti CHP arasında yapılacak bir koalisyon geniş tabanlı koalisyondur. Bu koalisyon sistemi yeniden yapılandırmak için hakikaten yeni Türkiye sözünün içine çoğulcu bir içerik kazandırmak için doğru bir başlangıç olur. Bunu kimileri iki yüzlülük olarak görebilir hayır bu bir olgunluktur. Bu olgunluğu Türk siyasetinin gösterebilmesini dilerim” diye konuştu.

SİYASETE DÖNECEK Mİ?

Siyasete dönmek gibi bir niyeti olmadığını ancak geçmişte siyasete girişinin de çıkışının da kendi iradesiyle gerçekleşmediğini ifade eden Mumcu, “Benim siyasete dönmek gibi bir niyetim yok. Ama şunu dürüstçe itiraf etmek gerekir. Benim siyasete girmem de çıkmam da kendi isteğimle olmadı. Dolayısıyla bundan sonrasını gerçekten bilemiyorum. Allah bilir Allah’ın dediği olur” açıklamasında bulundu.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Mehmet

15 Haziran 2015 Pazartesi 18:10

Bu konuda açıklama yapacak son kişinin açıklaması, durup durup çıkarıyolarya bu adamı hayret valla siyasete ve millete ne vermişki şimdiye kadar.

Mehmet

15 Haziran 2015 Pazartesi 00:24

Isparta'nın ve Türkiye'nin Mumcu gibi siyasetcilere, değerlere ihtiyacı var

yanliş

14 Haziran 2015 Pazar 20:46

artık meralakşener mhp başina mumcu olmaz şükrü başkan vekil ıtso

Zurnanin

14 Haziran 2015 Pazar 17:10

Bu durumu değerlendirip açıklama yapması veya gazetecilere beyanat verebilecek son kişinin değersiz beyanatı

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR