19 Nisan 2024 Cuma

Müjde Isparta! TOKİ tapuyu aldı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in Isparta'da TOKİ aracılığıyla ucuz konut hamlesi başlatılması yönünde başlattığı çalışmada önemli bir gelişme yaşandı.

Isparta
 TOKİ konutlarının inşa edilmesi için Aliköy mevkiinde belirlenen Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait taşınmazın Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devri işlemleri tamamlandı. Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Aliköy mevkiindeki 138 Ada, 278 parsel nolu 140 bin 842 m2'lik ham toprak niteliğindeki taşınmazı bedelsiz bir şekilde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na devretti. Isparta Tapu Müdürlüğü tarafından hazırlanan tapu senedi TOKİ'ye teslim edildi.
         TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, TOKİ'nun Isparta'daki projesini inşa edeceği taşınmazın tapu senedini ilk Akdeniz ile paylaştı. TOKİ'nin tapusunu aldığı Aliköy mevkiindeki 140 bin 842 m2'lik taşınmaz üzerinde 3500 ila 4000 bin arasında konut yapılabileceği öğrenildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait tapunun TOKİ'ye devredilme işleminin tamamlanmasıyla önemli bir aşamanın geçildiğini söyledi. Isparta'ya hayırlı-uğurlu olması temennisinde bulunan Bilgiç, "Isparta'da ucuz konut yapacağımıza dair sözümüzü hiçbir zaman unutmadık. Bu konunun sıkı bir şekilde takipçisiyiz. Sağolsunlar Emekliler Derneği üzerinden talepleri toplayarak TOKİ için gerekli olan bir süreci tamamlamıştık. Emeklilerimiz bize inandı ve TOKİ projeleri için talepte bulundular. 10 binin üzerinde kişi başvuruda bulundu. Bu emeklilerimiz başta olmak üzere diğer insanlarımızın ekonomik konutlara olan ihtiyacını ortaya koyuyor. Ispartamızda dar ve alt gelir grubundaki insanlarımız ev sahibi hayali ile yaşıyor. Devletimiz TOKİ aracılığıyla bu imkanı sunuyor. Neden Ispartamızın emeklilileri de, esnafı da, işçisi de yararlanmasın. İnşallah bundan sonraki süreçte TOKİ iş programının hızlandırılması için çalışacağız. İş programını biran önce hazırlatıp, Isparta'da ilk etapta 3500-4000 konut yaptıracağız. TOKİ projelerimiz bununla sınırlı kalmayacak. 2.etap, 3.etap diyerek isteyen herkesi ucuz konut sahibi yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: Akdeniz

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Baki yeşil

02 Nisan 2016 Cumartesi 08:25

Onlar fitne fesat peşinde Ak Parti halkın derdiyle dertli 14 yıl sonra bu kadar takoza rağmen bunlar yapılıyorsa gerisini siz düşünün Bıraksalar oyları %80 lere vuracak,onlar konuşur AKPARTİ babalar gibi yapar çatlayıncaya,HELAL OLSUN SANA VEKİLİM OYLAR DURMAK YOK YOLA DEVAM ALLAH YÂR VE YARDIMCINIZ OLSUN.

Meral

02 Nisan 2016 Cumartesi 07:18

Nasıl başvuru yapacağız açıklama istiyorum egirdirde oturuyorum

Can

01 Nisan 2016 Cuma 22:07

Maşallah inşallah ya Allah bismillah deyin ve tarih yazın sayın vekilim halk sizleri unutamayacakları güzellik le kötülük le fark etmez

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR