27 Nisan 2024 Cumartesi

MÜFTÜ VE 12 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

MÜFTÜ VE 12 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

Isparta

Yalvaç Müftülüğü'nde yürütülen bir soruşturma nedeniyle Müftü Abdülkadir Çakıl ve Müftülük Şefi Celil Öncü'nün açığa alındığı iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde yürütülen bir soruşturmada yapılan idari hatalar nedeniyle Müftü Çakıl ve Şef Öncü'nün açığa alındığı, açığa almanın, halk arasında konuşulduğu gibi, FETÖ soruşturmalarıyla herhangi bir ilgisinin olmadığı kaydedildi. 22 Temmuz'dan itibaren alınan açığa alma kararıyla, Müftülüğe Abdullah İpekçi'nin vekalet ettiği öğrenildi. Çakıl ve Öncü'nün kısa süre sonra görevlerine devam etmelerinin beklendiği de kaydedildi.

12 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

Yalvaç'ta Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı öğretmenlerden 12 kişinin daha açığa alındığı iddia ediliyor. Alınan bilgiye göre,bugün gerçekleştirilen ikinci dalgada Isparta genelinde 225 öğretmenin açığa alındığı, bunun 12 tanesinin Yalvaç'tan olduğu belirtiliyor. Duyumlara göre, açığa alınanlardan bir kişinin ilçemizdeki bir sendikanın temsilcisi olduğu, açığa almanın FETÖ ile ilgisinin olmadığının tahmin edildiği kaydediliyor. İsimlerin yarın netleşmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

haklısın lakin'e

27 Temmuz 2016 Çarşamba 11:32

evet suçluya kimsenin lafı yok. ama bi sendika başkanının açığa alınması kabul edilemez. bağlantısı olmadığını cümle alem biliyor. savcılık bu konuda harekete geçmeli

ozkan

26 Temmuz 2016 Salı 09:56

herkes sağduyulu olsun lütfen.bu iş başka boyut alma yolunda hızla ilerliyor.bu örgütle asla alakası olmayan bırakaın kendisini sülalesinde bile bağı olmayan insanlar açığa alınıyor.lütfen dikkat

Kazım Kartal

25 Temmuz 2016 Pazartesi 22:58

Görevden alınanlar içerisinde olayla hiç alakası olmayanlar var.. İşin suyunu çıkarmak üzereler..

Furkan

26 Temmuz 2016 Salı 02:25

Haklısın Sapla saman birbirine karıştırılmamalı; lakin eşin kocasıyla-karısıyla ilgili örgütteki derinliğini bilmediği tipik terör örgütü hücre yapısının işlediği bir durumda kimin ne kadar suçlu ya da suçsuz olduğu bilinebilirki. O yüzden olayla alakası var yok demek bize düşmez . Polisin işi artık.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR