20 Nisan 2024 Cumartesi

Motor Kazaları Hız Kesmiyor

Motor Kazaları Hız Kesmiyor

Isparta
Yalvaç’ta neredeyse her gün bir kaza meydana geliyor.Bu kazaların çoğunluğunu ise motosiklet kazaları oluşturuyor. Kimi sürücü belgesiz kimi trafik kurallarına uymayan taşıtlarla trafiğe çıkınca kazada kaçınılmaz oluyor.

Bu hafta içerisinde yine 2 motosiklet kazası meydana geldi ve motosiklet sürücüleri yaralanırken araçlarda maddi hasar meydana geldi. İtfaiye kavşağı ve Sücüllü kavşağında meydana geşen 2 ayrı kazada motosiklet sürücüleri kazayı ucuz atlattı. İtfaiye kavşağında Salı akşamı meydana gelen kazada 1982 doğumlu Fahri Demirtaş otomobil ile çarpışması sonucu kaza yaptı. Kazada yaralanan şahıs ambulansla hastaneye kaldırıldı. Bir diğer kazada Çarşamba günü Sücüllü kavşağında meydana geldi. Bu kazada da dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeni ile motosiklet kaza yaptı. Sürücü yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

KASK AKSESUAR DEĞİLDİR
Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Amirliği ekipleri havaların ısınması ile birlikte artan motosiklet trafiğini kontrol altında tutmaya çalıştıklarını ve denetimlerin sıklaştırılacağını haber verdi. Araç tescil belgesi olmayan, sürücü belgesi olmayan sürücülerin motosikletlerine el konuşacağını hatırlatan yetkililer, bu durumlarda trafiğe çıkılmaması konusunda sürücüleri uyardı.

Motosiklet kullanıcısı ve varsa yolcunun kask olmadan araca binmesinin kurallara aykırı olduğunu cezai müeyyidelerin uygulanacağını hatırlatan yetkililer; “Kask motosiklet kazalarında hayat kurtaran bir malzemedir. Aksesuar olarak değerlendirilmemelidir. Ne yazık ki motosiklet kullanıcılarının neredeyse yüzde sekseni kask takmadan trafiğe çıkmaktadır. Ölümlü kazaların çoğunda sürücülerin başlarında kask olmadığı tespit edilmiştir. Bu nedenden dolayı sürücülerin kask takmadan trafiğe çıkmamalarını tavsiye ediyoruz’ şeklinde açıklamada bulundular.

ABART EGZOSLARA TAVİZ YOK
Gençlerin motosikletlerde abart egzos olarak adlandırılan gürültü kirliliğine neden olan egzosları kullandığını belirten Emniyet görevlileri, bu uygulamanın yasalara aykırı olduğunu bu tür durumlarda sürücülere para cezası uygulandığını dile getirdiler.

Nurettin Arkan / Yalvaç

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Baki yeşil

04 Haziran 2016 Cumartesi 06:13

Ancak laf üretiyorlar belli yerler var buralarda pusu kurulsa tüm sakat araç kullananlar eksozu bağırtanlar havalı kornalar ehliyetsiz bacak kadar çocuklar,yarış yapanlar motorlu grup kurup halkı bezdirenler hepsi yakalanır. Ama yok bizde olay olunca polis ortaya çıkıyor. Emniyet kontrolleri önemli,belli yerler var içki içiliyor kesin ordan dönen şöför.sarhoş bunu polis nasıl bilmez anlamadım

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR