04 Mayıs 2024 Cumartesi

Yalvaçlı toplu konut hayali kurarken Bağkonak yollar aştı

Yalvaçlı toplu konut hayali kurarken Bağkonak yollar aştı

Isparta

Yalvaç ilçesinde yıllardır dar gelirli ailelerin ucuz konut hayali bir türlü gerçekleşmez iken 2014 yılında kasabadan köye dönüşen Bağkonak toplu konuta kavuşmak için gün saymaya başladı.

2019 yılında göreve gelen köy muhtarı İsmail Başoda köyde bulunan hazineye ait 14 bin 700 metrekare büyüklüğündeki bir araziyi toplu konut yapmak için çoktan kolları sıvadı. 

Yalvaç ilçe merkezinde eski yönetimlerin ‘Olmuştu, olacaktı, yan yattım çamura battım’ diye yıllardır halkı oyaladığı bir dönemde yeterli bütçesi bile olmayan bir köyün attığı bu olumlu adım takdirle karşılandı.
Geçmiş dönemde de yaptığı başarılı hizmetlerle adından söz ettiren ve 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden göreve getirilen muhtar İsmail Başoda toplu konutla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:
“Seçimler bitti sözler unutuldu gibi sözler bana çok uzak sözler. Birlikte başardığımız 2019 seçimlerden 2024 seçimlerine kadar ne söz verdim ise yerine getirdim. 31 Mart 2024 de yine birlikte başardık ve birlikte çalışacağız. Evsizleri ev sahibi yapmak benim sözüm. En az 100 Arsa. Kişi başı 400 M2.Tek tip projeler ile yola devam edeceğiz. Talep ettiğimiz bölgelerin tapulandırma ve ihale işlemleri sonrası hazır olacak. Süreç ilerledikçe siz değerli halkımıza bilgi vermeye devam edeceğim. 14.700 M2’lik alan 1. bölümdür. 2 ve 3. bölümler için yazışmamız yapılmıştır süreci yakından takip ediyorum en kısa zamanda arsa problemini çözmüş olacağız. Milli Emlak’tan satın alma tamamlandığı gün müracaatlar alınacak ve en geç 3 yıl içinde konutlar sahiplerine teslim edilecek. Biz Bağkonak için çalışmaya devam ediyoruz.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Yalvaçlı

20 Nisan 2024 Cumartesi 19:03

Bizim eski başkan mütahit arkadaşıyla tavla oynar mütahitletin gelinlerini damatlarını çocuklarını yakınlarına torpille belediyeye doldurur onlara havadan maaş verirdi en sonunda defoldu gitti şimdi yeni gelen be yapacak bu torpilli beyzadeleri belediyeden atıp liyakat sahibi olanları ilemi alacak yoksa bu tırpilliler devam edecekmii devam ederse Buda zaten gider seçilemez

Keşke tüm belediyeler yapabilse

20 Nisan 2024 Cumartesi 17:00

Keşke ısparta belediyside bağkonak kadar olabilseydi,sosyal konutlar çok ihtiyaç ıspartada!!!Onbinlerce evi olmayan aileler var!!!

Garip

20 Nisan 2024 Cumartesi 15:46

Gelir düzeyi Isparta üstünde bir köy orası suanki nüfusunu belkite 10 kati Avrupa'da alamancilar alacak olmayan gene bakacak diye düşünüyorum 1 Euro 35 TL

...

20 Nisan 2024 Cumartesi 15:41

Siyaset menfaat çıkarcılık oldu artık daha yenimi öğreniyorsunuz seçim zamanı kapıya oy dilenmeye gelirler başkada birsey bilmezler çoğu siyasete malzeme olmayın zenginler siyasete girdiği fakirlerde siyasete girip çaldığı sürece hiç birsey halkın iyiliğine olmaz

Beşiktaş

20 Nisan 2024 Cumartesi 14:22

Yazıklar olsun Yalvaçlı yöneticilere, belediye başkanları birilerinin ekmeğine yağ sürmek satışlarına engel olmamak için yani 1 kişi için bu evlerde oturacak insanlara yanlış yaptı. Şimdiye kadar yapılmış olsaydı birileri sebep olurdu belki 2. etabı gelirdi ama ne yazıkkı biz seçiyoruz ama seçilenler birilerinin adamı oluyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR