29 Mart 2024 Cuma

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ CAN KONUŞTU

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ CAN KONUŞTU

Isparta

Milli Eğitim Müdürü Ilyas Can, okul müdürlerinin yeniden görevlendirilmesi için yapılan değerlendirme puanlarıyla ilgili 'adaletsiz davranıldı' iddialarına yanıt verdi. İddiaların doğru olmadığını dile getirenCan, "10 kişinin yaptığı puanlama sisteminde demokratik ve adildavranıldı" dedi.

Isparta'da 138 okul müdürü için yapılan puan değerlendirmesinden sonra eleştirilerin hedefinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü vardı. 58 okul müdürünün 75 ve üzeri puan alarak yeniden görevlendirme hakkı kazandığı değerlendirmede adaletsiz davranıldığı ileri sürülerek, hedef gösterilen İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, iddialara açıklık getirdi. Yapılandeğerlendirmelerde adaletsizliğin söz -konusu olmadığını dile getiren Can,puanlamanın 10 ayrı kişi tarafından eskiye nispeten daha demokratik ve dahaadil olarak yapıldığını bildirdi.

BAKANLIK ELEŞTİRİLERİ DİKKATE ALMIŞ OLMALI

İnsanların yıllardır okul müdürleri ve idarecilerin belirlenmesi konusunda bazı taleplerinin olduğunu hatırlatan Can,"Vatandaşlarımız okul idaresinin okul aile birliği başkanı, veliler ve öğretmenler tarafından seçilmesini istiyordu. Bakanlığımız da yıllardır yapılan bu eleştirileri dikkate almış olmalı ki bunun ilk adımını atarak ilk önce puanlamanın yüzde 40'ını okul tarafından yapılmasını yüzde 60'nı da Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmasını bu sene yönetmeliğe koydu.« Şimdi burada okulda 7 kişi müdür hakkında puanlama yapıyor. Bunlar; 2'si en yaşlı veen geç öğretmenler, 2'si öğretmenler kuruluna seçilen öğretmenler, Okul AileBirliği Başkanı, Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı ve okul temsilcisiöğrenci. Okulda puanı bunlar veriyor. 3 kişi de Milli Eğitim kanadından puanlama yapıyor. Bunlarda; Milli Eğitim Müdürü. İnsan Kaynaklarına bakan Şube Müdürü ve bölüme bakan şube müdürü. Böylelikle 10 kişiden müteşekkil bir puanlama komisyonu oluşmuş oluyor. Değerlendirmeyi bunlar yapıyor" dedi.

25 PUANLIK ETKİM VAR, BİRİNİ MÜDÜR OLARAK GETİRME YETKİSİNEHAİZ DEĞİLİM

Öte yandan 10 kişinin değerlendirme yaptığı bir ortamıneskiye nispeten daha demokratik ve daha adil olduğunu ileri süren Can, şöyle devam etti; "Milli Eğitim Müdürü olarak puanlamadaki etkim 25 puandır.Şube müdürünün ki 20 puan, bölüme bakan şube müdürünün de 15 puandır. YaniMilli Eğitim Müdürü olarak çok istediğin birine tam puan versen dahi benim onu müdür olarak getirme yetkisine haiz değilim. Hiç kimse değil. Herkesin özel şifresi var. Şifrelerini giriyorlar orada sorular var o somlarla müdürü değerlendiriyorlar. Ben belki bir müdüre 25 puan tam vermişimdir ama okuldanhiç puan getirememiş olabilir. Yani çok katılımlı olduğu için etki edemiyorsnuz. İnsanın olduğu yerde hata olmaz mı olmuştur ama eskiye nispeten bu daha hatasız daha demokratik daha adil bir değerlendirme sistemidir.

EN FAZLA OKUL MÜDÜRÜ ETKİLİ OLMUŞTUR DENİLEN SENDİKADAN ELENDİ

Diğer taraftan yeni görevlendirilen listelere bakılacak olursa kesinlikle iddia edilenlerin doğru olmadığı görülecektir. En fazla okul müdürü şu an ismini vermek istemediğim ve etkili olmuştur denilen sendika üyesinden elenmiştir. Sadece bu bile bu iddiaların ne kadar mesnetsiz olduğunu en açık göstergesidir.

ŞEHİR MERKEZİNDE 100 TAM PUAN ALAN YOK

 

100 tam puan alan iki kişi var ve 'Bunlar kendine puanvermiş' şeklinde iddialar var. Bizim puanlama yapıtlığımız il merkezinde 100 tam puan alan hiçbir müdür adayı yok. Dolayısıyla bu sorunun muhatabı bendeğilim. İlçelerden varsa bunun muhatabı da oradaki idareci arkadaştır.

MÜDÜRÜ OLMAYAN OKULLARA GÖREVLENDİRME YAPILACAK

Elenen müdür adaylarımızın itiraz etme durumu söz konusu değil. Zaten burada kadrolu atama yapılmıyor görevlendirme yapılıyor. Yapılan değerlendirme sonucunda müdürler 4 yıllığına» görevlendiriliyor. Ancak Ekim ayının içinde boş kalan okullarımızı ilan edeceğiz ve buralara mülakatla müdür alacağız. Buralara şartlan tutan ve elenen müdür adaylarımız müracaat edebilir.Mülakatta değerlendirilecek.

İLK GÖREVLENDİRMELER 1 -2 EYLÜL'DE YAPILACAK

Elenmiş bir müdür adayı kendi kurumunda değerlendirilmeyecek. Başvurduğu taktirde mülakatta da başarılı olursa açıkolan başka okullarda müdür olarak görevlendirilecek. Ama ilk etapta kendiokulunu tercih edenlerin görevlendirmesini 1-2 Eylül tarihlerinde yapacağız.Ama kendi okullarını tercih etmeyenler aynı ay içinde ileri bir tarihte görevlendirilecekler."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ADALET Mİ?

01 Eylül 2014 Pazartesi 18:33

Öyle görünüyor ki kendi söylediğine kendisi de inanmıyor...Listelerin çok önceden hazır olduğu kimin barajı geçeceği kimin geçemiyeceği günler önceden belliydi.Onlar sadece ****arda kalmak için görevlerini yaptılar.Yani koltuk sevdası... Ne diyelim İlahi Adalet mutlaka tecelli edecektir.

AKPLIYIZ

29 Ağustos 2014 Cuma 12:00

O YANINDAKI ADAMI AYIR ORDAN AJAN MI NE O. COK ISLER KARISTIRIYOR. MUNAFIK OLABILIR.

Akp

29 Ağustos 2014 Cuma 11:59

SEN ADALETI HAK HUZURUNDA GORECEKSIN. ALLAH SENI BILDIGI GIBI YAPSIN. UTANMADAN ADALETLI OLDU DIYORSUN MUNAFIK ADALETI DENIR BUNA. RABBIM BUYUK INSALLAH HER SEY ADIL OLACAK BIR GUN. UNUT HZ ALI DERKI ALLAH HELAK ETMEK ISTEDIGI KULUNA EMIRLIK VERIRI. SEN SIZI TARIF EDIYOR.

El İnsaf

29 Ağustos 2014 Cuma 00:47

Ülkü, Naşide, Nazmiye, Sidre 2000, Zübeyde Hanım, Şehit Koray, İyaş, Ferhat Uzunlulu gibi okulların müdürleri başarısızdı dersen hak yemiş olmaz mısın Sayın İlyas Can. Bu okulların ve başarılı gördüğün Bağlar, Hediye Un, Gülistan, Çünür Toki gibi okulların bu yılki TEOG sonuçlarını bi zahmet karşılaştırıver...

tok

28 Ağustos 2014 Perşembe 20:37

Tacettin bey varken Isparta olarak Sınavlarda 5. 6. oluyorduk. Sayın İlyas salman bey, siz gelince oynar gelin görümce zannettiniz ama gelin görümce kaynana birbiriyle kapışıp karakolluk olan çingenelere döndü. Yoksa siz Çingenelik hususunda uzmanmısınız? başka bir uzmanlığınızı göremedik henüz.

adil müdürlerimiz

28 Ağustos 2014 Perşembe 18:57

evet muhterem müdür çok adilsiniz. ne siz ne de şube müdürleriniz bir kez bile uğramadıkları adlarını bile bilmedikleri okulların müdürlerine 0 verecek kadar feraset sahibi adil müdürlersiniz, kutluyorum sizleri!!!!

SİVİL VATANDAŞ

28 Ağustos 2014 Perşembe 08:37

YA ONU BUNU BİLMEMDE BENCE YENİ ATAMALARDA TAMAMEN TARAFLI OLDU HÜKÜMETİN ADAMIYSAN İMAMLIKTAN MÜŞTEŞARLIĞA KADAR GİDİYOSUN ADAM LES YAPIO DOKTORA YAPIYO MESALA ZART DİE GÖREVDEN ALIYOLAR PASİF GÖREVE VERİYOLAR ADAM İMAM LİSE MEZUNU OLMADIK ÜST DÜZEY GÖREVE GETİRİYOLAR HERZAMAN DİYORUM BU MEMLEKET ADAM OLMAZ...

DEMOKRATİK OLMAYAN DURUMLAR

28 Ağustos 2014 Perşembe 01:27

Sayın müdürüm;MİLLİ EĞİTİM DE ÜÇ KİŞİNİN VERDİĞİ NOT 60 YANİ BÖL ÜÇE 20 ŞER PUAN YAPAR. OKULDA 7 KİŞİNİN VERDİĞİ 40 PUAN BÖL 5.71. KEŞKE HERKES 10 PUANLIK HAKKA SAHİP OLSA.BEN OKULLARDAN GELEN PUANLARI ADALETLİ GÖRMÜYORUM. MEVCUT MÜDÜR ARKADAŞLARDAN ADAM AYARLAYARAK ADAY OLMASINI İSTEDİĞİ ÖĞRRTMENLERİ ÖNCEDEN BELİRLEDİĞİNİ VE NOTU VEREN KİŞİLERE DE SİSTEMDEN BANA VERDİĞNİNZ NOTU GÖRÜRÜRM DİYEN VE ŞUAN 75 ÜZERİ ALAN ARKADAŞLAR OLDUĞUNU DUYUYORUZ. OKUL AİLE BİRLKLERİ MEVCUT İDARECE SEÇİLİYR ZATEN

veli

27 Ağustos 2014 Çarşamba 22:35

Bir insan anca bu kadar eğitimden uzak olabilir elediğiniz müdürleri Araştırmaya kalkarsanız ısparta nınn eğitiminde bu sıralamalara getirmiş.şahısların allah yukarda öbür dünyada görürsünüz

Suat Taş

27 Ağustos 2014 Çarşamba 22:02

Okulundan 40 puan alamayan sözde müdürler Milli eğitim mensuplarını suçlayacaklarına bi zahmet aynaya baksınlar...

hasan aga

27 Ağustos 2014 Çarşamba 21:20

Müdürler İçin Değerlendirme Formu(Ek-1)"in 7.maddesi1 puanlık bir değerlendirme "Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında bilimsel çalışmaları ve yayınları vardır." denmektedir. Bu alandan tam puan alan müdürlerin bir yayını varsa kamuoyuna duyursunlar.

BİR VELİ

27 Ağustos 2014 Çarşamba 20:30

Sayın müdürüm.Gördüğümüz kadarı ile vicdan sahibi ve adil bir yönetim sergilemeye çalışıyorsunuz. Küçük hatalar elbette olacak, herkesi mutlu edemezsiniz. adam okulunu uğramıyor. sağda solda geziyor. Barajı geçemeyince basıyor feryadı. bunlara aldırış etmeyin. esas göreviniz şimdi başlıyor. Bir yorumcunun dediği gibi bakın listeyi.bu adam buranın hakkını verir mi. Bu okula ne verir ne veremez. buna bakın. Kimsenin etkisinde kalmayın. halk şimdi taktir etmese zaman gelir eder.

Bir veli

27 Ağustos 2014 Çarşamba 18:48

Eğer sende Allah korkusu olsaydı ve gerçekten bu ilin müdürü olsaydın hakka hukuka adalete riayet ederdin. Bir veli olarak 75 ve üzeri puan verdiğiniz zatlara çocuklarımızı nasıl teslim edeceğiz bilemiyorum. Elediğiniz Müdürlerin bir çoğu okullarını belirli bir yere getiren kişiler. Sizi Allah'a havale ediyorum. Suç sizde değil, Isparta'nın eğitimini size bırakanlarda...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR