26 Nisan 2024 Cuma

Milletvekili Özel: Karma OSB olacak

Milletvekili Özel, kendisini ziyaret eden ITSO heyetine, Deri OSB’nin Karma OSB’ye dönüşmesiyle ilgili kararın bir ay içinde çıkacağı söyledi.

Isparta

            Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan YardımcısıAliihsan Altınok, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Çelik, Meclis ÜyeleriEşref Bıtrak, Süleyman Kaynak ve Mehmet Korkmaz Deri Organize SanayiBölgesi’nin Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne dönüştürülmesi talebiyle ilgiliMilletvekili Recep Özel’i ziyaret ettiler. Milletvekili Recep Özel 3 yıldırkonuyu takip ettiklerini ve 1 ay içinde Deri OSB’nin Karma OSB’yedönüştürüleceği söyledi.  

Isparta Ticaret ve SanayiOdası Başkan Yardımcısı Metin Çelik, Deri OSB’nin Karma OSB’yedönüştürülmesinin Isparta ekonomisine canlılık kazandıracağını belirterek,“Deri Organize Sanayi Bölgemizin Karma Organize Sanayi Bölgesine dönüştürülmesiiçin Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak çalışmaları başından sonuna kadar takip ettik. Deri organize sanayibölgemizin  tüm altyapısı tamamlanmışdurumda, karma osb olduğu taktirde birçok yatırımcıya orada yatırım yapmaimkanı doğacak. Hem istihdama hem de ilimizin ekonomisine oldukça katkısağlayacağına inandığımız ve 3 yıldır devam eden sürecin sonlanmasınıistiyoruz. Milletvekillerimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç ve Recep Özel bu konudabize gereken desteği verdiler ve sürecin 1 ay içinde tamamlanacağını söyledilerkendilerine teşekkür ediyoruz. “dedi.

            ITSO Meclis Üyesi ve Deri Organize Sanayi Bölgesi YönetimKurulu Üyesi Eşref Bıtrak da konuyla ilgili çalışmaları Milletvekili Özel’eanlatarak, “Milletvekillerimiz  bizegereken desteği verdiler, kendilerine bu süreçte bizleri destekledikleri içinçok teşekkür ederiz. “dedi.

            Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin 3 yıldan bu yana KarmaOrganize Sanayi Bölgesine dönüştürülmesi için Ticaret ve Sanayi Odası’nın dadesteği ile birçok girişimde bulunduklarını anlatan Bıtrak şu bilgileriverdi:  Deri Organize Sanayi BölgemizinKarma OSB’ye dönüştürülmesi için Ticaret ve Sanayi Odamız öncülüğündeMilletvekillerimizin desteği ile Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı’na tümbaşvurularımızı yaptık. 3 yıldan bu yana bizden istenilen şartları tamamladıkve sürecin sonuna geldik. Burada Milletvekilimizi ziyaret edip süreçle ilgilibilgi almak istedik. Kendisi bizlere 1 ay içinde Karma OSB kararının çıkacağı söyledi.Bu karar Ispartamız için çok önemli. Ekonomimize katkı sağlayacağı gibi birçokyatırımcı da sanayi bölgemize gelerek bir hareketlilik sağlanacak. Şuan birincietabımızın yarısı dolmuş durumda ikinci etapta yakında başlayacak veyatırımcıların hizmetine açılacak. Ben Milletvekillerimiz Recep Özel ve SüreyyaSadi Bilgiç ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e süreçtebizlere verdiklerini desteklerden dolayı teşekkür ederim.”

            Milletvekili Recep Özel’de Deri Organize Sanayi Bölgesi’yleilgili çalışmaları takip ettiklerini belirterek,” Bakanlığımız nezdinde konununtakipçisi olduk. Hepimizin takip ettiği gibi çalışmalarda sona geldik. 1 ayiçinde Karma OSB kararı çıkacak. Ispartamızın gelişmesi için elimizden geleniyapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.“diye konuştu. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR