19 Mart 2024 Salı

MİLLETVEKİLİ BİLGİÇ 3. DÖNEMEMİ TAKILIYOR

MİLLETVEKİLİ BİLGİÇ 3. DÖNEMEMİ TAKILIYOR

Isparta

Isparta’da 24 Haziran erken seçiminin en önemli sorusu; TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in durumu. AK Parti’de önce tüzükte yer alan ancak son kurultayda MYK yetkisine bırakılan 3 dönem kuralı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’i de etkiliyor.

Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 2007 seçimlerinde ilk kez Milletvekili seçildi. 2011’de ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde yeniden 1.sıradan milletvekili seçilen Süreyya Sadi Bilgiç, 7 Kasım seçiminde de 1.sıraya koyularak 4.dönem için vize aldı. Ancak AK Parti Genel Merkezi, 1 Haziran seçimi aday listesini 3 dönem kuralı kapsamında tutmadı.

TBMM’de görev yapan 3 dönemlik milletvekilleri içerisinde Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de yer alıyor. AK Parti’de 3 dönem kuralından etkilenen toplam milletvekili sayısının bu dönem için 12 olduğu öğrenildi. Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın gibi milletvekilleri de Bilgiç gibi 3 dönem kuralından etkilenen ağır toplar arasında.

AK Parti’de 3 dönem kuralıyla ilgili 24 Haziran seçimine yönelik istisna uygulanıp-uygulanmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. MYK’nın bu konuda nasıl bir karar vereceği Isparta’nın durumu açısından da çok önemli. 3 dönem istisnası tanınmazsa Süreyya Sadi Bilgiç, yeniden milletvekili adayı olamayacak.

Milletvekili seçildiği günden bu yana Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görev alan, son dönemde başkan olarak görev yapan, ekonomi alanında tecrübesi ile dikkat çeken Süreyya Sadi Bilgiç’e yeni dönemde de mutlaka görev verileceği tahmin ediliyor. Isparta, 3 dönemdir Milletvekilliğini yapan Süreyya Sadi Bilgiç’i yeni dönemde BAKAN olarak görmek istiyor.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

güle güle sana

23 Nisan 2018 Pazartesi 01:04

bitti o iş ak parti kesin karar aldı 3 dönem hakkında .. belediye başkanlığına aday olursa boyunun ölçüsünü alır gibi geliyor

Yalan mi

21 Nisan 2018 Cumartesi 19:43

Sevgili Isparta halkı sözüme katikmiyorsa söylesin;Bu adam ak parti 1.sıraya birşekilde sinirleniyor özel bir dokunuşları.Yoksa hiç bir ak partili bu adamın şahsına üslubuna oy vermek niyetinde değil.belediye başkanı adayı olursa o zaman kimse ak partinin adayı felan dinlemez basar tokadı

Cesars

20 Nisan 2018 Cuma 17:33

Valla zenginlerin işlerini yaptıkları için sorun yok biz garibanlar için kim olsa fark etmez. Oyumu tkp ye vericem hangisi işimizi gördüki.

olcay

20 Nisan 2018 Cuma 17:00

zaten belediye baskanlıgına aday göstereceklerr

haluk

20 Nisan 2018 Cuma 16:48

Ne Mutlu Türküm diyene

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR