26 Nisan 2024 Cuma

MİLLETVEKİLİ BİLGİÇ'TEN ISPARTA'YA MÜJDE

MİLLETVEKİLİ BİLGİÇ'TEN ISPARTA'YA MÜJDE

Isparta

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in uzun süredir üzerinde çalıştığı 2.Üniversite için çok önemli bir gelişme yaşandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in Isparta’ya en büyük sözü olarak kayıtlara geçen ve üzerinde önemli çalışmalar yapılan 2.Üniversite konusunda ilk somut adım atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla YÖK’te başlatılan çalışmalar kapsamında hukuki altyapı için ilk adım atıldı.

İşte Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in açıklaması:

Çok Kıymetli Ispartalılar, Isparta sevdalıları

Bir yanda küresel güçlerin bulunduğumuz coğrafyada yaşattığı zorluklar diğer yanda ülke siyasetinde ayak oyunları ile mücadele ederken Türkiye hayalimizde hiç eksilme olmadan çalışmaya yılmadan devam ediyoruz. İnanıyorum ki gelecek için şimdi yatırım yapmazsak ne ülkemizin kalkınmasına ne de demokrasi mücadelemize gerçek anlamda katkı yapmış olmayacağız. O yüzden Isparta’yı geleceğe taşıyacak altyapı ve üstyapı projeleri şahsımın ve AK partinin hep önceliği olagelmiştir.

 Yakın zamanda Isparta’nın cehresini değiştiren sağlık, ulaştırma, asfalt ve yol iyileştirme, yeni okullar ve yurtlar, sanayi bölgelerimizin genişletilmesi yatırımlarını cumhurbaşkanımızın desteği ile hızla hayata geçirdik. Özel sektörden dünya markalarının Isparta’ya yatırım yapmasını sağladık. Son olarak Isparta’nın kuzey ve güney bağlantılarının bölünmüş yol olması konusundaki girişimlerimiz ile karayolu ulaşımında Isparta’nın son kalan eksiği de tamamlanmış olacak. Tüm bu çabaların sonucunda daha yapacak çok işimiz olsa da, Isparta Türkiye’nin yaşanılabilir illeri arasında bir yıldız olarak parladı.

 Isparta’nın son 20 yılda sosyal, kültürel ve ekonomik dönüşümü hızlandıran en önemli itici güçlerden birisi kuşkusuz Süleyman Demirel Üniversitesi olmuştur. 1992 yılında kurulduğunda bugünkü kampüsünde birkaç bina, 26000m2 kapalı alan, 5000 civarında öğrenci ve 200 kadar öğretim elemanı ile başlayan üniversite hayali bugün Isparta’nın dönüşmesine katkı sağlayan neredeyse bir dev üniversite halini almıştır. Hatırlatmak isterim ki her yıl 20000’e yakın öğrenci kontenjanı ile SDÜ, Türkiye’nin örgün öğretimde ikinci büyük öğrenci kontenjanı ilan eden üniversitesidir. SDÜ’ye sadece son iki yılda 85 milyon yatırım desteği alınmış, hastaneye kadın-doğum ve çocuk hastanesi, batı kampüse nerdeyse 20000m2lik ortak derslik, doğu kampüse yine 20000m2lik öğrenci yemekhanesi ve sosyal yaşam alanı, diş hekimliği fakültesine engelli diş hastanesi, Keçiborlu’ya Sivil Havacılık Yüksekokulu bina inşası başlatılmıştır.

 Üniversite Isparta’mızın sosyal ve kültürel hayatını renklendirmiş, gençlerin her yerde olduğu ve kentimize dinamizm kattığı bir vizyon da kazandırmıştır. Kentin imarından, yeme içme kültüre kadar bir çok sosyal mekan bu sayede hızla gelişmiştir.

 Artık Isparta bir eğitim-sağlık kenti bir üniversite kenti kimliğine sahip Türkiye’deki sayılı illerden biri olmuştur. Bunun en iyi gözlemini Isparta’ya dışarıdan gelenler yapmaktadır. Ayrıca nüfus verileri de ilimizde gençlerin ne kadar ağırlıkta olduğunu ortaya koymaktadır.

Isparta’nın ve ülkemizin geleceğe taşınmasında gençlere yapılacak yatırım tartışmasız en kıymetli olanıdır. Isparta sevdasının Türkiye sevdasının büyük heyecanı ile gösterdiğimiz çabalar bugün çok kritik bir meyve daha vermiştir: Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ispartamıza Türkiyemize hayırlı olsun.

Ispartamız ikinci üniversitesine kavuşmuştur. Sayın cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın tensip buyurmaları ile Isparta’nın üniversite kenti kimliği perçinleyecek bu adımı büyük bir sevinç ile atıyoruz.

 Kamuoyunun yakından takip ettiği üzere geçen hafta 15 yeni üniversitenin kurulması ile ilgili yasal süreç basına yansımış, hatta Isparta’nın bu listede yer almaması Isparta gündeminde bazı soru işaretlerinin doğmasına yol açmıştı. Yoğun bir YÖK ve siyaset trafiği ile Isparta’nın bu liste yer alması için gösterilen çaba boşa çıkmayarak Ispartamız ikinci üniversitesine kavuşmuştur.

 

Uygulamalı bilimler üniversitesi Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan Türk yüksek öğretim sistemimizdeki tamamen yeni bir uygulamadır. Bu fırsatın Isparta’da start veriyor olması son derece anlamlıdır. Birçok yeniliği içeren bu kritik vizyonun önemli bazı noktalarını paylaşmak istiyorum.

 Birincisi, uygulamalı bilimler üniversitesinde öğretimin sektör ve toplum ile bütünleşmesi hedeflenmektedir. Böylelikle sektör ile iç içe geçen bir eğitim modelini benimseyecek öğrenciler ve akademisyenler hem Ispartamızda hem de Türkiyemizde sanayi-hizmet-tarım sektörleri ile kol kola bir eğitim yürütecekler, sektörün sorunları yakından tartışacaklar, çözüm odaklı hareket edeceklerdir. Dolayısıyla yeni üniversitemizi ilimizin kan damarlarında daha çok akarken göreceğiz.

 İkincisi, öğrencilerin istihdam edilebilirliğinin müfredatlardaki güncellemeler ve tamamen yeni uygulamalar ile artırılmasıdır. Öğrencilerimiz iş hayatına daha çok hazırlanmış, daha deneyimli ve daha donanımlı olarak mezun olacaklardır. Bir anlamda bu diplomaların değerinin istihdam edilebilirlik açısından daha çok artacağına inanıyoruz.

 Üçüncü olarak, Ispartamız için çok hayati olduğuna inandığım bir vizyonu gerçekleştiriyoruz. İlçelerimizde bulunan meslek yüksekokullarını çok büyük oranda Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine bağlıyoruz. Artık ilçelerdeki MYO’ların altyapısını güçlendiren, gençlerin sorunların ile bire bir ilgilenen bir model hayata geçmiş olacak. Eğitimin niteliği ve içeriği zenginleşecek. En önemlisi ilçelerimizde yükseköğretime yatırım için daha çok kaynağa sahip olacağız. Açıkçası bunun devrim niteliğini taşıdığını düşünüyorum.

 Son olarak ifade etmen gerekir ki uygulamalı bilimler üniversitesi ile Isparta adete açık kampüs niteliğini taşımaya başlayacaktır. Şehrin tüm dinamikleri hem öğrenciler hem de halkımız için yaşanabilir bir kent ortaya çıkarmıştır. Isparta’yı her yönüyle öğrencilerin her an içinde mutluluk duyduğu bir kent olarak devam ettirmek ve açık kampüs görüntüsünü güçlendirmek Isparta’nın üniversitesi olmanın ötesinde üniversite kenti düşüncesi ile sağlamlaştırılabilir. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tam da buna hizmet edecek bir vizyonla kurulmaktadır.

 Büyüme kapasitesinin son sınırına yaklaşmış olan Süleyman Demirel Üniversitesi’nin sürdürebilirliğine ve yönetim etkinliğine ikinci üniversite bir anlamda ilaç olacak hem SDÜ hem de ISUBÜ gelişmesinin önünü açılacaktır. Böylelikle SDÜ’nün gelişmesinin ve niteliğinin artmasının önündeki engeller kalkmıştır. Gelecek yıllarda kent nüfusunun genç öğrenciler nüfusunun gerisinde kaldığı bir Isparta’ya kavuşmak artık hayal olmaktan çıkmıştır.

 Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Süleyman Demirel Üniversitesinden uygulama temelli olan meslek yüksekokullarını, yüksekokulları bünyesine sağlıkla ilgili meslek yüksekokulları dışında devralmaktadır. Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri adını alarak tarım potansiyeli yüksek olan Isparta’ya daha çok katkı sağlamak için yeni bir vizyonla yeniden yola çıkacaktır. Uygulamalı eğitimi temel alan ve uygulama mühendisi yetiştiren Teknoloji Fakültesi de yeni üniversitemizde yer alacaktır.

Değerli Hemşerilerim,

Uzun bir yolculuğun ardından Isparta’ya, ülkemize, Süleyman Demirel Üniversitemize yeni bir heyecan yeni bir enerji yeni bir vizyon kazandıracak ikinci üniversite hayali Türkiye’de bir ilk olan Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile hayata geçiyor. Gençleri kendi evladı gibi gören Ispartamızın bundan sonra da aynı duygular ile üniversitelerine sahip çıkarak hem Isparta’yı hem de Türkiye’yi daha ileri taşıyacaklarından hiç kuşkum yok. Hepimize hayırlı olsun, bilim dünyamıza ve ekonomimize ufuk olsun.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Tekir

30 Nisan 2018 Pazartesi 19:45

Aman bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın abi. Beklentim var.

Susmuş

30 Nisan 2018 Pazartesi 19:39

Yönetimden hala çıt yok. Sükut ikrardan gelir.

Yeter

29 Nisan 2018 Pazar 13:59

Bedelli, öğrenci affı, imar affı, yeni üniversite. Hangi ipe sarılacağınız şaşırdınız artık. Vazgeçin bu yalanlardan. Vatandaşın karnı bu yalanlara tok kardeşim...

Zantur

29 Nisan 2018 Pazar 13:53

Sayın vekil, yeni diye nitelendirdiğiniz üniversitenin içi niye boş. Sanayi üniversite el eleymiş. Isparta da sanayi mi var? Bu bölünmeden akademisyenlerin niye haberi yok? Türk eğitim sen bir açıklama yapıp sorular sordu, samimiyseniz bu sorulara çıkıp cevap verin. Açacaksanız yepyeni bir üniversite kurun bizde alkışlayalım sizleri.

Nitem

29 Nisan 2018 Pazar 13:50

Yalan. Vallahi yalan, billahi yalan..

Asef

29 Nisan 2018 Pazar 13:48

Ya şu haberi müjde diye vermeyin lütfen. Bölünmüş üniversiteden bi halt olmaz. Hele içi boş ise. Kimi kandıracaksınız. Seçim arefesinde vatandaşı mı?

vatandaş

26 Nisan 2018 Perşembe 22:39

bu yıl myo okullarına öğrenci kayıt yaptıramadı o haklarını çocukların ellerinden aldılar buna ne diyor vekil haberi var mı tc gençlerimize denklik vermeyen bir yök var

spartaa

26 Nisan 2018 Perşembe 16:05

2. değil 12. Üniversite yapılsa bile bundan öteye köy yok . Şimdi artık her ilde birden fazla üniversite var okuyan gelen öğrenci sayısı zaten belli bu seneki kontejyanlardaki boşluklar size örnek olsun :)

vatandaş rumuzlu cvp ver

26 Nisan 2018 Perşembe 14:24

konya yolunu belediye mi yapacak ? antalya yolunu belediye mi yapacak ? burdur yolunu belediye mi yapacak ? fabrikayı belediye mi açacak (açmışlığı da vardır o fabrikaları sizin satmışlığınız da vardır örn ISBAŞ) istihdamı belediye mi yaratacak ? doları belediye mi düşürecek ? faizleri belediye mi indirecek ? belediye su temizlik asfalt işine bakar ne bekliyorsun belediyeden ödenek mi veriyorsunuz ?

Ziraatçi

26 Nisan 2018 Perşembe 14:18

Eğirdire 3 yol gidiyor 1) mevcut yol 2)atabey üzerinden 3) büyükhacılar üzerinden şimdi eğirdirli birisi bakan oluyor ve bu 3 yolun 3 ünüde duble yol yapıyor ne dersiniz israf ve gereksiz dimi. açın bakın eski ulaştırma yeni kalkınma bakanı lütfi elvan kendi memleketinin ilçelerinin yollarını nasıl yaptırmış hemde eğirdir gibi düz değil her yer toros dağları tünel taş duvar dolu AMA SORSAN BİZ TROLÜZ ÖYLE Mİ

fukulaci

26 Nisan 2018 Perşembe 10:46

Hükümetle ilgili olumlu olumsuz yapılan her haberin altına yorum atıp küçücük aklı ile akil olduğunu sanan trolümsüler!!! Gidin Yusuf Ziya Başkanınızın tuvalet kağıtlığını yapmaya devam edin. İşinize bakın diyeceğim ama sizin işiniz zaten trollük olmuş.

vatandaş

26 Nisan 2018 Perşembe 03:07

Oy'u MHP'ye veriyorsunuz, hizmeti Ak Parti'den bekliyorsunuz ıspartalılar. Önce oy verin sonra hizmet bekleyin bu kadar yüzsüz olmayın. Hizmeti belediye yapar milletvekili değil..

çalışan

26 Nisan 2018 Perşembe 02:47

ilçelerde çalışanlar ne olacak kurum değişikliğimi yapacaklar yoksa merkezemi çekecekler birileride bunu açıklasa iyi olacak

Öğrenci

26 Nisan 2018 Perşembe 00:45

Mevcut olan üniversiteyi ikiye bölüp ismini değiştirerek yeni üniversite kurmus olmuyorsunuz.Bunlar hep göz boyama. Sdü nün 2 ye bölünüp isminin değiştirilmesidir.Önemli olan yenisini inşa etmektir

Cengo

26 Nisan 2018 Perşembe 00:14

Milleti slk mı sandınız siz, mevcut üniversiteyi ikiye bölüp yeni üniversite açtık demek ikinci üniversite açmak mıdır? Isparta gibi bir şehrin ikinci üniversiteye ihtiyacı var mıdır? Üniversite açtıkça Türkiye ileri mi taşınacaktır? Buradan da çok net görüyoruz siyasetin milleti aptl yerine koyma sanatı olduğunu.

Ali yıldırım

25 Nisan 2018 Çarşamba 22:47

Acmasinlar

gerçekler

25 Nisan 2018 Çarşamba 22:42

Bu yapılan yeni üniversite değildir. Mevcutların tabelasını değiştirmektedir. Diğer illerde önce ikinci üniversitenin kampüsü kurulur, mevcut üniversite bünyesinde belli bir altyapıya kavuşturulur ve sonra bu kampüs ikinci üniversite olarak büyütülür. Isparta da ise tamamen bir siyasi bir oy kapma taktiği yapılmaktadır. Sakın buna kimse inanmasın. Üniversite içinde çalışan biri olarak gerçekler budur.

Öğrenci

25 Nisan 2018 Çarşamba 22:29

Bu ülkenin geleceğini müşteri olarak görenlere yazıklar olsun beter olun bi araba bile üretemeyen dışarı bağımlı zavallılarsınız dolar daha çok çıkacak bakalım kazandığınız tl ler o zaman sizi kurtaracak mı

insan

25 Nisan 2018 Çarşamba 21:27

ne gerek var? rektorunden memuruna bir suru masraf. hazir universiteyi ozellikle tip ile dis hekimligini gelistirin

A a SECIM VAR YAKİNDA

25 Nisan 2018 Çarşamba 20:55

Halk yutmuyor yakında secim var diyorsunuz ne yapildi isparta ya

süleyman

25 Nisan 2018 Çarşamba 20:45

rezalet kimi kandırıyorsunuz

Tarihi Fırsat

25 Nisan 2018 Çarşamba 20:36

15 temmuz hain darbe girişimi sonrası malum yapı ile irtikaplı olan herkes ihraç oldu veya açığa alındı. Bir rektör yardımcısının açığa alınmış olan kişilerin geri döndürülmeye başlanması üzerine istifa ettiği de yakın çevresi tarafından dillendirilmekte.Dönenlerin büyük bir kısmı devir dönecek şeklinde söylemler içerisinde ve bu açıkcası insanları rahatsız etmekte. Sayın vekilim hazır üniversite bölünecek iken, açığa alınıp dönen herkesi diğer üniversiteye aktarın ki kampüs nefes alsın.

Esnaf

25 Nisan 2018 Çarşamba 20:06

Meral hanıma Cumhurbaşkanlığı yakışır...Var mı borcsuz esnaf var mı kredi kullanmayan.varolsun şok bim a 101...ha birde migros var...herşeyi satıyorlar vatandaşı düşündüklerinden değil kendileri için.yağmur zamanı şemsiye okul zamanı kırtasiye malzemesi satarlar...vergi geldi yine yarın son 38.80 tl.bağkur yazar her ay hesaba.yatırmaz isen tedavi olamazsın.vergi borcunu ödemez isen hesaplar bloke.yediemindeki hacizli araçlar 6 ay içinde alınmaz ise satılacak paralarda kamu bankalarına yatırıla

vatandaş

25 Nisan 2018 Çarşamba 19:36

mevcut üniversitesiyi bölerek ikinci bir üniversite yapmanın ne anlamı var. yapılacaksa farklı bir lokasyona yapılsın ki o bölge hareketlensin.

Modern evler sakinleri

25 Nisan 2018 Çarşamba 17:00

Kesin seçim vaadi olur. Kolçelik Kavsağı da yapılacak demişlerdi. 3-4 yıldır bir çivi bile cakilmadi

Remzi Dikici

25 Nisan 2018 Çarşamba 16:53

Olu mu ki? Bu kez olu mu ki? Seçime de iki ay kaldı valla yetişir mi ki?

Mehmet

25 Nisan 2018 Çarşamba 16:46

Ben size özetliyeyim boşuna okumayın: seçim var diye ıspartalıyı yemliyorlar gene :D yarın dereboğazı yoluna 1 kamyon daha asfalt atarlar ertesi gün burdur yolu projesini yayınlarlar hadi iyi uykular ıspartam konya yolu ne zaman yapılacak ? bide memleketinin yolu sadi abi GONYA YOLUNDAYIM GONYA

İ Acar

25 Nisan 2018 Çarşamba 16:34

İnşallah hayata geçer Emeği geçenlere teşekkür ederiz

Öğrenci

25 Nisan 2018 Çarşamba 16:32

Isparta esnafı kazandı yine

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR