23 Nisan 2024 Salı

MİLLETVEKİLİ BİLGİÇ'TEN ÇANAKKALE MESAJI

MİLLETVEKİLİ BİLGİÇ'TEN ÇANAKKALE MESAJI

Isparta

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102.yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Bilgiç, 18 Mart 1915, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir dedi.

Bilgiç mesajında şunları kaydetti;

“Ecdadımızın bin bir zorluk ve yoklukla, çağın en gelişmiş devletleri karşısında verdiği bu var oluş kavgası, bir milletin uyanıp şahlanmasının tetikleyicisi olmuş, Milli Mücadele’ye de öncülük etmiştir.Çanakkale, İslam ordularının yıkılmaz kapısıdır. Şanlı ordumuz ve aziz milletimiz yedi düvele şunu öğretmiştir: “Çanakkale Geçilmez” Her yönüyle bir maneviyat hazinesi olan bu harp, hem Türk askerinin cesaretini ve gücünü hem de doğusundan batısına güneyinden kuzeyine Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde, fedakârlığını ve imanını bir kez daha tüm dünyanın gözleri önün esermiştir. Gururla kutladığımız Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl dönümünde,ölümleriyle bile yıllar ötesine ders olmayı başarmış Çanakkale şehitlerimizi rahmet, minnet ve özlemle yâd ediyor; başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm destan kahramanlarının aziz hatıralarını tarihe addediyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında Çanakkale ruhuyla “Tek Vatan, Tek Millet, Tek Devlet,Tek Bayrak” için canlarını tanklara, uçaklara, kurşunlara karşı siper eden kahraman milletimiz; Anadolu’nun ilelebet vatanımız kalacağını dünyaya bir kez daha göstermiştir. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü 102.yıl dönümünde, ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin birliği ve bütünlüğü uğrunacanlarını hiçe sayarak ölüme koşan, bu mukaddes toprakları bize emanet eden,kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan, kahraman şehitlerimizi rahmet,fedakâr gazilerimizi minnet ve şükran duygularımızla yâd ediyoruz.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Hakikaten ak partinin ihtiyacı yok demekki

17 Mart 2017 Cuma 20:56

İki haftadır bütün şirket çalışanlarında psikolajik baskı var.ama bu ğüne kadar oy verdiğimiz ak partiden ses soluk yok.ama ama ben bir ak parti sevdalısı olarak çok kırıldım.

Ak parti ortada yok

17 Mart 2017 Cuma 20:09

Devlet hastanesi taşören olarak çalışanlar olarak bu zor günlerimizde bir teselli arıyoruz ama ak parti ortada yok.ama allah büyük.insan kışı geçeriri ama yediği soğuğu unutmaz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR