29 Mart 2024 Cuma

MİLLETVEKİLİ BİLGİÇ'TEN BOMBA AÇIKLAMALAR

7 Haziran genel seçimlerine 31 gün kala adaylar da çalışmalarını hızlandırdı. AK Parti 24. dönem Milletvekili ve 25. dönem 1. sıra milletvekili adayı Süreyya Sadi Bilgiç, 3. kez yetki istediğini açıkladı. Bu dönem 4 milletvekili ile meclise gitmeleri halinde Isparta adına hayal edilen projelerin geleceğini taahhüt eden Bilgiç, önlerine en az 160 bin oy hedefi koyduklarını bildirdi.

Isparta

‘’CHP VE MHP’NİN DE LİSTE TARTIŞMALARI OLDUĞU KULAĞIMIZA GELİYOR’’

Bugüne kadar tüm seçimlerde bir liste belirlendiği zaman bununla ilgili algı operasyonu oluşturmak üzere bir takım kesimlerin bunu tartışmaya açtığına değinen Bilgiç, ‘’Bunu saygıyla karşılıyoruz. Ancak halkımızdan talebimiz kendilerine daha güçlü hizmet edebilecek vekilleri Ankara’ya göndermeleri. CHP ve MHP’nin de içinde çok ciddi anlamda liste tartışmaları olduğu kulaklarımıza geliyor. Ama kamuoyunda tartışılan AK Parti.Diğer partilerin genel başkanları iktidara talip olmadıklarını kendi ağızlarıyla paylaştıkları için orada kimin aday olduğunu önemsemiyorlar ve tartışmıyorlar. CHP ve MHP listelerinde bir kadın aday yok. Ama biz de AyşeUsta hanımefendi listemizde. Bu da AK Parti’nin kadınlarımıza verdiği önemin bir göstergesi. İnanıyorum ki Ispartalı kadınlarımız da kendilerini temsil edebileceklerini düşündükleri Ayşe hanımı Ankara’ya göndereceklerdir’’ dedi.

‘’3. DÖNEME GİRİP DE 1. SIRADAN GÖSTERİLEN 3 YA DA 4 KİŞİDEN BİRİYİM’’

AK Parti’de bugün 3. döneme girip de 1. sırada yerini koruyan 3 veya 4 kişiden biri olduğunu ifade eden Bilgiç, ‘’Biz her şeyden öncebir dava partisiyiz. Partimizin tüzüğü gereği son dönemim. Son dönemim olması hizmetimi sonlandıracağım anlamına gelmez. Biz her şeyden önce insan olmanın,fikir, düşüncenin, özgürlük ve milletin kardeşliğinin mücadelesini veriyoruz.Bu mücadele ne bizle başladı ne de bizle son bulacak. AK Parti olarak biz 13yıldır bu mücadelenin bayraktarlığını yapıyoruz. Benim 3 dönemdir bulunmam Mecliste etki alanımı yükseltecek. Son dönemde başlattığımız işleri sonlandıralım. Isparta’ya eserlerimizi adımızı anacak şekilde bırakalım.

‘’CHP VE MHP’NİN 1. SIRALARI BİZİM 4. SIRAMIZIN GETİRECEĞİ HİZMETİ GETİREMEZ’’

160 bin oy demek Isparta’nın Ankara’da çok daha güçlü temsiledilebilmesi demek. 160 bin oy demek 4 arkadaşımızla bizim Ankara’daIsparta’nın hizmet kavgasını vermek demek. Ne CHP ne de MHP’nin birinci sıraları benim 4. sıra adayım Ayşe Usta’nın vereceği hizmetinin yüzde 1’inibile Isparta’ya getiremezler. Kendisi ülkenin geleceğiyle Isparta’nın geleceğine sahip çıkacağı için bunu söylüyorum. Biz 160 bin oy hedefi koyuyorsak demek kiinanmışız’’ diye konuştu.

‘’TOPLU KONUT İÇİN GÜNAYDIN’A GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİZ’’

Öte yandan önceki günkü Belediye Meclisi toplantısında dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmeleri adına gündeme getirilen toplu konut projesine de destek vereceğini ilan eden Bilgiç, ‘’Isparta’nın artık farklı bir şeyler söylüyor ve konuşuyor olması lazım. Biz bu vizyonunpeşindeyiz. Isparta ve Türkiye’ye baktığınızda AK Parti’yle birlikte müthiş reformlar yaşanmıştır. Belediye Meclisi’nde TOKİ için bir önerge verilmiş.İhtiyaç var mı? Dar gelirli vatandaşlarımız için ihtiyaç var. Belediye Başkanımız Sayın Günaydın’a sesleniyorum; Ne gerekiyorsa Ankara’da gereken desteği vereceğiz. Isparta’nın lehine olan her projede kendisine destek olmayahazırız. Tüm belediyelere eşit mesafedeyiz. Isparta Belediyesi de hangi projeyi üretirse üretsin Yusuf Başkanın yanında oluruz’’ şeklinde konuştu.

 

‘’TURİZM ŞEHRİ ISPARTA BENİM HAYALİM’’

Diğer taraftan Isparta ile ilgili hayallerini yeniden gündeme getiren Bilgiç, şöyle devam etti; ‘’Isparta’da şunu konuşmamız lazım.Yanı başımızda 13 milyon turistin geldiği Antalya var. Ama Antalya’nın nimetlerinden Isparta olarak yeterince yararlanamıyoruz. Bu beni derinden üzüyor. Müthiş bir tarım kentiyiz. Müthiş bir hayvancılığımız var. Bunun önüne entegre tesisleri kurarak otellerin ihtiyacını karşılar olmamız lazım. Tüm mobilya işlerini bizim yapabilmemiz gerekiyor. Yapamadığımız için başka yerdençözmeye çalışıyorlar. Turizm potansiyelinde Antalya’dan kalan yanımız var mı.Turizm şehri Isparta benim hayalim. İnanç turizmden bahsettik. Hem kırsal kalkınma hem de inanç turizm açısından Barla bizim için ayrı yer tutuyor. Barla için bir eylem planı hazırlığımız var. Çevre düzeni, altyapı çalışması ve müze oluşturulması ile organizasyonların yapılabileceği için ciddi proje çalışmamız var. 1,5 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirildi. Çok kısa sürede 4,2 milyonluk ihaleleri özel idaremiz gerçekleştirecek. Oraya gelen yılda 400-500 bin ziyaretçiyi rahat ettirmek adına bu düzenlemeyi yaptık. Isparta’yı kültür,tarih, inanç ve doğa turizm merkezi haline getirmek istiyoruz. Antalya’ya gelecek turisti de bir şekilde Isparta’ya çekebilecek bir projeyi belediyelerimiz, özel idare ve ilgili kuruluşlarımızla bunu hazırlamamız gerekiyor. En büyük hayalimizden biri bu.

‘’KENT MERKEZİNDEKİ ESKİ TARİHİ KONAKLARIN TURİZME AÇILMASI GEREKİYOR’’

Isparta’da kent merkezinde Kentsel Gelişim Projesinin altınaimza atmamız gerekiyor. Kent merkezindeki eski tarihi konaklarımızın restorasyonu ile bunu Isparta hemşehrilerimizin, üniversite öğrencilerimizin hem de dışarıdan gelecek misafirlerimizin kullanımına açacak bir proje yapmalıyız. Bununla ilgili çevre şehircilik bakanlığımız il müdürlüğümüzyazılarını gönderdi. Onlar çalışıyorlar. Bu dinamikleri hayata geçirdiğimizdeburadaki tüm evlerin restorasyonlarını yapmak. Hak sahiplerinin 3’te 2’sine ulaşamadığınızda kamulaştırma yapma hakkı bakanlığımızda kanunla var.Isparta’da bu anlamda kentsel gelişimle ilgili önemli bir projeyi hayatageçireceğiz. Artık temel sorunlarından birisi hak sahipliğiydi. Artık bakanlık kamulaştırmaya gidebiliyor. Totalde 100 milyon liralık bir yatırımı öngörüyor.Hem kalkınma hem de çevre ve şehircilik bakanlığı kaynaklarıyla bunu Isparta’dayapmak istiyoruz. Gençler için sosyal altyapımız hazır değil. Burada dükkanlar,kafeler, çeşitli galeriler, kültür ve sanat evleri şekliyle düşündüğünüzde hem öğrenciler hem de Ispartalılar için ciddi cazibe merkezi olarak ihtiyacı karşılayabilecek bir proje olacaktır.

‘’ÇAĞRI MERKEZİNDE 2015 SONUNDA 3000 KİŞİNİN ÇALIŞMASINI HEDEFLİYORUZ’’

Çağrı merkezi şuanda iyi gidiyor. Hizmet alan kurumlarmemnun. 200’e yakın gencimiz orada çalışıyor. Mayıs sonunda 260’a çıkacak busayı. Şirketlerle görüşmeler sürüyor. Yıl sonunda 3 bin kişinin burada çalışmasını hedefliyoruz.

‘’2. ÜNİVERSİTEYİ EN KISA ZAMANDA KAZANDIRACAĞIZ’’

2. üniversiteyi en kısa zamanda kazandıracağız. Isparta,kültür şehri yanında eğitim şehri açısından da ciddi potansiyele sahip. Mevcut üniversite 2’ye mi bölünür yoksa yeni bir üniversite mi kurulur, bunun kararını akademisyenlerle vereceğiz. İkinci üniversite demek öğrenci sayısının 100 binlere ulaşması demek. Bunun için şehri hazırlamamız gerekiyor.’’

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ak Ispartalı

07 Mayıs 2015 Perşembe 13:40

Benim yazdığım yorumu niye beğenmiyorsunuz. CHP ve MHP liler beğenmeyebilir. Ak partililer beğensin bari. Hiç Ak partili yokmu burada.

Mtv32

07 Mayıs 2015 Perşembe 12:47

3 donemdir 1. Sira milletvekili olmakla ovunuyorsunuz ama ispartaya kattiginiz veya gelistirdiginiz bir proje goremiyoruz diyer parti adaylari uzerinden dem vurmaktansa kendi yaptiklarinizi anlatin diyecegim ama olmayan birseyi anlatmak zor olmali

yusuf

07 Mayıs 2015 Perşembe 09:19

bizim birinci sıradakiler chp mhp ve digerlerinden farksız şimdiye kadar ne yaptılar ısparta elle tutulur gözle görülür ne var.. hibe mi geldi teşvikmi geldi yoksa fabrikalar kuruldu ısparta da işsizlik bittide bizmi görmedik. 2 dönem vikillik yaptınız ee hani ıspartaya ne yaptınız... bunlara oy vermek o kadar acı ki.. sırf RTE için bunlara oy vermek çok üzücü..

SEÇMEN

07 Mayıs 2015 Perşembe 08:25

Sayın Vekilime sormak isteriz Isparta ya gelmeyen hızlı tireni getirdiniz - Ispartalının hayali şehir içi raylı sistemimi getirdiniz Valimizin destekleriyle durdurulan havaalanına ek il seferlerimi koydurdunuz. Ispartanın yok olan halısına destek mi vereceksiniz Seçilir iseniz Isparta ya ne yapmak istiyorsunuz. Saygılar

vatandas

06 Mayıs 2015 Çarşamba 22:11

VEKILLER OLUMSUZ MESAJLARI YAYIMLAMAYINMI DIYOR?

Isparta

06 Mayıs 2015 Çarşamba 19:16

Say'ın vekilim neresi Isparta turizm merkezimi bir açıklarmısınız neresi

alettin

06 Mayıs 2015 Çarşamba 18:16

deniz getircem de hemen inanırız turizm şehri oluruz

Ak Ispartalı

06 Mayıs 2015 Çarşamba 12:19

Hiç görmedim seni sayın vekilim ama fotoğraflarından ve televizyondan baktım. Adamın dibisin vesselam. Adamın dibi olmasan seni seçmezdik zaten. Bu sefer Ak parti 4 vekil çıkaracak. Diğer adaylar sen kadar olmasada onlarda adamın dibi.

vatandaş

06 Mayıs 2015 Çarşamba 22:36

Isparta'yı kültür, tarih, inanç ve doğa turizm merkezi haline getirmek için vekil olduğunuz iki dönemlik süre zarfında ne yapıldı acaba? kültür alanında halıcılık bitmiş durumda, güle gereken teşvik ve önem verilmiyor. tarih deseniz yalvaç'ta antik kente ne kadar tanıtımı yapılıyor, kaç turist geliyor? doğa turizminde kızıldağ milli parkı, dedegül şenlikleri, gölcük için neler yapıldı? neler yapılmadı? niye şimdiye kadar birşey yapılmadı da bu dönem hayaliniz oldu? umarım okur, cevap verirsiniz.

spartali

06 Mayıs 2015 Çarşamba 22:19

adayın biri bayan sevgili kardeşim, nasıl adamın dibi olsun... bi git yüzünü falan yıka :)

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR