19 Mart 2024 Salı

MİLLETVEKİLİ BİLGİÇ'DEN AFRİN HAREKATI AÇIKLAMASI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Afrin harekatı ile ilgili de konuşarak “Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği gibi bu bölgedeki tüm terörist unsurları temizleyip, Türkiye’nin sınırlarını ve bölgeyi tamamen huzura kavuşturmadan o operasyonu durdurmayacağız” dedi.

Isparta

AK Parti Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Afrin’deki terör odaklarına yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı’  harekatı ile ilgili mesajlar verdi. Bilgiç “Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Suriye’nin kuzeybatısında Afrin’e harekat düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza Allah’tan yardım, destek temenni ediyoruz. Dualarımızı gönderiyoruz. İnşallah sağ salim bu önemli operasyonu tamamlayıp tüm evlatlarımız memleketlerine kavuşsun diyoruz” diye konuştu.

72 UÇAKLAR 108 HEDEF İMHA EDİLDİ

Zeytin Dalı harekatı ile oluşturulamaya çalışılan terör koridorunun dağıtılacağını söyleyen Bilgiç, “Kimin ne dediğine bakmamak lazım. Birileri bu ülkeyi yıllardır karalamak adına, bu ülkenin güçlü geçmişini, binlerce yıllık devlet geleneğini unutturmak adına her türlü içeriden ve dışarıdan gayriahlaki hain ve alçak saldırıları, politikaları yürüttüler. Amerika sınırlarımızda bir terör koridoru oluşturma gayreti içerisine girdi. Ülkemizin önündeki 500 yılını garanti altına almak adına yanı başımızda bu tezgahlanan oyunlara müsaade etmeyip, PKK, KCK, PYD, YPG onların türevleri ve DEAŞ gibi terör örgütlerinden temizlememiz gerekiyordu. Büyük bir kararlılıkla Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu harekat başlatılmıştır. İlk gün 72 uçak hava harekatına katılmış, belirlenen 113 hedefin 108 tanesi tam isabetle başarıyla imha edilmiştir. Burada hedef alınan tamamen teröristler ve bunların barınakları, mühimmatları, silahları, araçları ve gereçleridir” şeklinde konuştu.

Yapılan harekatta sivillere hiçbir şekilde zarar gelmediğini belirten Bilgiç, “İsabetle, büyük başarıyla yapılan bu operasyon neticesinde de sivillere de hiçbir şekilde zarar gelmemesi için itina gösterilmiş ve zarar da gelmemiştir. Ama buna rağmen hain ittifaklar içeride ve dışarıda Afganistan’da, Azerbaycan ve Ermenistan savaşında ya da başka yerlerde çekilen görüntüleri sanki Afrin’de dün olmuş gibi servis ederek Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni sivillere karşı bir harekat yapıyor gibi gösterme gayreti içerisine düşmüşlerdir. Ama maskeleri 10-15 dakika içerisinde düşmüş, onların bu servis ettikleri fotoğrafların daha önce ne zaman çekildiği yüzlerine tokat gibi vurulmuş ve susmuşlardır. Ama susmazlar, güçlü bir Türkiye, bölgede sükûneti sağlamış bir Türkiye, Türk dünyasında öncü bir lider, rol model bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti onların işine gelmiyor. Hem bu millet ve devlet adına, hem de ümmet adına biz sorumluluğumuzu ve vazifemizin ne olduğunu biliyoruz. Kimsenin bundan şüphesi olmasın” dedi.

MÜNBİÇ’E KADAR GİDECEĞİZ

AK Parti Milletvekili Bilgiç konuşmasının devamında şunlara yer verdi. “Cumhurbaşkanımız da bunu söylemiş ve işaret etmiştir; bu bölgedeki tüm terörist unsurları temizleyip, Türkiye’nin sınırlarını ve içerisini, bölgeyi tamamen huzura kavuşturmadan o operasyonu durdurmayacağız. Kuzeydoğu’daki Münbiç’e kadar da gideceğiz. Son derece kapsamlı operasyona rağmen Türkiye’deki para piyasalarına, kurlara bakın, hiçbir sıkıntı, oynama yok. Bu ülke bir Anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla yüzde 7-8 binlere gecelik faizlerin gittiği dönemleri gördü. Bu ülkenin insanına dayatılmak istenen darbe dönemlerinde 28 Şubat süreçlerinde, post modern darbelerde bu ülkenin ne hale geldiğini gördü.

VATANDAŞ ONLARA İTİBAR ETMİYOR

Gezi olaylarının dönemini düşünün. Gezi olaylarında bu ülkede faizlerin 4,5’lara kadar indiği dönemdi. Gezi olaylarıyla başlayan saldırılar, onun öncesinde Türkmen kardeşlerimize yardım götüren MİT’in tırlarının durdurulması, onun öncesinde MİT Müsteşarının gözaltına alınma çabaları, Gezi olaylarından sonra Kürt vatandaşlarımızı sokaklara dökme gayreti, işte bakıyoruz dün HDP tüm parti kurumlarına yazı göndererek bu Pazar gününden itibaren geçmişte Kobani’de olduğu gibi insanları sokağa dökerek bu operasyonu engelleme gayreti içerisine girdi. Ama vatandaşımızın hiçbiri bunlara itibar etmiyor hatta yüzlerine tükürüyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR