23 Nisan 2024 Salı

MİLLETVEKİLİ BAKIR'DAN GÜL ÇIKIŞI!

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Ekmonomi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlarına sordu.

Isparta

                CHP Isparta Milletvekil irfan Bakır, TBMM Genel Kurulu'nda Ekonomi ve TarımBakanına yönelttiği sözle soruda gül ve kozmetik sektörüne değindi. Bakır'ın konuşması şöyle:        

               "Isparta'mız hepimizin bildiği gibi yıllarca gülü ve halısıyla anılmış bir ilimizdir. Halıcılık sektörü gerekli adımların atılmaması sonucunda kaybolmaya yüz tutmuştur. Ancak gülcülük konusunda ilimiz halen marka konumundadır. Isparta'mız Dünya gülyağı ihtiyacının yaklaşık %70'ini tek başına karşılamaktadır. Dünya gülyağı pazarında bir numara olan ilimiz maalesef kozmetik sanayinde yeterli atılımı yapamamıştır. Son yıllarda Ispartalı yatırımcıların kendi çabalarıyla yeni tesisler yapılmakta ve markalar üretilmektedir. Şu anda üreticilerimizin en önemli ve acil çözüm bekleyen sorunu ise ''teşvik'' meselesidir. Konuya ilişkin sorularım şu şekildedir:

               Gülbirlik tarafından, gül çiçeğine kilo başı destek verilmesi için Tarım Bakanlığı'na başvuru yapılmıştır. Bu desteği vermeyi düşünüyor musunuz?

               Isparta'da kozmetik sanayinin geliştirilip, Dünya'da pazarında kendineyer edinebilmesi için ne gibi çalışmalar yapmayı düşünüyorsunuz?"

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ısparta

07 Haziran 2016 Salı 13:19

torosgaz kutu bağlamıyor çalışma yapmıyor abone almıyor sayın vekilim ısparta lı bu konuda mağdur konuya bir el atsanız

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR