26 Nisan 2024 Cuma

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI HARMANÖREN'DE BULUŞTU

MİLLETVEKİLİ ADAYLARI HARMANÖREN'DE BULUŞTU

Isparta

ISPARTA'NIN Atabey ilçesine bağlı Harmanören Köyü'nde geleneksel Hıdırellez Yemeği gerçekleştirildi. Her yıl Köy muhtarlığı ve köy halkının katkılarıyla verilen yemeği buyıl o köyün öz evladı olan Ak Parti Milletvekili Recep Özel yaptı.

Harmanören meydanlığında verilen yemeği Isparta Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, AK Parti Milletvekili ve adayı Süreyya Sadi Bilgiç, MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve Milletvekili Adayları Nuri Okutan, Ziya Nuhoğlu, CHP Milletvekili Adayları İrfan Bakır ve İsa Önder Dinçtürk, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'nin Milli İttifak adaylarından Cevat Gencay,  Daire Müdürleri, İlçe Belediye Başkanları, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Harmanönü köyünde bulunan vatandaşlar, 1989 yılında 15 gencin trafik kazasında hayatını kaybetmesinin ardından beladan korunmak için 26 yıldır imece usulü ile yaptıkları yemekleri veriyor.

Atabey ilçesine bağlı köyde 1989 yılında yaşları 24 ila 35 arasında değişen 15 gencin yaşanan trafik kazalarında hayatını kaybetmesi sonucu bir araya gelen köylüler, bu olumsuzluklar kurtulmaya karar verdi. Bunun için 1989 yılında mevlitle birlikte yılda bir kez yemek vermeye başlayan köylüler, ileriki yıllarda genç yaşta ölümlerin azalmasıyla etkinliği gelenek haline getirdi.

Aynı şekilde 26 yıldır devam etkinlikte, köylüler imece usullü ile gece saat saatlerde köyde kurulan alanda yemekleri pişirmeye başlıyor. Sabaha kadar süren çalışana sonucunda hazır hale yemekler, köyde ve ildışında yaşayan köylülerin katılımıyla birlikte yeniliyor. Yemeği ilk kez düzenleyenler arasında yer alan Süleyman Tuncer, gazetecilere yaptığı açıklamada 1989 yılında 15 gencin yaşanan trafik kazalarında yaşamını yitirmesiyle bu beladan kurtulmak için yemek dökmeye karar verdiklerini kaydetti.

1989 yılında 2015'e kadar bu yemeği hazırladıklarını ve köylüler ikram edildiğini anlatan Tuncer, herkesin bütçesine göre yemeğe katkıda bulunduğunu anlattı. Düzenledikleri yemeğin katkısını gördüğünü dile getiren Tuncer, 26 senede sadece 2 kişinin trafik kazalarında yaşamını yitirdiğini vurguladı. Yemeğe köyde yaşayanların yanı sıra bu köyde doğup da dışarıda yaşayanların da geldiğine dikkati çeken Tuncer, "Adam Almanya'da olsun bu yemeğe katılır. Ben Antalya'da yaşıyorum. 26 yıldır bu yemeğe hiç aksatmadan gelmişimdir" dedi. Tuncer, etkinliği devam ettirmek istediklerini sözlerine ekledi.

 MİLLETVEKİLİ ÖZEL; BU GÜZEL GELENEĞİ DEVAM ETTİRİYORUZ

Harmanören Köyü doğumlu olan Isparta Milletvekili Recep Özel ise, “Ben bu köyde doğdum, bu köyde büyüdüm. Bu güzel geleneğimizi başta muhtarlık ve köy halkımız birlikteliği ile bu devam ettiriyoruz. Her yıl düzenlenen yemeğimize bizzat katılarak köylülerimizle beraber oluyoruz ve mutluyuz” dedi.


















YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

KAZANACAĞIZ

07 Mayıs 2015 Perşembe 17:39

BU SEÇİMLERİDE ALLAHIN İZNİ İLE KAZANACAĞIZ VE ANKARAYA ISPARTAMIZA YAKIŞAN 3 MİLLETVEKİLİNİDE GÖNDERECEĞİZ SAYGILAR...

Büyüksün Recep Abi

04 Mayıs 2015 Pazartesi 09:30

Adam gibi adamsın. Yolun ve bahtın açık olsun. çekemeyenler çatlasın. S.E.T

CAKIR-REİS

03 Mayıs 2015 Pazar 19:01

ALLAH KABUL ETSİN.EBEDİYEN BU GÜZEL BİRLİKTELİK DEVAM ETSİN.

biri

03 Mayıs 2015 Pazar 18:15

İsmail Özdemir çok samimi bir insan.. Yolu açık olsun inşallah..

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR