28 Mart 2024 Perşembe

Milletvekili aday adayları en çok bunları ön plana çıkarıyor

Milletvekili aday adayları en çok bunları ön plana çıkarıyor

Isparta

Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesi aday adaylarıvitrinlerde boy göstermeye başladı. Milletvekili aday adayları birçok sorun veprojelerinden bahsederken bazılarını da önceledi.

Isparta halkının karşısına çıkan aday adayları Isparta ileilgili öncelikli proje ve çözülmesini düşündükleri problemler; işsizlik,  gül turizmi ve yol sıkıktısının giderilmesiolarak göze çarpıyor.

 

İSTİHDAM ALANI

Isparta’da işsizlik için, gençlerin daha iyi standartlardaiş sahibi olmaları için istihdam alanı ile ilgili projeleri var.

 

GÜL TURİZMİ

Isparta’nın sembolü olan gül çiçeğinin ham madde, kozmetikveya gıda alanında kullanılmasından ziyade, gülün turizminin yapılmasıdüşünülüyor. Özellikle de Japon kültüründe gülün ayrı bir öneminin olduğu,bunun içinde Isparta’da gül ile ilgili mekanların oluşturulması düşünülüyor.Son bir kaç yıl içerisinde Güneykent’te başlayan bu çalışmanın daha genişkitlelere ulaşarak Isparta’ya turizm adına önemli katkılar sağlayacağıplanlanıyor.

 

DUBLE YOL

Aday adaylarının öne çıkardığı konulardan bir diğeri de Isparta-Antalyakarayolu (Dereboğazı) ve Isparta Konya karayolunun bir an önce duble yol halinegetirilmesi projesi. Yıllardır burada kazaların yaşanmasının ve bundan sonrakidönemde de rahat bir ulaşım ve kazaların en aza indirilmesi isteği hakim.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR