02 Mayıs 2024 Perşembe

SDÜ heyetinden Başkan Başdeğirmen'e ziyaret

SDÜ heyetinden Başkan Başdeğirmen'e ziyaret

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan ve beraberindeki heyet, yeniden Isparta Belediye Başkanlığına seçilen Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Ziyarette Belediye ile Süleyman Demirel Üniversitesi arasındaki iş birliğine vurgu yapıldı.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, rektör yardımcıları ve beraberindeki heyet, 31 Mart yerel seçimlerinden başarı ile çıkan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Ziyarette SDÜ Rektörü Prof. Dr. Saltan, Başkan Başdeğirmen’e yeni döneminin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Üniversite ile Belediye’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işbirliğine devam edeceğini belirten SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, “Akademik camia her zaman Belediyemizin yanında. Yaşanılabilir bir kent olan Isparta’nın daha güzel hale gelmesi için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Üniversitenin 45 bine yakın öğrencisi ve 5 bine yakında personelinin bulunduğuna dikkat çeken SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, “Üniversitemizde büyük bir nüfus var. Bu nüfus haliyle belediyeyi de ilgilendiriyor. Belediyemizle iyi bir işbirliğimiz var. Başkanımız çözümcü bir insan. Bundan sonraki süreçte de yaşanabilir şehrimizi daha da güzel hale getirmek için birlikte çalışmak istiyoruz. Akademik camianın da her zaman belediyenin hizmetinde olduğunu da ifade etmek isteriz. Üniversite olarak beklediğimiz Isparta’mızın geleceğinin daha da güzel olmasıdır. Isparta çok tercih edilen bir yer. Akademik anlamda da güzel fikirlerimiz var. Şehrimize ne katkı verebiliriz diye hep istişare ediyoruz. Üniversiteler öncelikle bulunduğu çevreye ışık vermelidir. Başkanımızın çözümlerine bundan sonrada elimizden geldiğince katkı sunmaya hazırız. Başkanımıza hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz” şeklinde konuştu.

Üniversite ile işbirliğini sürdürerek kente güzel hizmetler kazandırmaya devam edeceklerinin altını çizen Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise, “Önümüzdeki 5 yılda da üniversitemiz ile birlikte kentimizi daha da büyüterek, hizmet edeceğiz” diye konuştu.

Belediye ve üniversitenin mutlaka işbirliği içerisinde olması gereken 2 kurum olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Eğer biz beraber olursak dışarıdan gelen öğrencilerimizin burada yaşamlarını kolaylaştırırız. Hem daha çok tercih edilmesini sağlarız ve memleketimize de sizlerin teknik bilgilerinden, kültür açısından gördüğünüz bildiğiniz açılardan projelerinizden istifade etmiş oluruz. Hiçbir şeyi tek başımıza yapmamız mümkün değil. Sizlerle beraber iş birliği içerisinde olduğumuz sürece şehrimize güzel hizmetler yapabiliyoruz. Sizlerin o kadar çok konularda, değişik bölümlerde etkileriniz var ki hemen hemen yaşamdaki her konuyu ilgilendiren bölümlerde eğitimleriniz var. Onlardan bizim istifade etmemiz anlamında bugüne kadar çok güzel işler yaptık. Bize çok güzel destekler verdiniz. Yıllardır kurulduğu zamandan beri şehrimizin gelişmesi hem ekonomi, hem kültür, hem sanat, hem spor her türlü anlamda şehrimize büyük katkılar sağladınız. Dışarıdan aldığımız misafirlerin yarıdan fazlası üniversite öğrenci kanalıyla gelmiş olması bizi çok ilgilendiriyor. Bizim Isparta’daki vermiş olduğumuz hizmetlerden istifade eden, dışarıdan gelip şehrimizi gezen, dolaşan vatandaşlarımızın çoğunluğu üniversite kaynaklı. Yurt içi ve yurt dışı biz bunların bilincindeyiz. Üniversitenin şehrimize ne kadar büyük bir katkı sağladığını da biliyoruz. bunu sürekli artıya çevirmek için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerle işbirliğinde olmak istiyoruz. Sizin yaklaşımlarınız sizin yeni proje düşünceleriniz, bize verdiğiniz fikirler ufkumuzu açıyor. Bunun böyle devam ederek önümüzdeki 5 yıl içerisinde bizim görev dönemimizin içerisinde büyük bir alanımızda sizlerle beraber çalışacağız. Sizler de görev içerisinde olacaksınız, inşallah en büyük amacımız birlik beraberlik içerisinde hizmetimize devam etmektir. Ben de bugüne kadar vermiş olduğunuz desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum”

Konuşmaların ardından günün anısına Rektör Saltan tarafından Başkan Başdeğirmen’e hediye takdim edildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Aklı Başında

20 Nisan 2024 Cumartesi 19:47

Yorum yazanların Üniversite nasıl yönetilir anladığı yok. Heyet olarak gidilmiş poz verilmiş. Mutat bir ziyaret. Abuk subuk yazmayın kifayetsizler.

idari

20 Nisan 2024 Cumartesi 07:40

Bu üniversite de adam mı kalmadı da hiç kimsenin istemediği kişilerle rektör yardımcı ve genel sekreter kadrosunda devam ediyorsunuz. Bırakın idari personeli, daire başkanlarının görüşmek için randevu alamadığı biri ile genel sekreterlikte devam etmek istiyorsunuz. Daire başkanları, hukuk müşaivri, fakülte sekreterleri ile uyu içinde çalışmayan birini atarsanız bir adım ileri gidemezsiniz. Bir idari personel olarak randevu alamadığım, sekreterini aşamadığım birinin genel sekreter olarak istemiy

sksdemik

20 Nisan 2024 Cumartesi 07:29

Rektör atandınız ama rektör oldunuz mu? Hayır. Üniversite sizin tarafından değil arka plandan yöneiliyor algısını kıramadınız. Bu kadroyla kıramazsınız da. Değişim şart Hocam. Değilse bu algıyı değiştiremezsiniz. Ne yapsanız bu üniversiteyi sizin yönetmediğiniz algısını değiştiremezsiniz. Selamlar.

Mesut Bahtiyar

20 Nisan 2024 Cumartesi 00:10

Kibir abidesi herkese güleryüzlü oluvermiş. Kibir abisesi zeki mürenin adını bıradan zikretmiyorum. Zira bu yorumu okuyan herkes onu bilirdir. Her şeyi en iyi kendi bilir sanır. Halbuki çoğu yerde duvara toslamıştır. Saltan uyanmazsa onu da toslatır. Umarım bunu da anlar

Isparta

19 Nisan 2024 Cuma 22:04

NMutat ziyaretleri bırakın artık . Mahalle aralarında çöpler alınmıyor.

sahaya inin kontrol edin

19 Nisan 2024 Cuma 18:59

özgür üniversite özerk üniversite ayağına herkes tutturmuş bir yol gidiyor derse havlayan köpeğiyle girenmi ararsın hastam var yalanı atıp özel işlerinin peşinde dolaşanını mı bu nasıl hocalıktır aldığı maaşın karşılığını vermiyorlar derse gelmiyor üstelik gelmicemde demiyor köpekler 20 şerli 30 arlı gruplar halinde dolaşıyor kampüste her tarafta yavru köpek neden çare bulmazsınız illaki birini parçalamalarımı lazım diş hekimliğinin yanındaki otoparkta çöpten geçilmez olmuş kimse bakmaz mı

üniversiteli

19 Nisan 2024 Cuma 18:50

Önünü iliklemeyen sanırsam en yetkili kişi. Arada talimatları o iletiyor galiba eski yönetimden

Dost

19 Nisan 2024 Cuma 17:58

Hocam merhaba. Bu ekibinizle rektör olmanız, algıyı kırmanız imkansız. Değişim şart. Başta Genel Sekreter olmak üzere önceki yönetimin devamı olan rektör yardımcılarını göndermeden rektör olmanız mümkün değil. Bu yönetim ile o algıyı kıramazsınız. Rektör hep arka planda olan kişiler olarak bilinecek. Biz sizin başarılı bir rektör olmanızı istiyoruz. Önceki yönetimdekilerle devam ederseniz İlkerin devamı olursunuz. Rektör olamazsınız.

memnun musen?

19 Nisan 2024 Cuma 15:44

Sol baştaki Yrd Doç arkadaş ne alaka? Herkes ceketinin önünü saygı gereği iliklemişken, bu kişinin ceketinin açık olmasının anlamı nedir?

vatandaş

19 Nisan 2024 Cuma 12:24

sayın rektörüm hocam bıraz hastaneye azdaha ek bına şü an hastane yönetimi calişiyor sende biraz destek ol halkın içinde olun koltuklar sabit burası akdenizde örnek hastaneydi tamam güzel birazdaha filim de uzun sure veriyor eskiyenazaran cok iyi ekbina lazım gibi dogum güzel olmuş rektör hocam birazdaha

vatandaş

19 Nisan 2024 Cuma 12:23

sayın rektörüm hocam bıraz hastaneye azdaha ek bına şü an hastane yönetimi calişiyor sende biraz destek ol halkın içinde olun koltuklar sabit burası akdenizde örnek hastaneydi tamam güzel birazdaha filim de uzun sure veriyor eskiyenazaran cok iyi ekbina lazım gibi dogum güzel olmuş rektör hocam birazdaha

İdari personel

19 Nisan 2024 Cuma 12:11

Üniversite de genel sekreterlik için idari kadroyu bilen, onların dertleri ile dertlenen, çözüm odaklı bir idari personelin atanmasını istiyoruz. Akademisyen asla istemiyoruz. Dışardan hiç istemiyoruz.

Sdü

19 Nisan 2024 Cuma 12:09

Sayın Rektör Hocam, ekibinizi yenilemeden Rektör olamayacağınızı bilmiyor musunuz. Millette şöyle bir algı var. Eskinin devamı şeklinde. Bunu kurmanın yolu da yeni bir ekip kurmaktan geçiyor. Üniversiteyi sizin değil arka planda yönetenlerin olduğu dedikodusu çok. Bunu yıkmak için değişim şart. Rektör yrd ve genel sekrterliğin yeni yüzlerden oluşması gerekir. Değilse siz asla Rektör olamazsınız. Saygılarımla.

görevini yapmalı

19 Nisan 2024 Cuma 10:01

sayın rektör hukuk fakültesinde 11 hafta derse gelmeyen hoca gelmeye başladı ama ders yapmadığı haftaların telafisini yapmayacakmı öğrencinin suçu ne her hafta mazeretimi olur bir şahsın ya cenazesi olur ya hastası ama bakarsın başka iş peşindedir sene sonu geldi mutlaka yapmadığı dersleri yapmalıdır temel yapılmadan duvar örülmez çatı yapılmaz takibe alınsın ders ücreti almışsa geri alınsın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR