26 Nisan 2024 Cuma

MHP GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

MHP GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

Isparta

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili Aday Adayı Tuncay Engin, MHP İl Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında neden aday adaylığı ve Neden MHP? Sorularına cevap verdi.

 

Engin, açıklamasında “Yaklaşık 15 yıl ülkemizin pek çokköşesinde kaymakam olarak görev yaptım. Daha sonra 5 yılı aşkın bir süreİçişleri Bakanlığı’nda Araştırma ve Etütler Merkezi, Toplumla İlişkiler Dairesive Stratejik Yönetim Dairesi Başkanlıklarında görev yaptım. Bu görevler dolayısıyla, İçişleri Bakanlığı’nın ilk stratejik planının hazırlanmasında iki Koordinatör Daire Başkanından biri oldum. 2008 ve 2009 yılında İçişleri Bakanlığı bütçesi ve yatırımlarının tüm süreçlerinin koordinatörü oldum. 2009 yılından itibaren de İçişleri Bakanlığı’nın TBMM ile ilgili tüm işlerinde bakanlık adına Koordinatör Daire Başkanlığı görevini üstlendim.

 

2010 yılı Şubat ayında Bölgesel Kalkınma konularında yerelden kalkınma amacıyla kurulan BAKA Genel Sekreteri olarak göreve başladım.

 

EN BAŞARILI AJANS

BAKA’nın kurucu Genel Sekreteri olarak Isparta, Antalya veBurdur’un kalkınmasına yönelik yoğun çalışmalar yaptık. Bu görevler dolayısıylabinlerce kişiye istihdam ve iş alanı açılmasına vesile olduk. Yurtiçi veyurtdışından bölgemize yatırımcı çekilmesi konusunda Türkiye’ye örnek bir Ajansolarak gösterildik. Türkiye’deki 26 ajanstan pek çok genel sekreter ve uzmanbizim başarımızı incelemek ve örnek uygulamaları görmek için Ajansımızageldiler.

 

Bu çalışmaların sonucunda başta Kalkınma Bakanımız CevdetYılmaz olarak üzere bir çok kişi ve kurum bizi EN BAŞARILI AJANS olarakgösterdi.

 

2013 yılında Sanayi Gazetesi tarafından Türkiye’nin enbaşarılı kalkınma ajansı seçildik. Valiler, üniversiteler, sivil toplumkuruluşları tarafından onlarca ödüle layık görüldük.

 

Kaymakamlık görevleri esnasında da Belediye Meclisleri veMuhtarlar tarafından oy birliği ile FAHRİ HEMŞERİ ilan edildik.

 

 

 

GEREKÇE VEKİLLERLE UYUMSUZLUK

Bütün bunlara rağmen “MİLLETVEKİLLERİ İLE UYUMSUZ” olduğumuzgerekçesiyle 20 Kasım 2014 tarihinde görevden alındım. Sadece beni görevdenalabilmek için Torba Kanun’a bir madde eklediler. Yönetim Kurulunu by passettiler.

Oysa ben vekillerimizden Isparta’nın yararına, ülkemizinyararına çalışmalar beklerdim.

 

EN BAŞARILI BÜROKRAT

Görevden alındıktan, 2 ay sonra kendisine en başarılıbürokrat ödülü verildiğini de hatırlatan Engin, “Kaderin garip bir cilvesi ki,görevden alındıktan 2 ay sonra, BAKA’da yaptığımız çalışmalardan dolayı GençBürokrat Dergisi ve Birlik Vakfı işbirliğiyle “EN BAŞARILI BÜROKRAT” seçildim.Ben BAKA’daki görevim esnasında özellikle Isparta iktidar vekillerimizdenIsparta’nın gelişmesine yönelik projeler beklerdim ama bunu göremedim”ifadelerini kullandı.

 

İKTİDAR VEKİLLERİ PROJE İLE GELMEDİ

İktidar partisinin milletvekillerinin BAKA’ya hiçbir zamanproje ile gelmediklerini ileri süren BAKA Eski Genel Sekreteri Tuncay Engin,“İktidar vekilleri hiçbir zaman projeyle gelmedi. Baskılar karşısındaeğilmedim, bükülmedim, eyvallah etmedim. Kendime hep “ADALET MÜLKÜN TEMELİDİR”felsefesini benimsedim. Haksızlık yapmaktansa, görevden alınmayı bir şerefmadalyası olarak gördüm” dedi.

 

BAĞIMSIZLIĞIN GÜVENCESİ MHP

Engin, Neden MHP? Sorusuna ise “Ülkemizin birlik vebütünlüğü karşısında hassasiyetinden, Türkiye’nin bağımsızlığının güvencesiolduğundan, Vatan sevgisinden, Şu anda ülkemizin içinde bulunduğu iç ve dışsıkıntılarını çözecek en önemli adres olduğundan, Türkiye’nin geleceğininteminatı olduğu için tercih ettim” cevabını verdi.

 

 

 

MİLLETİMİZ VE CUMHURİYET’İN BEKAASI İÇİN

Engin açıklamalarında “Türk Milliyetçiliğinin Varlığı, Türkmilletinin geleceğidir. Tarihimiz şanla şerefle dolu olsa da, acı günleri deoldukça fazladır. Tarihimizin en önemli günlerini yaşamaktayız. Milletimizin veCumhuriyetimizin bakası için, birlik ve beraberlik içinde bütünleşmemizkaçınılmazdır. Bunu sağlayacak yegane parti de Milliyetçi Hareket Partisi’dir.Bu duygularla MHP’den aday adayı oldum. Bundan da büyük bir onur duyuyorum”dedi.

 MHP GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

MHP’nin Haziran’da iktidar olacağını iddia eden Engin,“Bazıları neden muhalefet partisine gitti diyorlar. Muhalefet olacağımız kimsöylüyor ki. MHP Haziran’da gümbür gümbür iktidara geliyor. Bunu halagöremediniz mi?” diye sordu.

 

BİZİ BATAKLIĞA ÇEKEMEYECEKLER

Seviyeli bir seçim kampanyası mesajı veren Engin, “Bu aradabazıları da bize saldırarak, kavga ve polemiklerin içine çekmeye çalışıyor.Onlara şunu söyleyebilirim. Bizi asla böyle bir bataklığa çekemeyeceksiniz.Çünkü biz Isparta’nın sorunları ve çözümleri için gerekenleri çok iyibiliyoruz. Emeklilerimizin, esnafımızın, işçilerimizin, engellikardeşlerimizin, memurlarımızın, çiftçi kardeşlerimizin, kadın ve gençlerimizinsorunlarına en iyi, güzel çözümlerle onların dertlerine derman olacağız.Kimseyi ötekileştirmeyecek, inancına ve yaşam tarzına karışmayacak, herkesinhaklarına saygı göstereceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

FİNAL BAHÇELİ ŞİİRİ İLE OLDU

Açıklamasında Yunus Emre, Alvarlı Efe ve Hacı Bektaş-ıVeli’den dizelere de yer veren Tuncay Engin, sözlerini MHP Lideri DevletBahçeli’nin;

 

Adımız bir,

Anımız bir,

Acımız bir,

Biz büyük bir aileyiz.

Kuzeyden güneye,

Doğudan batıya,

Tek bilek, tek yüreğiz.

Biz Türkiye’yiz” dizeleriyle bitirdi.

 

Engin, açıklamasının ardından salondakileri bozkurt işaretiile selamladı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ülkücü değilsin

20 Mart 2015 Cuma 23:27

Ülkücü değilsin

Kaan Yilmaz

20 Mart 2015 Cuma 16:42

Tuncay Bey'in aday adayligi Isparta icin cok guzel bir gelisme. Hayirlisi olsun yurekten destekleyecegim tek insan Tuncay Engin.CcC

Has Devletçi

20 Mart 2015 Cuma 16:06

Devletin imkanlarını 12 yıldır hep cebinize yonttunuz. Burada Tuncay Bey izin vermeyince iftirayla görevden aldırttınız. Asıl siz memleketi sahipsiz sanmışsınız. Utanmayacaksan bir sor bakalım görevden alanlara asıl sebep neydi diye. Başta Isparta, sonuçta tüm ülke artık sahipsiz değil. Şimdi yok olun artık.

Mahmut Emin

20 Mart 2015 Cuma 14:23

TUNCAY REİS GELECEK DERTLER BİTECEK! Ah Tuncay başkan ah nerelerdeydin?? Çakallarda doldu gelde temizle inşaAllah.. Rabbim yardımcı olsun, Yolun AÇIK OLSUN !

Mahmut Emin

20 Mart 2015 Cuma 14:23

TUNCAY REİS GELECEK DERTLER BİTECEK! Ah Tuncay başkan ah nerelerdeydin?? Çakallarda doldu gelde temizle inşaAllah.. Rabbim yardımcı olsun, Yolun AÇIK OLSUN !

hasan

20 Mart 2015 Cuma 10:36

devletin imkanları ile adam olduğunu zan ediyor,sahipsiz mi sandın memleketi

Reco

20 Mart 2015 Cuma 09:25

Gönderenin eline sağlık diyenler yakında keşke elleri kırılsaydı da göndermeseydi diyecekler. Memleket yangın yeri, hala kafaları kumda. Ama münasip yerleri açıkta kalmış haberleri yok. Dünya oradan tokatlayıp geçiyor.

akif ay

20 Mart 2015 Cuma 09:01

adam gibi adam

eşit dağılım

20 Mart 2015 Cuma 05:09

Tebrik ediyorum tuncay bey sayesinde bu sefer eşitlik sağlanacak. hiç merak etmeyin bu dönem CHP kesinlikle ıspartadan vekil çıkaramayacak. 2 akp 2 MHP. MHP kafayı çalıstırıda milliyetciliğe önem verir hdp üzerine siyaset yaparsa işte gerçek türk milletinin oyunu alarak ana muhalefet olmaya aday olur. birileri genel başkanı uyarsın ve sadece hdp ve meşhur kurt uyum yasasının üstünde dursun. hükümete gelirsek bu uyum yasasını iptal edeceğiz derse kesin ana muhalefet olmaya hak kazanır

ısparta

20 Mart 2015 Cuma 14:29

Arkadaşlar eşitlik olmayacak Tuncay ENGİN li MHP Ispartadan 2(iki) miletvekili çıkaracak tahminim diğer partilerdende 1 miletvekili çıkar .

Özgü

20 Mart 2015 Cuma 02:00

Bir bildiğim varsa Tuncay Enginle MHP'nin şaha kalkacağı. Tuncay bey için de MHP için de doğru karar. Bitirici darbe 1. sıraya koymaktan geçiyor.

Ali Polat Yıldırım

20 Mart 2015 Cuma 01:55

Tuncay beyi yakından tanırım. MHP için büyük kazanç olmuş. Isparta'ya artık seviyeli siyaset geliyor. Ak Parti stratejik hata yaptı.Kaybı büyük olacak. Keşkeler dönemi başlıyor.

MEHMET BOYACI

20 Mart 2015 Cuma 00:36

konuşmasını beyendım tepriklerbire yakışır

mhp akp yi geçmek istiyorsa

19 Mart 2015 Perşembe 20:48

mhp akp yi geçmek istiyorsa. AKP tabanından en fazla oy alabilecek tuncay beyi ilk sıradan aday göstermeli.

Delice Yanar Döner

19 Mart 2015 Perşembe 20:20

Şöyle bir bakıyorum fotoğrafada 3 sene önce görseydim bu fotoyu akparti kongresi zannederdim tüm akpartililer darbeyi yiyince mhp safına geçmişlermeğer seçim yaklaşırken ne kadar çok mhp li varmış nerdeydi bu ülkücü vekil adaylarımız daha önce

YALNIZ KURT

19 Mart 2015 Perşembe 18:56

Diyarbakırda BARZANİ İLE Meğri, megri ,Balıkesirde Eğri, Eğri, BÖYLE SORUN YOK YEMEZLER KOÇUM ?? SORUN SENSİN KAÇAK SARAYDA YAŞAYAN ZAT............

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR