28 Mart 2024 Perşembe

MHP'nin istediği 3 bakanlık Bahçeli'ye de koltuk var

Ankara'da olası bir AK Parti - MHP koalisyonunda bakanlık paylaşımları konuşuluyor. MHP'nin istediği 3 bakanlık var. Bahçeli de Başbakan yardımcısı olacak.

Isparta

ANKARA AK parti - MHP ve AK parti - CHP koalisyonpazarlıkları tam gaz sürüyor. Artık bakanlık pazarlıkları ve başbakanyardımcılıkları konuşuluyor.

 

İktidara yakın isimlerden Abdülkadir Selvi MHP'ninkoalisyona girdiğinde hangi bakanlıkları istediğini yazdı. CHP iseKılıçdaroğlu'nu başbakan yardımcısı olarak görmek istiyor.

 

Selvi'nin aktardığı Ankara kulislerinden yansıyan koalisyonpazarlıkları;

 

"Sürpriz görüşmeler yapılıyor. Aracılar vasıtasıylapartiler birbirlerinin nabzını tutuyor. Hatta bir adım daha ileri gideyim, ”CHPkaç bakanlık ister”, “MHP hangi bakanlıkları talep ediyor” gibi çalışmalaryapılıyor.

 

MHP BU BAKANLIKLARI İSTİYOR

MHP'nin Dışişleri, Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıklarıüzerinde durduğu söyleniyor. CHP'nin bakanlık talepleri konusunda henüzdışarıya sızan bir bilgi yok. Siyasetin saati erken seçime değil muhtemelkoalisyon hükümetlerine göre işliyor.

KILIÇDAROĞLU KIRMIZI ÇİZGİLERİ SİLDİ

Koalisyon konusunda güçlü bir istek var. Liderler, kırmızıçizgiler üzerinden konuşmuyor.

Başbakan seçimlerden sonra çıktığı ilk yayında, hiçbiropsiyona kapalı olmadıklarını belirtti. “Siyaset kırmızı çizgiler üzerinekurulmaz” dedi. Erdoğan- Baykal görüşmesinden önce konuştuğum CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu da yeni sürece kırmızı çizgilerle bakmadığını, uzlaşmayı önplana aldığını ifade etti.

 

KILIÇDAROĞLU BAŞBAKAN YARDIMCISI

AK Parti-MHP koalisyonunda nasıl ki Meral Akşener MeclisBaşkanı olsun Devlet Bahçeli ise başbakan yardımcısı olarak hükümete girsinisteniyorsa bir AK Parti-CHP koalisyonunda ise Deniz Baykal Meclis Başkanı,Kemal Kılıçdaroğlu ise Başbakan Yardımcısı olsun formülü gündemde.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Neff

13 Haziran 2015 Cumartesi 16:51

He yaw heee

hani hani hani?

12 Haziran 2015 Cuma 21:52

Fazla şişirmişiz. Başka oy vermem zaten. Oyumun boşa gittiğini hissediyorum. Arkadaşlarım benim iddiam ile dalga geçti. ben de sizin yazdıklarınıza artık itibar etmem.

O DEĞİLDE

11 Haziran 2015 Perşembe 20:38

yaw bu günkü elektrik kesintisini bahane ederek muhalefete ve belediyeye ilk defa pislik atmadınız yada haberi yazmakta geç kaldınız :))

DERİN DEVLET

11 Haziran 2015 Perşembe 19:28

Seçim öncesi Kürt milliyetçiliğini kullanıp HDP'yi öne çıkaran bu irade, seçim sonrasının projesi için de MHP'yi kullanacak. İki milliyetçilik üzerinden bir Türkiye tasarımı uygulayacak. HDP'yi barajı aştırarak 7 Haziran seçimlerini etkileyen güçlerin projelerinde koalisyon için MHP kimliği üzerinde oynamak var herşey hesaplandı dış mihraklar ve içteki taşeronlar GEZİVE 17 25 ARALIKTA BAŞARAMADIKLARINI 7HAZİRANDA BUNU AKPARTİ İKTİDARINI DEVİRMEK TÜRKİYENİN BÜYÜK YÜRÜYÜŞÜNÜ DURDURMAK MEYDAN OKUMA

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR