27 Nisan 2024 Cumartesi

MHP'DE SAFLAR BELLİ OLUYOR

Nurettin Arkan - Yalvaç - Milliyetçi Hareket Partisi’nde tüzük değişikliği isteyen Genel Başkan adaylarının başvurusu mahkeme tarafından kabul edildikten sonra partide siyasi kulislerde hızlandı. Partililerden kimileri Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin arkasında dururken kimileri de Genel Başkanlığa aday olan diğerlerinin yanında yer alarak saflarını belli etmeye başladı.

Isparta

1 Kasım seçimlerinden sonra partide yaşanan oy düşüşü ile birlikte Meral Akşener ve Sinan Oğan gibi isimlerin harekete geçmesi ile başlayan siyasi hamlede Devlet Bahçeli ‘2018 yılına kadar Kurultay yaptırmam’ demesine rağmen adaylar boş durmadı. İşte o tarihlerden itibaren MHP’de Genel Başkanın değişmesini isteyenler arasında yer alan Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü safını iyiden belli etti.

Çarşamba günü Belediye Meclis üyeleri Turgut Mutaf, Mehmet Buğdaycı, İbrahim Şen, Mümin İnanıcı, eski milletvekili Nevzat Korkmaz ve MHP İlçe yönetiminden bazı isimlerle Ankara’ya giderek Meral Akşener ile görüştü.

Ankara Ticaret Merkezi’nde Meral Akşener’in ofisinde gerçekleşen toplantıda Yalvaç Heyeti Akşener’e desteklerini ifade ettiler. Akşener’in Yalvaç Heyeti ile başlayan görüşmelerine diğer il ve ilçelerden gelen destekçileri ile devam edeceği öğrenildi.

BAHÇELİ UYARMIŞTI

MHP lideri Dr Devlet Baçeli’nin ameliyatın ardından hastaneden taburcu olduktan sonra yaptığı açıklamalarda tüzük değişikliği isteyen lider adaylarının listesine imza atan partilileri mercek altına aldığı ve partiden ihraç edebileceği yönünde açıklamalarda bulunduğu ifade edilmişti.

Mahkeme kararı gereği yapılacak olan tüzük değişikliğine ilişkin erken genel kurulda Bahçeli’nin yeniden Genel Başkan seçilmesi halinde diğer adayları destek veren partililerin durumlarının ne olacağı o zaman belli olacak. Dolayısı ile Başkan Tütüncü ve kurultay delegelerinden karşı imza verenlerde bu durumda topun ağzında yer almış olacak.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ahmet

22 Şubat 2016 Pazartesi 13:31

bahceli gidecek lan

bölünmeyelim

21 Şubat 2016 Pazar 14:47

Ya savaş çıkacak ya da seçim ile gündem değiştirilecek. hem MHP hem HDP baraj altına itilecek. 400 vekil verin TERÖR bitsin dedi. Hala anlamadınız mı? Neden şehit oluyor bu canlar? bu tüzük değişikliği de tam zamanı ve yenilenmek lazım şimdiden.

Kim haklı?

20 Şubat 2016 Cumartesi 22:28

2007 genel seçim,2009 yerel seçim,2011 genel seçim,2014 yerel seçim ve 2015 genel seçim de MHP başarılımıydı? Bu seçimlerin tamamında MERAL AKŞENER VARDI. Başarısız ise niye sustu? Niye bu konuda tek bir beyanatı yok? 1 kasım 2015 seçiminde vekil listresinde olmayınca mı, MHP nin genel başkanının değişmesi gerektirdiği aklına geldi? Amaç ne sizce ? Sayın okuyucular yorum sizin!

vatandaş

20 Şubat 2016 Cumartesi 18:59

artık deyışım zamanı 100 den 75 duşdü şimdi 45 oldu 4 partı hala iyi deniyor burakın allah aşkına meral akşener olsun gğzlük kacnumara

Muhtar

20 Şubat 2016 Cumartesi 16:06

Dün de Bahçeli için ölüyordunuz, ne oldu ?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR