28 Mart 2024 Perşembe

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN YAŞAM ALANLARI DÜZENLENİYOR

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİNİN YAŞAM ALANLARI DÜZENLENİYOR

Isparta

Senirkent ilçesinde bulunan yaklaşık 7 bin dekar alanda üretilen fasulye ve bezelye hasat işi için il dışından gelen binin üzerinde mevsimlik işçi, çocukları ile birlikte garip köyüne kurulan çadırlarda yaşıyor. 

Mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi projesi kapsamında Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu’nun talimatları ile Garip Köyünde BAKA destekli mevsimlik tarım isçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi projesinde sona yaklaşıldı.

Vali Ömer Seymenoğlu beraberinde Senirkent Kaymakamı Alay Yazıcı, İl Özel İdaresi teknik ekibi, BAKA ve yüklenici firma ekibi ile birlikte inşaat çalışmalarının yapıldığı alanda incelemelerde bulunarak ilgilerden bilgi aldı.

Proje kapsamında bölgeye su, elektrik ve kanalizasyon alt yapıları ve kurulacak konteynır ünitelerle yaklaşık 3500 kişilik mevsimlik tarım işçilerinin duş, tuvalet, çamaşırhane, mutfak ihtiyaçlarını daha hijyenik ortamda sağlayarak COVİD-19 pandemisinin olumsuz etkilerini azaltmak amaçlanıyor.

Proje Kapsamında Yapılacak Temel Faaliyetler:

1- Kanalizasyon, İçme suyu, elektrik alt yapılarının hazırlanması.

2- 10 adet erkek, 7 adet bayan duş- tuvalet, 3 adet mutfak ve 1 adet çamaşırhane konteynırlarının kurulması

3- 6 adet hatıllı çeşme inşaası

4-kurulan konteynırlara sıcak su sağlamak için konteynırların üzerine 21 adet güneş enerjili su ısıtma sisteminin kurulması

5-  2 adet Projeksiyon cihazı ve perdesi alınarak EBA sistemi kurulacak.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandas

26 Haziran 2020 Cuma 14:43

bu insanlar lab faresi mi ya birazcik vicdaniniz olsun

YABANCI

26 Haziran 2020 Cuma 13:05

VİCDANLARINI CÜZDANLARIN ĞÖZLERİ ARASINA SAKLAYANLAR SÖZDE ADALET .HAK SAVUNUCULARI. NEREDESİNİZ. toplamayın malaraı çürüsün tarlada,böyle lerine böyle lazımdır.

VATANDAŞ

26 Haziran 2020 Cuma 09:40

yılda 2 kez ordan geçerim 8 yıldır yaz kış ordalar nasıl mevsimlik işçiler hepsi suriyeli gece yoldan geçerken korkarsın yolun ortasında yürüler

Yaptık demek için değil kullanılsın diye yapılmalı

25 Haziran 2020 Perşembe 17:10

K****izasyon, tuvalet, duş, boşuna yapılır. onlar aynı lavaboda bulaşık yıkamaz veya aynı tuvaleti kullanmazlar. Çamaşırlarını Sulama k****larında yıkarlar. Duşlarını sulama k****larında alırlar. Siz asıl o insanları K****lardan uzaklaştırın. Anneleri, Babaları, Ablaları ve Abileri tarladayken o küçük çocuklar k****larda yüzmeye çalışıyor. Eğer Sulama k****larında boğulurlarsa bu daha acı olacaktır. Gerçek ihtiyaçlar ortaya konularak planlanmalı ki emek ve paralar boşa harcanmasın!

YABANCI

25 Haziran 2020 Perşembe 16:44

yazıklar olsun size . İNSANLARI NASIL 2.SINIF ESİR STADÜSÜNE DÜŞÜRDÜNÜZ. KAHROLSUN BÖYLE DÜZEN YIKILSIN BÖYLE DÜZEN.AZRAİLE SELAM OLSUN,İSRAFİLE SELAM OLSUN,MİKAİLE SELAM OLSUN CEBRAİLE SELAM OLSUN.KAHROLSUN KOMONİZM ve ona BENZER EMPERYALİST, KAPİTALİST LER.

sengetli

25 Haziran 2020 Perşembe 16:23

yemezler mevsimlik işçi diye suriyelileri yerleştiriyorlar

Götegiren şemsiye

25 Haziran 2020 Perşembe 15:55

Suriyeliler e laf yok onlara vatandaşlık verecemSeçim kazanacaz hamdolsun dünya lideriyizAvrupa bizi kıskaniyi hülooooooooo

Hakan

25 Haziran 2020 Perşembe 12:55

Ulkemi resmen işgal ediyorlar . Üç kuruş halk para kazanacak diye Suriyeli bilmem nereli insanları senirkente doldurmanın gereği yok. Başımıza bela olacaklar eğitim, sağlık vb alanlarda çok zararını gorecegiz

Rasim

25 Haziran 2020 Perşembe 10:49

Onlar Suriyeli mevsimlik işçi diye yutturmayin halka

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR