29 Mart 2024 Cuma

METEOROLOJİ UYARDI!

METEOROLOJİ UYARDI!

Isparta

Antalya, Isparta ve Muğla'da yarın fırtına ve gök gürültülüsağanak bekleniyor.

Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan yazılıaçıklamaya göre, güney ve batı yönlerden esen rüzgar, yarın bölge genelindegüneybatı yönünden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esecek.

Muğla merkez ve ilçeleri, Antalya'nın Manavgat, Alanya, Gazipaşa,İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçeleri ile Isparta'nın Eğirdir, Aksu,Yenişarbademli ve Sütçüler ilçelerinde çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağıştahmin ediliyor.

Sahil kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, içkesimlerde ise karla karışık yağmur, cuma günü ise yoğun kar yağışı bekleniyor.

Denizlerde ise Bodrum-Anamur arasında rüzgarın yarındanitibaren güneybatıdan 5 ila 7, zaman zaman 8 kuvvetinde eseceği öngörülüyor.Dalga yüksekliğinin 1 ila 2, yer yer 3 ila 4 metre olacağı tahminediliyor, sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Açıklamada, fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle ulaşımdaaksamalar, hızlı kar erimeleri, ani su baskını, sel, taşkın, yıldırım gibiolumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmalarıistendi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR