23 Nisan 2024 Salı

MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN SALDIRI HUKUKA AYKIRIDIR

MESLEKTAŞIMIZA YAPILAN SALDIRI HUKUKA AYKIRIDIR

Isparta

13 Nisan 2019 tarihinde Çırağan Sarayında yapılan düğüne katılacak olan Sayın Cumhurbaşkanının katılımı nedeniyle alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde, trafiğin kapatılmasına tepki gösteren Muğla Barosu Avukatlarından meslektaşımız Sertuğ Sürenoğlu’na polis tarafından uygulanan şiddet ve hukuka aykırı uygulamalar kesinlikle kabul edilemez.

      Kolluk görevlileri ve tüm kamu görevlileri gücünü ve yetkilerini kanundan almalı; sınırlara riayet etmelidir. Meslektaşımıza uygulanan şiddetin ve hukuka aykırı uygulamaların hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Eylemin suç teşkil etmesi hali bağımsız Mahkemeler tarafından yapılacak yargılama ile değerlendirilecek olup; kolluk görevlileri tarafından cezanın infazı niteliğinde hukuka aykırı eylemlerde bulunulması hem Emniyet teşkilatına hem de Cumhurbaşkanlığı makamına zarar vermektedir.

      Sorumluların hesap vermesi için yürütülecek soruşturmanın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.

ISPARTA BAROSU YÖNETİM KURULU

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Reise hakaret edemez kim olursa olsun

19 Nisan 2019 Cuma 20:31

İstanbul Cumhuriyet başsavcılığı konu ile ilgili açıklaması İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Nisan’da Çırağan Caddesi’nde Cumhurbaşkanlığı korumalarının bir şahsı darp ettiği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Sertuğ Sürenoğlu'nu ile ilgili, "Cumhurbaşkanı'nın bulunduğu araca doğru koşarak hakaretlerde bulunduğuna" dair iddialar ve tespitler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verilmiş, şüpheli sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği'nce adli kontrol verilmiş

adalet

19 Nisan 2019 Cuma 09:16

İstanbulda yol kapatılmış ve bir meslektaşımız kamu görevlisi tarafından darp edilmiş .Polisin görevi adam dövmekmidir.Varsa bir durum karakola ****ürüp işlem yapılır.Ancak orda ceza verildiğini görmezden gelip vatandaşa yapılsa savunurmusuna getirilmiş.Çok yazık .Hepimiz itiraz edebiliriz ama bunun sonucunda devlet memurundan,polisten dayak yemek istermiyiz.Haklıysa haklıdır,haksızsa haksızdır.Cezası vardır.Dövmek nedir.Buraya kilitleneceğine avukatların cebine kadar sorgulanmış.

Avukat

18 Nisan 2019 Perşembe 17:59

Yorum yapan vatandaşlar öncelikle olayın ne olduğunu bilmeleri, anlamaları ve kavramaları lazım ki ondan sonra tartışmalara girsin. Olayda SUÇSUZ olan bir meslektaşımız canice darp ediliyor ve bunu haklı kılacak hiç bir şey OLAMAZ. Av(B)ukat sevmeyen arkadaşlar da kimsenin kimseyi sevmeye ihtiyacı yoktur. Sen yaptığın işi para almadan yapar mısın soruyorum sana?? Ayrıca ADLİ YARDIMdan yararlanan bir çok vatandaşımız var ve bu da Baromuz sayesinde oluyor.

Baro Boş

18 Nisan 2019 Perşembe 14:08

Isparta barosu ne işlerle uğraşan bir baro oldu Reklamlar ve Tribünlere oynayan baro sanki hayırlı işlere bakın bence bırakın herkes kendi hakkını savunur Gökmen başkan geri gelsin Baro başkanlığini alsin en iyisi bu

ali burak yıldıza

18 Nisan 2019 Perşembe 14:04

anladığımız bir avukat arkadaş yol kapalı diyerek tartışma yaşıyor ve polis tarafından darp ediliyor. güzel anladık anladıkta bu avukat olunca ayyuka çıkacak hergün yüzlerce böyle vakaa varken susulacak para almadanda konuşmayacaksınız. ali kardeş söyle bakalım kaç tane böyle davan var ve parasız hiç katıldığın dava oldumu. sizi biz sizden iyi biliriz burada açıklama yapmana gerek yok. siz giderken biz geliyorduk. olay algı operasyonudur tayyip baba baro başkanını .....medi dıye yapılıyor.

SURİYELİ

18 Nisan 2019 Perşembe 13:32

ŞU ANA kadar sade, fakir,dürüst BİR VATANDAŞI MADURİYET SONUCU,HİÇ BİR ABUKATIN ,VEY BARONUN ĞÖNÜLÜ ÜCRETSİZ SAVUNDUĞUNU GÖRMEDİM. ammaaaaaaa ????????? gelince .davalarını almak için sıraya ğirerler.BATSIN BÖYLE ADALET. /////ADALET MÜLKÜN TEMELİmidir. YOKSA ADALET DEVLETİN temeli OLMASI ĞEREKİR.hiçbir abukatı sevmem.NOKTA

Av. Ali Burak YILDIZ

18 Nisan 2019 Perşembe 12:30

Değerli Arkadaşlar, basın açıklamamız Avukatın imtiyazlı olduğu, hukuk bakımından üstün olduğu noktasında değildir. Av. Sertuğ SÜRENOĞLU'nun maruz kaldığı hukuka aykırı muameleler açık kaynaklar üzerinde yayımlanan haberlerde, hatta bizzat kendi anlatımlarında yer almakta olup; Baromuzun açıklaması kolluk görevlilerinin ve kamu görevlilerinin kanunun dışına çıkmamaları gerektiği hakkındadır. Lütfen bilgi sahibi olmadan; fikir sahibi olmayalım.

Ayşe

18 Nisan 2019 Perşembe 11:19

Amacım kimseyi rencide etmek değil. Fakat şöyle bir durum vardır ki, sadece avukatlar eğitim görmüş diğerlerinki okul değilmiş gibi kendilerini çok ayrıcalıklı görüyorlar. Benim de iyi kötü bir titrim var. Gittiğim hiçbir yerde bu titrimi kullanmam vatandaş Sevgiyim. hepsi bu

Demirel

18 Nisan 2019 Perşembe 09:42

Et kokarsa tuzlarlar, tuz kokarsa caresi yoktur,Hukukda tuz gibidir,Hukuku bozarak kokutmayin,Cunku bir gun hukuk kendisini bozanlara da lazim olur,Ama o zaman bozduklari icin hukuku bulamazlar.HUKUKU BOZMAYIN KARDESIM HIC KIMSE HUKUKUN UZERINDE DEGILDIZ VE UZERINDE DE OLAMAZ. Olmamali da.

Ahmedim

18 Nisan 2019 Perşembe 09:24

Ne zaman adam oluruz. Avukatların da diğer vatandaşlardan farkının olmadığını anladığı zaman.

Mehmet

18 Nisan 2019 Perşembe 08:33

Oraya buraya kınama yayınlayacağına, önce sen kendi barona sahip çık, avukatlarına sahip çık.

SURİYELİ

18 Nisan 2019 Perşembe 08:20

KONUYU BİLMİYORUM .lakin abukatlar aldığı abukatlık belğesi veya baro kimliğiyle KENDİLERİNİ SANKİ BULUNMAZ SONSUZ YETKİLİ bir kişi olarak ĞÖRÜYORLAR. ben her zaman POLİSİMİZİN YANINDAYIM. BENİ KORUYAN ABUKAT DEĞİL TÜRK POLİSİDİR. fazlada LAF SALATALIĞI YAPMAYA ĞEREK YOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK.

Memet

18 Nisan 2019 Perşembe 06:54

Avukatsada kural neyse uyacak gitme başka yerden gşt sırf kargaşa çıkarmak iöin gitmiştir. Uy arkadaş.üst aranacaksa sende arat ne olmuş.

avukatsa ne olmuş

18 Nisan 2019 Perşembe 00:16

oda avukatım diye artislenmesin yol kapandıysa herkese kapalıdır. hastası varsa **** verilir. türk polisi öyle koly kolay kızıp adam dövmez. yav avukat sen kimsinde yolu actırıcan. koskoca cumhurbaşkanı güvenliği söz konusu iken. verin kardeşim verin bütüüüün gazetelere manşet manşet verin. yarın bi gün veremezsiniz...

Vatandaş Rıza

17 Nisan 2019 Çarşamba 22:54

"Bu ülkede hukuk işliyor." diyebilmemizin en büyük mücadelecisi barolardır. Isparta baromuzu tebrik ederim.

ıspartalı

17 Nisan 2019 Çarşamba 21:55

Hukuk herkese lazım. Keyfiliğe hayır...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR