23 Nisan 2024 Salı

MESLEK LİSESİ KURULACAK

Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, sanayi bölgesi içerisinde meslek lisesi yaptırılması için genel kuruldan yetki aldı.

Isparta

Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nin genel kurulu önceki gün yapıldı. Rakipsiz bir şekilde seçime giren Mustafa Karabulut ve ekibi yeniden işbaşına getirildi.

Ayrıca Organize Sanayi Bölgesi'nin genel kurulunda yönetim kurulu önemli bir yetki verildi. İmalat sektörünün nitelikli ara eleman ihtiyacının giderilmesi için sanayi bölgesi içerisinde meslek lisesi yapılması ya da yaptırılması için genel kuruldan yetki alandı. Özel meslek lisesi içerisinde atölyeler ve uzaktan gelecek öğrenciler için yurt da olacak.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, bugün sanayinin en büyük sorununun nitelikli ara elaman ihtiyacı olduğunu söyledi.İmalat sektöründe faaliyet gösteren firmaların nitelikli ara eleman bulmakta zorlandığını belirten Karabulut, "nitelikli eleman bulamayan firmalarımız Isparta'yı terk etmeyi planlıyor. Bazı fabrikalarımız ara eleman sorunu nedeniyle İzmir'e gitti. Isparta'nın nitelikli ara eleman ihtiyacı kısa sürede çözümlenmezse burada yatırımcı kalmaz, yeni yatırımlar gelmez. OSB Yönetim Kurulu olarak sanayi bölgesi içerisinde meslek lisesi yapmak istiyoruz. Özel meslek lisesi için devletimizin teşvik imkanları var. Hem yapım aşamasında hemde işletim aşamasında. Öğrencilerin maliyetleri devlet tarafından teşvik ediliyor. Kısa sürede bu soruna çözüm bulup, meslek lisesi yapmak istiyoruz. İçinde atölyelerin olacağı, uzaktan gelecekler için yurtların olacağı bireğitim kampüsü yapacağız. Sanayimizin ihtiyacı olan alanlarda bölümler açılarak imalat sektörünün nitelikli eleman sorununu çözmek istiyoruz. Genel kurulumuz bu konuda yönetim kurulunu yetki vermiştir" diye konuştu.

OSB Başkanı Mustafa Karabulut, sanayi bölgesi içerisinde hırsızlık olaylarının da artmasından yakında. Bu konuda tedbirler alacaklarını kaydeden Karabulut, İl Jandarma Komutanlığı'ndan sanayi bölgesinde jandarma karakolu kurulması talebinde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

77 üyeden 65'inin katıldığı OSB Genel Kurulu'nda yapılan seçimde Mustafa Karabulut başkanlığındaki OSB Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: İrfan Özkutlu, Abdullah Yiğitbaşı, Özer Sakarya, Ramazan Aslan.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İmam Hatip Müdürlerinin Bilal ERdoğanı var

03 Mayıs 2015 Pazar 11:47

Garibim Ispartanın diğer okullarının hiç kimsesi yok.

bravo

02 Mayıs 2015 Cumartesi 19:33

Meslek Liselerini kapatmaya çalışan vekillerimiz varken bu okulun açılacağını hiç zannetmiyorum. Kız meslek liselerinin her ikisinden de giyim bölümü kapatılmış(Tekstilde Isparta atılım yapmak isterken). Ticaret Lisesi, Gürkan Ticaret Lisesi, Sanayi Meslek Lisesi, Halk Eğitim Merkezi, Çıraklık Eğitim Merkezi taşındı. Kapatılmak isteniyor. Bazı vekillerimiz Sadece ÜLKÜ Ota Okulu Aile Birliği üyelerinin ahbaplığını yapıyor. Diğer okullarda herşey rayından çıkarsa çıksın diyor.

KADEMELİ OLARAK

02 Mayıs 2015 Cumartesi 19:12

2017 YILINA KADAR MERKEZ EML ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE TAŞINACAK.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR