19 Nisan 2024 Cuma

MERHABA YENİ TÜRKİYE!

MERHABA YENİ TÜRKİYE!

Isparta

Nihayet Haziran 2018 seçimleri nihayetinde ilk başkanımızı seçtik ve 9 Temmuz Pazartesi günü itibariyle Başkanımız ve Reisimiz ERDOĞAN yemin etti ve kabinesini açıkladı.

Artık ülkemizde sistem değişmiştir. Buna karşılık coğrafyamızda plan yapıcılar planlarını ülkemizdeki bu düzene göre yeniden yapmalılar. Egemen dünya ise, bu coğrafyadaki rollerin değişeceğini öngörerek programlarını yeniden yapmaları gerekecek. Zira Külliye’deki törene katılan irili ufaklı ülke liderlerinin Başkanımız Erdoğan’a karşı ilgileri ve tutumları bunu açıkça göstermiştir.

Başkanlık sistemi dünyada yıllardır yürürlükte olmasına rağmen, cennet ülkemizi yöneten Özal’dan tutun da Demirel ve Erbakan gibi değerli liderlerin tümünün de hep ideallerinde olan, ülke olarak ancak 2018 yılında geçebildiğimiz sistemdir. 1923 yılında kurulan genç ülkemiz için, yapılan onca hizmetlere rağmen yinede geçen zamanı, egemen güçlerin hatırına kaybettiğimiz bir yüzyıldan bahsedebiliriz. Koskoca bir asır yani.

Ama gelmiş geçmiş en muktedir lider olan Erdoğan sayesinde kendi küllerinden yeniden ayağa kalkan bu ülke artık dimdik ayaktadır. Hasta adam deyip Lozan ve Sevr ile ateş çemberi içine aldıkları ve parlementer sistem oyuncağı ile oynamaya mahkum olan bu ülke, geçmişinden aldığı gurur ve feyz ile dimdik ayağa kalkarak batının ve egemen dünyanın oyuncağını fırlatıp atmıştır.

Artık bu ülke başkanlık ile yönetilecektir. Bu yönetim şekli oturduğu koltuktan kalkmak bilmeyen, egemen güçlerin istemediği ve istemeyeceği bir sistemdir. Bu egemen güçlerle paralel çalışan siyasiler artık bu milleti yalanlarıyla kandıramayacaklardır. Bürokratik oligarşi, koalisyonlar, çift veya çok başlılık  ülkemiz için artık tarih oluyor. Başkanlar beş yıllığına gelecek, ekibini kuracak ve bu ülkenin refahı, kalkınması adına çok çalışmak zorunda kalacaklar. Zira 5 yıl sonra yönetim, ekibiyle beraber sandıkta bu millete hesap vermek zorunda. Olay, Erdoğan’ı ve başa geçecek diğer başkanları ölene kadar iktidarda tutmak değil, işini yapıyor ve başarıyorsa beş yılda bir seçilecek başkana yetki verme meselesidir. Ülkeye ve millete hizmet edemiyorsa yıllarca değil sadece beş (5) yıllığına başkan seçmek, bir dahakine de başarısıza yetki vermeme meselesidir.

Zira, geçmişte parlamenter sistem ile kurulan koalisyonlar, bir araya gelmesi ihtimal dahilinde olmayan siyasilerin zoraki birliktelikler sergilemek zorunda kalmalarına rağmen sonuçta bu milletin sıkıntılarına da bir türlü merhem olamamışlardır.

Artık yeni bu ülkenin yeni Başkanı ve hedefleri bellidir. Bu yolda hep birlikte var gücümüzle yürüyeceğiz. En yakın hedefimiz 2023’tür. İnşallah o gün geldiğinde bir seçim daha yaparız. Halk başkanı başarılı bulur ve devam deriz, şayet başarısız bulursa da o günkü diğer adaylardan bir tanesine fırsat verir. Ama o gün geldiğinde, ne başkan ne de millet olarak bizler: ‘’Şöyle oldu, böyle oldu, sistem tıkandı, kanunları çalıştıramadık, siyasi birliktelik sağlayamadık, bürokrasik imparatorluğu aşamadık, dış güçler, konjonktür, egemen faşitler vs.’’ gibi gerekçelere artık sığınmayacağız. İş başarılmış veya yol katedebilmişsek yolumuza devam edeceğiz. Becerememişsek isek de, kaldığımız yerden yeni bir başkan ve yeni bir heyecanla yolumuza yinede devam edeceğiz.

Zaman Türkiye vaktidir. Zaman büyüme vaktidir. Zaman hizmet vaktidir. Zaman tüm dünya mazlumları ve mağdurlarına destek olma vaktidir. Zaman dünyaya model olma vaktidir. Zaman zalimi bile kıskandıracak bir duruş sergileme vaktidir. Kalın sağlıcakla…

 

İsmail TANIŞMAN

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Joseph Morning

14 Temmuz 2018 Cumartesi 21:28

Tüpcü İsmail sende bu yazıyı kaleme alacak yetenek yok! Senin ve vekilinin ısmarlama yazılar yazdirdiginiz adama önce belediyede sürgün verdik hızımızı alamadık birde fetöcü yaftası yapıştırıp görevden attık ama ne hikmetse kendi adamınıza bile sahip çıkamadınız adamı ortada bıraktınız gittiniz, resmen kullanip attınız ama Allahın adaletinden kaçış yok Tüpcü İsmail kaçış yok!

YALNIZ KURT

14 Temmuz 2018 Cumartesi 19:11

BU ŞAHIS İTTİFAKA ZARAR VERİYOR !!!! ÇOK MAKBUL BİR ESNAF DEYİL, SIFATI NEDE ? BU SİTEDE BOY GÖSTERİYOR ? BU ADAMI BİR ALAHIN KULU SEVMİYOR......

gerçek

14 Temmuz 2018 Cumartesi 18:50

ünlü düşünür bilge lider aranan adam ismail tanışman.

Kemal

14 Temmuz 2018 Cumartesi 16:31

Yangin tüpünün para ustunu halen getircen

vatandaş

14 Temmuz 2018 Cumartesi 12:04

bu BÜYÜK ÜLKENİN ADI TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE dediğin 1923te MAREŞAL BAŞKOMUTAN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK KURDU..HABERİN OLSUN ..

hasan basri

14 Temmuz 2018 Cumartesi 03:37

Kim bu arkadaş sürekli burda görüyoruz korkulu rüya gibi tip

Ispartalı lar

14 Temmuz 2018 Cumartesi 00:32

Sen hangi okul mezunuydun kardeş ? Yazıp çizip oynuyorsun burda

BİLGE KAĞAN

13 Temmuz 2018 Cuma 21:35

Yazınızda Alpaslan Türkeşten bahsetmemişsiniz.Ülkücülerden bir gocunmanız mı var.Bak ülkücüler yine, ilkem önce ülkem dedi.Menfaatsiz beklentisiz...

AH

13 Temmuz 2018 Cuma 20:40

Bu Isparta'nın YELİZ'İ değil mi?Perde gerisindeki de Fesli Deli Kadir den esinlenmiş.Adeta ''Keşke Yunan işgal etseydi'' diyor.

Serie

13 Temmuz 2018 Cuma 20:15

Bu kardes ne zaman yazar oldu

üniversiteli

13 Temmuz 2018 Cuma 19:42

TFF başkanı tüpçü olduğuna göre. Bu Tüpçü de Yazar olabilir.

Fenerbahçe

13 Temmuz 2018 Cuma 19:16

Zabıta ve polisi görevlerini yapmaya davet ediyorum, bu şahıs hem kaldırımı hem karayolunu işgal ediyor, ama belediye kankaları artık, akepe li olduğu için polisde bişey yapamaz, oda işgale devam eder

tüpcü

13 Temmuz 2018 Cuma 17:48

ayakta alkıslıyorum diye yazı yazan arkadas tüpcünün ta kendisi degilse bende birsey bilmiyorum :)

Belediye personelleri

13 Temmuz 2018 Cuma 16:27

Seni 2019 ak parti belediye başkanı olarak görmek istiyoruz

Vatandaş Rıza

13 Temmuz 2018 Cuma 16:12

Ben yorumu yazarken yumurtaya da %70 zam gelmiş. Allaha şükür ehonomi çoh eyi.

davraz

13 Temmuz 2018 Cuma 15:27

bu adamın yazılarını nasıl yayınlarsınız anlamıyorum hangi uslup hangi tarz bir yazı bu okuyan varmı ? ..bunu....esnaflıktan bi haber yazarlıktan bi haber kalmış yazıyor ne yazıyor siyaset yazıyor.....

Ispartalı

13 Temmuz 2018 Cuma 14:30

Herkes halka hizmet için uğraşıyor ama sen hala halkın kullanımına sunulan kaldırımları tüplerinle işgal ediyorsun. Acilen kendine gel. Topla tüplerini.

ayakta alkışlıyorum

13 Temmuz 2018 Cuma 13:02

şehrimizin güzide insanı, ünlü düşünür yazar bilim adamı , sizden daha çok makale ve yazı bekliyoruz. lütfen düşüncelerinizi sık sık bizimle paylaşınız. severek okuyoruz ailecek takip ediyoruz. kağıdınız cizgisiz mürekkepiniz mavi olsun saygılarımla efendim

Vatandaş Rıza

13 Temmuz 2018 Cuma 13:02

Reis damekle, büyüdük demekle, ehonomi çoh eyi demekle büyüme olmuyor. Bunu anlayın artık. Çarşıya pazara çıkın biraz. Geçen sene 4 küsür liraya aldığım peynir 7 lira olmuş. 8-10 yılda gelmesi gereken zam bir yılda gelmiş siz hangi ülkede yaşıyorsunuz. Arkadaş buraya sayfalarca da yazsam anlamayan anlamıyor. Uykudaysanız uyanın artık. Karın tokluğuna çalışıyor artık insanlar. Ne sosyal aktivite var, ne birikim yapılabiliyor ot gibi yaşıyoruz açlıktan ölmemek için.

garip tüketici

13 Temmuz 2018 Cuma 12:25

mutfak tüpü kaç para oldu dayı ? ben hep piknik tüpü alabiliyorum bu aralar

Baha

13 Temmuz 2018 Cuma 12:25

Başkanlık değil padişahlık sistemi veya aile şirketi (A.Ş.)... Yazınızda da ya "zaman"ı ya da "vakit"i kullanın, zira ikisi de aynı anlama geliyor!.. 20 TL verin de bir TDK Sözlük alın kendinize..

Vatandaş

13 Temmuz 2018 Cuma 11:49

Bu adam yaZar değil basın perosneli değil ne yaAr buralara

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR