25 Nisan 2024 Perşembe

MEHMET SIRRI ÖZEN MAHKEMEDE NELER SÖYLEDİ?

MEHMET SIRRI ÖZEN MAHKEMEDE NELER SÖYLEDİ?

Isparta

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen’in de aralarında bulunduğu 6 tutuklu ve 3 tutuksuz sanık bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.

ISPARTA’DA darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY örgütüne yönelik yürütülen soruşturmada Baka Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen ile 5 kişi bugün hakim karşısına çıktı.

Mehmet Sırrı Özen mahkemede neler söyledi.

İŞTE MEHMET SIRRI ÖZEN'İN İFADESİ

İddianamenin okunmasının ardından sanık savunmalarına geçildiği duruşmada söz alan eski BAKA Genel Sekterei Özen, 18 ay BAKA Genelsekteri olarak görev yaptığını, onun dışında herhangi bir kamu görevinde bulunmadığını söyledi.

Daha önce özel ve uluslararası şirketlerde görev yaptığını anlatan Özen, örgütün herhangi bir toplantısına katılmadığını, örgütle ilgili herhangi bir gazete ve dergiye abone olmadığını kaydetti.

Özen, iddianamede geçen ve 15 Temmuz günü Solo Türk ile çekilmiş fotoğraf ve görüntülerinin kişisel Facebook sayfasında paylaşmasına ilişkin "Havacılığa ilgim var. Özel bir uçuş okulunda öğrenciyim. 13 Temmuz günü Solo Türk, bir gösteri için Antalya'ya geldi. Ben de onları ziyaret ettim ve uçakla video ve fotoğraf çektirdim. Bunları whatsapptan arkadaşlarıma gönderdim. Onlar bu görüntüleri kendi sosyal paylaşım sitelerinde paylaşınca bende kendi sayfamdan paylaştım. Bu paylaşımdan 'darbeyi biliyordu'yorumlarında bulundular bu doğru değil." dedi.

Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı'nın sosyal paylaşım sitesinde Martin Luter King ile FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'i karşılaştıran bir makaleyi paylaşıp paylaşmadığını sorusu üzerine Özen, bu makaleyi bir arkadaşının paylaştığını, incelemek için makaleyi açtığını ancak paylaşmadığını, paylaşmıssa da bunu yanlışla yaptığını savundu.

İddianamede Özen'in BAKA'daki FETÖ yapılanmasını yok etmekiçin göreve geldiği yönündeki ifadelerini okuyan Mahkeme Başkanı Yazıcı,"Neden FETÖ üyesi kişilerin tespit etmediğine" ilişkin sorusuna Özen,"Göreve geldikten sonra gözlem yapmaya başladım. Ancak emniyet istihbarattanve MİT'ten bana herhangi bir şey gelmedi" şeklinde cevap verdi.

Özen, ayrıca kendisinin Fenerbahçeli olduğunu, FETÖ'nüntakımına karşı kurduğu

kumpasa karşı İstanbul'daki protesto gösterilerinekatıldığını iddia etti.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

....

03 Ocak 2017 Salı 00:34

Paylaşmadım ama paylışmıssam da yanlışlıkla olmuştur hımm ne güzel ifadeymiş o öyle :D

Furkan

02 Ocak 2017 Pazartesi 14:25

sebep sonuç ilişkisi ile kurulmaya çalışılmış bir savunma. Tutuklanan bylockcu askerlerin FETÖ yü gazetelerden TV den bilirim demesi gibi olmuş. Ben inanmadım. Aralarındaki itirafçının bül bül gibi öttüğünü bilseler kim bilir nasıl ifade verirlerdi?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR