27 Nisan 2024 Cumartesi

Mehmet Şimşek araç sahiplerine müjdeyi verdi

Mehmet Şimşek araç sahiplerine müjdeyi verdi

Isparta

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Torba tasarıda" yer  alan "zorunlu trafik sigortası" maddeleriyle yapılmak istenenin, vatandaşın  lehine olarak, prim artışını bir an önce durdurmak ve prim artışındaki yükselişi  geriye çekmek olduğunu belirterek, "Sigorta şirketleri zarar ettiği için prim  artırıyorlar, prim arttığı için, belki yarın öbür gün sigortasızlık sorunu ile karşı karşıya kalabiliriz. Primler çok ciddi yükseldiği zaman kayıtdışılık sorunu  ile karşı karşıya kalabiliriz" açıklamalarında bulunmuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kamuoyunda "torba kanun" tasarısı kapsamında "zorunlu trafik sigortası" ile ilgili maddeleri kabul  edildi. 

Bu düzenmeler hakkında bilgi veren Başbakan Yardımcısı Şimşek, son  yıllarda sigorta primlerinde ciddi artış olduğunu vurgulayarak, "Bu,  vatandaşımızın aleyhine gelişen bir durum, bu sorunun vatandaşın lehine çözülmesi  lazım. Bunu çözmek için de sorunun kökenine inmemiz lazım." diye konuştu.

Tasarıda yapılmak istenenin, vatandaşın lehine sorunu çözmek olduğunu  ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Primlerde ciddi artış var. Sistem, Yargıtay'ın yorumuna kadar, 2011'e  kadar çalışmış, 2011'den sonra muallak yükümlülükler yaklaşık 1,8 milyar liradan  bugün 7,5 milyar lira seviyesine çıktı. Bunun da arka planında önceden  öngörülemeyen, sigortalanmayan rizikoların mahkeme kararıyla sigorta şirketlerine  empoze edilmesi var.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

a

03 Nisan 2016 Pazar 20:18

yarın seçimde karşınıza dan diye çıkarsa şaşma

Devlet

03 Nisan 2016 Pazar 15:08

Müjde bunun neresınde? Somut olarak soylenen bişiy var da bız mı anlamadık? Indırım mı? Hahaha komık olmayın yahu! Dvletın vatandaşını düşündüğü ne zaman gorulmüş?!!!

ali

03 Nisan 2016 Pazar 00:44

hazirana kadar düşerse düşer.düşmezse aracım satılık

satış yapılmaz arkadaş

03 Nisan 2016 Pazar 05:58

düşsede düşmesene mecbur sigortanı yaptırcaksın satıs yapılmaz

ibrahim

02 Nisan 2016 Cumartesi 18:36

İyi siz müjdeli haberi veriyorsunuz da sigortacılar bizden üç kat fazla para alıyor.Ben cebimden çıkana bakarım. Sanırım sigortacıların müjdeden haberi yok.

selim

03 Nisan 2016 Pazar 21:36

Arkadaşım devlet her kesilen zorunlu trafik sigortasından en az%35 vergi alıyor. Siz inanıyormusunuzki sigortalar düşecek. Artmasın da ona dua edin...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR