19 Nisan 2024 Cuma

MECLİSTEN YURT İÇİN BAKANLIĞA MÜRACAAT

İl Genel Meclisi, Özel İdare’nin Çünür mevkiindeki taşınmazına yurt yapılması için Belediye Meclisi’ne başvurmuş ancak teklif reddedilmişti. Karar üzerine olağanüstü toplanan İl Genel Meclisi, imar tadilatı onayı ve diğer işlemler için Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı’na Müracaat Kararı aldı.

Isparta

İl Genel Meclisi dün olağanüstü toplanarak Çünür’dekitaşınmazlarına yapılacak yurt konusunu görüştü. Bilindiği üzere İl GenelMeclisi, Belediye Meclisi’nden planda turizm ve ticaret alanı olarak geçentaşınmazının yurt yapılabilmesi için sosyal tesis alanı olarak değiştirilmesinitalep etmişti. Ancak Belediye Meclisi gelen teklifi oy çoğunluğuyla reddetmişve gerekçe olarak da aynı alanla ilgili daha önceki teklifin kabul edildiğiniancak tek bir çivi dahi çakılmadığını öne sürmüştü. Belediye Meclisi’nin redkararından sonra toplanan İl Genel Meclisi, alan yurt yapılabilmesi için Çevreve Şehircilik Bakanlığı’na müracaat edecek. Karar dünkü olağanüstü toplantıdaMHP grubunun da desteği ile oy birliği ile alındı.

MHP GRUBU DESTEK VERDİ

MHP’nin aynı konuda Belediye Meclisi’nde farklı İl GenelMeclisi’nde farklı tavır sergilemesi dikkatlerden kaçmadı. İl Genel Meclisi MHPGrubu adına Kerem Araz, neden karara destek verdiklerini açıkladı. BelediyeMeclisi’nin resmi anlamda neden reddettiği yönünde kendilerine bir bilgiulaşmadığını ifade eden Araz, ‘’Burada siyaset yapmıyoruz. Isparta için gerekline varsa onu yerine getirmeye çalışıyoruz. Valimiz veya valimizingörevlendireceği bir kişi kanun gereği Belediye Meclisi’nin imar planıylailgili reddettiği yerin bakanlığa başvurulması için yetki veriliyor. Biz buyetkiyi 04.12.2014 tarihinde zaten vermişiz. Burada bugün toplanılması benceabesti iştigal. Biz verdiğimiz yetkiyi tekrar veriyoruz. O gün Vali ve valiningörevlendireceği makam dememişiz. Onun için tekrar toplandık. Zaten 3 ay öncebu oybirliği ile geçmiş. 3 ayda değişen bir şey yok. 3 ay önce neden evetverdik? Özel İdarenin bütçe4si yetersiz diyoruz. Özel İdareye bir kazanç eldeetmesi için evet demiştik. Biz bu işin takipçisi olacağız. Kat karşılığı veriliyordenildi. Yüzde kaç verilecek? Özel idarenin maksimum gelir elde etmesi için bizbunu MHP grubu olarak santim santim takip edeceğiz’’ dedi.

İŞTE İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU KARARI

Bu arada önce İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilenve daha sonra oylanan karar şu şekilde; ‘’İlimiz Süleyman DemirelÜniversitesi’nde okuyan öğrenci sayısının her geçen artmakta olduğu ve barınmasıkıntısının yaşandığı da göz önünde bulundurularak İl Genel Meclisi’nin04.12.2014 tarihinde söz konusu alana İl Özel İdaresi tarafından kat karşılığıyüksek öğrenim yurdu yapılması ve yurtla ilgili imar işlemlerinin ve teknikaltyapısının sonuçlandırılması amacıyla meclis gündemine getirildi. Ancakburanın yüksek öğrenim yurdu yapılması amacıyla turizm tesis alanı vasfındansosyal tesis alanına dönüştürülmesi konusunda Isparta Belediye Başkanlığı’natalep edildi. Ancak Belediye Meclisi’nin talebi reddettiği anlaşılmıştır.

5 BİN KİŞİLİK YURT YAPILMASI ZORUNLU OLDU

70 bin öğrencinin öğrenim gördüğü, yeni açılan bölümler neticesindebinlerce öğrencinin kaydını kaydırdığı SDÜ öğrencilerinin KYK’ya başvurduklarıancak yedekte bekletildiği hususlar da göz önünde bulundurularak 5 bin kişiliköğrenci yurdu yapılması zorunlu hale gelmiştir. Belediye Meclisi’nde reddedilen100 bin 179,60 m2 alanı emsal 1,0 hmax serbest yapılaşma koşullarına sahiparsanın turizm alanı vasıflı alanın kamu yararı gözetilerek sosyal tesis alanıvasfına dönüştürülmesi, emsal 1,00 hmax serbest koşullarının, emsal 2,00 vehmax serbest yapılaşma koşullarıyla imar planı tadilatlarının Çevre veŞehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmasıhususunda talepte bulunulması ve söz konusu taşınmaz üzerine yapılmasıplanlanan her türlü imar planı değişikliği, imar çapı ve ruhsat işlemleriyleprojelendirilmesi hususlarının sonuçlandırılması için İlimiz Valisi VahdettinÖzkan veya görevlendireceği bir kişiye yetki verilmesine karar verilmiştir.’’

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR