27 Nisan 2024 Cumartesi

MECLİSTE RABİA POLEMİĞİ

MECLİSTE RABİA POLEMİĞİ

Isparta

Aralık ayı belediye meclis toplantıları dün yapılan oturumlabaşladı. Belediye Meclis toplantısında yoklamanın ardından Ak Parti MeclisÜyesi Havva Saraç’ın Cadde, sokak ve parklara isim verilmesi ile ilgiligetirdiği öneri MHP’liler ile Ak Partililer arasında tartışmaya neden oldu.

Belediye Meclisinin aralık ayı toplantıları isim tartışmasıile başladı. Ak Partili Meclis Üyesi Havva Saraç’ın Cadde, sokak ve parklaradünyanın çeşitli yerlerinde şehit edilen Müslümanların adının verilmesiniönermesi üzerine MHP’li meclis üyeleri ile Ak Partililer arasında çıkantartışmada, MHP’liler ‘Türkiye’de şehit mi kalmadı?’ diyerek itiraz etti.

Ak Partili meclis üyesi Havva Saraç “Cadde, sokak veparkalarımıza zulüm gören Müslümanların özgürlük mücadelesine dikkat çekmekamacıyla Kerkük, Şehit Esma Biltaci ve Şehit Furkan Doğan adının verilmesiniöneriyorum.

Dünyanın farklı yerlerinde zulüm gören Suriyeliler, DoğuTürkistanlılar, Filistinliler, Arakanlılar, Iraklılar için Ispartalılartarafından destek gösterileri yapılmış, katil İsrail’in, Esed’in, Sisi’nin,Çin’in zulümleri defalarca kez protesto edilmiştir.

Mısır’da ilk dafe milletin iradesi ile seçilmiş olan birCumhurbaşkanı, darbe ile indirilmiş ve seçtiği iktidarı indiren darbeci askeriyönetime karşı sivil direniş gösteren binlerce mısırlı bir sabah namazınınardından şehit edilmiştir. Rabia meydanında sivil direniş gösteren, 17 yaşındasivil bir genç kız olan Esma Biltaci keskin nişancılar tarafından vurularakşehit edilmişti. Şehit Esma’nın isminin bir caddeye verilmesi, darbelerden çokyara almış olan milletimiz açısından da anlamlı olacaktır.

Ayrıca İsrail’in, Filistin’e uyguladığı ambargoyu delmekiçin yola çıkan insani yardım gemisi Mavi Marmara’da terörist İsrail tarafındanşehit edilen 16 yaşında bir lise öğrencisi olan Furkan Doğan’ın isminin de bircaddeye Şehit Furkan Doğan Caddesi olarak isminin verilmesini teklif ediyorum.Böylesi bir kararın Isparta’nın kardeşliğine, Ispartalıların insaniduyarlılığına ve zulme karşı tepkisine tercüme olacaktır” diyerek caddelere bukişilerin isimlerinin verilmesini istedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın “İsim komisyonumuzşuanda buradan gelen teklifle birlikte daha önceden gelen tekliflerde vardı.Komisyonumuza havale eldim bunu. Gündeme aldıktan sonra komisyonumuz bu konudaciddi bir çalışma yapsın. Gündeme almak için oylarımıza sunuyorum arkadaşlar”diyerek oylamaya geçti. MHP’li meclis üyelerinin gündeme alınması için yapılanoylamada hayır oyu kullanması ile birlikte tartışma yaşandı.

İşte Ak Parti ve MHP’li meclis üyeleri arasında yaşanantartışma.

MHP meclis üyesi Şenel Karakaya: Bir astsubayımız eşininyanında vurularak öldürüldü, verilecekse onun ismi verilsin. Mavi Marmaragemisinde öldürülen çocuğun ismi memleketinde verilmiştir zaten

Ak Parti meclis üyesi Havva Saraç: Irak dedik, DoğuTürkistan dedik. Bu siyasi değil insani bir öneri, o çocuk Türk’tü.

MHP meclis üyesi Şenel Karakaya: Öldürülen Astsubay’daTürk’tü, astsubay öldürüldü PKK tarafından onun ismini neden söylemediniz?

Ak Parti meclis üyesi Havva Saraç: Onu da sizlerdenbekledik.

MHP meclis üyesi Muhittin Gül: Bizim ülkemizde hiç şehitkalmadı mı? Mısır’dan isim arıyoruz.

Ak Parti meclis üyesi Havva Saraç: Bu milliyetçi hatta Irkçıbir yaklaşım.

MHP meclis üyesi Muhittin Gül: Mısır Amerika ile görüşüyorbiz Türkiye’yi düşünelim.

Ak Parti meclis üyesi Salim Güntaç: Burada dış politikakonuşmuyoruz.

Belediye Başkanı Günaydın: Konu anlaşıldı öneri kabuledilmemiştir.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yazık

03 Aralık 2014 Çarşamba 09:53

bu akp liler kadar kadar arap aşığı bir topluluk daha dünyanın hiç bir yerinde yok Türk olarak arap lığı kabul etmiyorum hatta arap ın dinini de kabul etmiyorum

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR