26 Nisan 2024 Cuma

MECLİS BAŞKANI BOLAT TARAFSIZLIĞINI YİTİRİYOR

MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Cengiz Kocabaş, Meclis Başkanı Bolat’ın ‘Absürt önergeler veriyorlar biz de reddediyoruz’ açıklamasına yanıt verdi.

Isparta

İl Genel Meclisi’nde hareketli günler yaşanıyor. Meclis Başkanı Ali Bolat, son açıklamasında MHP grubunu eleştirmiş ve ‘Ya absürt önergeler veriyorlar ya da programa alınan konuları tekrar önerge olarak sunuyorlar. Biz de reddediyoruz’ açıklaması yapmıştı. Bu açıklama bir tartışmanın fitilini ateşledi. Haberi hayretle okuduğunu ve grubu adına açıklama yapma gereği duyduğunu belirten Cengiz Kocabaş, Bolat’a sert çıktı.

FAKİR ÇOCUKLARA BEDELLİ ASKERLİK YARDIMI YAPILSIN DEDİM

Bolat’ın sarf ettiği sözlerin gerçekle alakası olmadığını ileri süren Kocabaş, verdikleri önergeleri kamuoyuyla paylaştı. İlk olarak askerlikle alakalı Bolat’ın da açıklamasında yer verdiği önergeyi ele alan Kocabaş, ‘’Fakir gençlerin askere gitmemeleri konusunda devlet yardımı önergesi verdim. Zengin çocukları para vererek askere gitmeyecek ama imkanı olmayan ailelerin çocukları sınırda nöbet tutacak. Ben de bu çocuklarında devlet tarafından desteklenerek askere gitmemeleri konusunda önerge verdim. Bu zaten demokrasi ve eşitlik ilkesine aykırı. Bu mu absürt önerge?’’ dedi.

KESTİRME YOLUN ONARILMASI ABSÜRT ÖNERGE Mİ?

Öte yandan diğer önergelerini açıklamaya devam eden Kocabaş, şöyle devam etti; ‘’Önergelerimizden biri de İğdecik-İleydağı arasındaki yol. Bu yola 2000 yılında asfalt dökülmüş. Ama heyelandan dolayı yol bozulmuş. CHP’li Kamil beyle bu önergeyi beraber konuştuk, gündeme getirdik. O yol özel idareye ait değildir dediler. Bazı daire müdürleri de bilmiyor bu konuyu. Toplantı yaptılar özel idareninmiş dediler. Sonra bu arkadaşlar Kamil beyin önergesine evet dediler. Ancak bu kez de komisyonda bütçemiz yetmiyor dediler.

İKTİDARIN BU ÖNERGELERİ DOĞRU MU?

İktidar partisinin verdiği önergeler köylerde kanalizasyonların çalışmadığı, içme suyunun olmadığı yönünde. 12 yıldır iktidarsınız, neden yapmadınız? İktidarın bu önergeleri doğru önergeler mi? Demek ki 12 yılda hiçbir şey yapmamışlar.

KIRSAL ALANIN GELİŞMESİ İÇİN VERDİĞİMİZ ÖNERGELER Mİ ABSÜRT?

Şarkikaraağaç’ın astım hastaları için tedavi merkezi olması mı absürt önerge? Bunun yanında Davraz Kayak Merkezi’ne giderken Büyükhacılar köyü’nde 10 dönüm örnek kiraz bahçesi olsun diye verdiğimiz önerge mi absürt önerge? Alıcıların buraya da uğramasını ve verim alınırsa devamının yapılması konusunda önerge verdim. Bunu da köy halkına yanlış anlatıyorlar. Sizin arazilerinize kiraz dikecekler diye anlatmışlar.

BOLAT TARAFSIZLIĞINI YAVAŞ YAVAŞ YİTİRİYOR

Ali Bolat’ı ben sever sayarım ama saygıdeğer Meclis Başkanımız tarafsızlığını yavaş yavaş yitiriyor. Bir Meclis Başkanının AK Parti sözcüsü gibi hareket etmesi de doğru değil. Biz onların verdiği tüm önergelere evet diyoruz. Ama bütçe konusunda doğru bildiklerimizi onayladık yanlışları reddettik. Sorunca da Ankara’da böyle oluyor da burada da öyle yapıyoruz diyorlar. Bir yerde toplanıp talimatı alıyorlar sonra gelip mecliste uyguluyorlar. Biz kimseyi küçümseyecek değiliz. Biz hizmet amaçlı gittik. Bizim sayımız az diye önergelerimizin reddetmelerini uygun görmüyoruz. Siyaseten çok yanlış yapıyorlar. Siyaset değil demiş ama bize bir düşmanlıkları mı var o zaman? Şu anda kendileri çalıp kendileri oynuyorlar!

SAYIN BOLAT YATIRIM PROGRAMI DAİRE BAŞKANI DEĞİLDİR

Önergelerimizin hiçbir tanesi kayda değer olmayan önergeler değildir. Hepsi kayda değerdir. Ona göre davransınlar. Ali Bolat’ın başkanlığında daire müdürleriyle karar veriyorlarmış. Sayın Bolat yatırım programı daire başkanı değildir. Daire müdürleri değerlendirirler programa yetkililer alır. Biz önergelerimizi daire müdürlerinin önüne çıkacak nitelikte hazırlıyoruz. Burada Sayın Bolat siyaset yapıyor.

KARŞILIKLI FAYDALI İŞLER YAPALIM

AK Parti grubunun art niyetli olmadıklarını düşünüyorum. Ama siyaseten bir şeyleri bir yerlere verme anlamında havalara girdikleri düşüncesindeyim. İnşallah bundan da vazgeçerler. Söyledikleri gibi sloganımız Isparta ise hep beraber gelsinler önergeleri verelim. Karşılıklı Isparta’ya faydalı işler yapalım.’’

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

YALNIZ KURT

12 Şubat 2015 Perşembe 18:05

AKP İPİ KIRIK TESBİH GİBİ DAĞILMAYA YÜZ TUTMUŞ BİR PARTİ .,(ANAP,DA BİR ZAMANLAR BÖYLEYDİ ) ALDAT KANDIR. BÖÖK USTADA KURTARAMAZ SİZİ UZUN ADAMIN NEYİN USTASI OLDUĞUDA MEÇUL İNŞAAT USTASI OLMASIN??

hhhhh

12 Şubat 2015 Perşembe 22:59

ondanmı 9 kere sandığa gömüldünüz 12 yıldır çıkamıyorsunuz mhp ile chp 54 model şavrole gibi döküldünüz toplayamıyorsunuz kendinizi

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR