08 Mayıs 2024 Çarşamba

MEB 81 İLE YAZI GÖNDERDİ ÖĞRENCİLERE AF

MEB 81 İLE YAZI GÖNDERDİ ÖĞRENCİLERE AF

Isparta

MEB tarafından 12.sınıf öğrencilerinin 2018-2019 eğitim öğretim yılındaki devamsızlıklarının affedilmesine ilişkin yazı tüm illere gönderildi.

Yazıda, 2018-2019 ders yılının sona ermesiyle öğrencilerin devam-devamsızlık ve başarı durumlarının Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre değerlendirilerek başarılı olanların bir üst sınıfa geçeceği, son sınıfta başarılı olanların ise mezun olacağı anımsatıldı.

MEB'e ulaşan öğrenci ve veli taleplerinden, yükseköğretime devam etmeye hak kazanma durumundaki son sınıf öğrencilerinden bazılarının derslerinde başarılı olmalarına rağmen özürlü - özürsüz toplam devamsızlık süresini aşarak başarısız duruma düştüklerinin görüldüğü ifade edildi.

Bu durumun, söz konusu öğrenciler ve veliler arasında tedirginliğe ve kaygıya yol açtığının anlaşıldığı aktarılan yazıya göre, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmak üzere, tüm örgün ortaöğretim kurumlarının son sınıf öğrencilerinden; ders kesimi itibarıyla tüm derslerden başarılı olmasına rağmen toplam devamsızlık süresini aşanlar, devamlı öğrenciler gibi değerlendirilecek.

Ayrıca dönem puanı oluşmayan ve devamsızlık nedeniyle başarısız sayılan ancak öğrenim hakkı bulunan öğrenciler ise velilerinin beyanı esas alınarak öğrenim haklarını kullanmamış sayılacak ve sonraki öğretim yılında örgün eğitime devam etmeleri sağlanacak.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Arslan Gunduz

16 Haziran 2019 Pazar 15:25

Erdogana oy lazim egitim degil.

Eğitilmesi istenmiyor

15 Haziran 2019 Cumartesi 23:27

Her sene bir kereye mahsus af gelir yazık okula gelen öğrencilere eğitimin içine ettler. Ne gerek var o zaman okula göndermeye sadece sınava gelinler yeter.

SURİYELİ

15 Haziran 2019 Cumartesi 19:35

YORUMLARA BAKIYORUM. evladını eğitemeyen eğitimsizler.suçu HEMEN EĞİTİM SİSTEMİNDE BULUYORLAR.EĞİTİM İLE ÖĞRETİMİ,HEM EĞİTİM HEMDE ÖĞRETİMİ okularımızın DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİNDE BULAN BUNAKLAR.HEMEN MUHALEFET ETMEYE başlamışlardır.eğitim BAŞ AKTÖRLERİ ANA ile BABADIR. lafa ğelince HERŞEYİ DEVLETE MAL EDİYORLAR .ISPARTANIN HANZOLARI

Haydar haydar

15 Haziran 2019 Cumartesi 14:21

Eğitim sitemi mi var memlekette öğrenci ne hocadan korkuyor ne ders çalışıyor varsa yoksa tiktok denilen uygulama yazıklar olsun

hd

15 Haziran 2019 Cumartesi 13:43

Klasik Türkiyem tablosu... Bu aflarla nasıl yola geliriz bilmem.. vergisini zamanında ödeme yeni affet, trafik cezası alanları affet, devamsızlık yapan öğrenciyi de affet.. zaten sınıfta kalma diye bir şey yok, DEMEK Kİ KURALLARA UYMAZSAK DA SORUN YOK. DEMEK Kİ KURALLARA UYMAYA GEREK YOK..

Eğitim şart

15 Haziran 2019 Cumartesi 08:22

Eğitime bak ALLAH hım dünya bizi kıskanıyor ne gerek var O zaman kaldırın devamsızlık diye bir şey kalmaz okula devamlı gelen öğrenciler aptal yerine koymayın yazıktır günahtır eğitim şartt hemde baştakilere japon yaya gidin adamlar eğitime ataları öğreterek başlıyor yada filyadandaya gidin eğitimin nasıl bir bakın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR