29 Mart 2024 Cuma

MAYIS VE HAZİRAN AYLARINDA ARAMIZDAN AYRILDILAR

Türkiye Cumhuriyeti’nin şanlı tarihine damga DEMİREL ailesinin ileri gelenleri Süleyman Demirel, Nazmiye Demirel ve Şevket Demirel çok sevdikleri yaz mevsiminin başlangıçlarında hayatlarını kaybettiler.

Isparta

Ülkede demokrasinin en güzel örneği olan Demirel ailesinin büyükleri tek tek aramızdan ayrıldı. İlk olarak 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel’in vefatıyla başlayan yaprak dökümü,Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel ve Türkiye’nin ağası Şevket Demirel ile devam etti.

İLK OLARAK NAZMİYE HANIMI KAYBETTİK

TARİHLER 28 MAYIS2013’Ü GÖSTERİRKEN NAZMİYE DEMİREL’İN ÖLÜM HABERİ GELDİ

İşte o haber;

“Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel, dün akşam tedavi gördüğü Başkent Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.Saatler 22.27'yi gösteriyordu. Demirel, "Acı haberi" alır almaz yakınlarının desteğiyle hastaneye koştu. Gece yarısına doğru ise hastaneden ayrılarak Güniz Sokak'taki evine döndü. Evin ışıkları sabaha kadar sönmedi.Demirel'in kederli gecede acısını nasıl dindirdiği ise Cumhurbaşkanı Gül'ün taziye ziyaretiyle ortaya çıktı. Meşhur çalışma ofisinin ortasındaki üzeri kitap dolu sehpada Kur'an Kerim ve Açıklamalı Meali duruyordu... Demirel, 65 yıllık hayat arkadaşının ardından dualarla teselli bulmaya çalıştı. 86 yaşında vefat eden Demirel, yaklaşık 8 yıldır Alzheimer tedavisi görüyordu. Gece geç saatlerde eşinin vefat haberini alan Süleyman Demirel hastaneye geldi. Oldukça üzgün olduğu gözlenen Demirel, hastanede kendisini karşılayan doktorlardan bilgi aldı. Kendisi de bir süredir sağlık sorunları yaşayan Demirel’in yanındaki görevlilerin yardımıyla yürüdüğü gözlendi.   Eşinin vefatı üzerine hastaneye gelen Süleyman Demirel, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada güçlükle konuşarak,"65 senelik hayat arkadaşımdı. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.Çok iyi mücadele etti ama olmadı. Doktorlara minnet ve şükranlarımız vardır.4,5 sene onu hayatta tuttular. Hepinize teşekkür ederim. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

TÜRKİYE BABASINI KAYBETTİ

SÜLEYMAN DEMİREL 17HAZİRAN 2015

“Türk siyasetinden bir Demirel geçti... Türk siyasetinin son50 yılında hep o vardı. Başbakan olarak, ana muhalefet partisi lideri olarak,yasaklı dönemde “Bir bilen” olarak, Cumhurbaşkanı olarak… Unutulmaz icraatları,hala dillerden düşmeyen sözleri özellikle de adeta Türk demokrasisi ile özdeşleşen fötr şapkası. Lakabı, Baba, simgesi şapkaydı… Onun 91 yaşında vefatı ile Türkiye bir anlamda şapkasız kaldı…Siyasî yaşamına, 1962 yılında, adaletpartisi genel idare kurulu üyeliği ile başlayan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel bugün saat 02:05’te yaşama veda etti hayata gözlerini kapadı. Türk siyasetinin 'Baba'sı Isparta'da son yolculuğuna uğurlanacak. 13 Mayıs'ta hastaneye kaldırılan Demirel'in durumunun bu gece yarısından sonra ağırlaştığı ve saat 02.05'te yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirtildi.Demirel'in ölüm haberini Güven Hastanesi görevli doktorlarından Banu Akındoğruladı.

TÜRKİYE’NİN AĞASI, ISPARTA’YI GÖZ YAŞINA BOĞDU

ŞEVKET DEMİREL 9 MAYIS 2016

9 . Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel' in kardeşi Şevket Demirel, 90 yaşında hayatını kaybetti. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi işadamı 90 yaşındaki Şevket Demirel, tedavi gördüğü İstanbul'daki Amerikan Hastanesi'nde sabaha karşı yaşamını yitirdi. Isparta'da çimento üretimi yapan Göltaş A.Ş, orman ürünleri üretimi yapan Orma A.Ş'nin ve TED Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Demirel, geçen hafta içinde evinde rahatsızlandı. Şevket Demirel, Süleyman Demirel'in hayatını kaybetmesinin ardından böyle görüntülenmişti. Yaşlılığa bağlı hastalıklardan dolayı İstanbul Amerikan Hastanesi'nde tedaviye alınan Şevket Demirel, saat 03.39'da yaşamını yitirdi. Şevket Demirel'in cenazesi hava yoluyla Isparta'ya getirilerek, Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy'deki aile kabristanında toprağa verilecek. 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de, geçen yılın haziran ayında yaşama veda etmişti. 17 Haziran'daki ölüm haberinin ardından Şevket Demirel, Güniz Sokak'taki taziye evine tekerlekli sandalyeyle gitmişti.”

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Burak...

16 Mayıs 2016 Pazartesi 22:00

Baki yeşil sen kimsin bilmiyorum ama akşama kdr bu hbr sitesinde sürekli boş yorumlar peşindesin... Hangi haberi okusam altında senin boş yorumların... Sen kim oluyorsun da Türkiyenin 9.Cumhurureisi hakkında ithamlarda bulunuyorsun. Terbiyesizliğin lüzumu yok. Ispartalılar isl****öylü Demirellerle grur duyuyor. Sen kimsin ne faydan var acaba insanlara ? O adamların fabrikalarında binlerce insan ekmek parası kazanıyor. İleri geri konuşmanın anlamı yok. Bırak bu karalama kampanyalarını...

Baki yeşil

16 Mayıs 2016 Pazartesi 13:34

İyiki yoklar aramızda,tam bir zübük siyaset anlayışını bu millete 50 yıldır yedirdiler,adı üstünde ağa adamlar gravatlı ağa,hiç kimse onlardan izinsiz tuvalete bile gitmedi ısp.da dağ taş orman maden yol kenarları akla ne geliyorsa onların çobanlıktan nasıl oldu bütün bunlar,maaşla olacak işlermi, 50 yı türk tarihinin en yozlaşmış dönem olarak tarihe geçti,çocuklarımız,torunlar okusun. Ama hala övgüler yapılıyor ne çok yalakaları varmış diyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR