29 Mart 2024 Cuma

MATEMATİK BİLİM EVİ’NDEN ÇOK ÖNEMLİ 8 SINAV UYARISI!

MATEMATİK BİLİM EVİ’NDEN ÇOK ÖNEMLİ 8 SINAV UYARISI!

Isparta

LYS Matematik’te Sorulmayacak Konulara Boşuna Çalışmayın!

Matematik Bilim Evi Özel Öğretim Kursu kurucusu Hasret Değer LYS Matematik sınavına girecek tüm adaylara yedi konuda uyarılarda bulundu. Hasret Değer 2017 LYS Matematik müfredatının ve sınav şeklinin değiştiğini hatırlattı. Değer adayların sınavdan çıkarılan konularla gereksiz yere zaman geçirmemeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca adayların sınava yeni eklenen konulara ve açık uçlu sorulara da hazırlanması gerekiyor. İşte Matematik Bilim Evi’nden çok önemli 8 sınav uyarısı:

1. Boşuna Zaman Harcamayın! MATEMATİK’ten Soru Çıkmayacak Konular

Matris Determinant, Toplam Çarpım, Ters Trigonometrik Fonksiyonlarının Türevi Ve İntegrali, İntegralde Hacim Hesabı, Limitte 0/0 ve Sonsuz/Sonsuz Dışındaki Belirsizlik Türleri, Ters Dönüşüm Formülleri, L Hospital Kuralı, Taban Aritmetiği, İşlem özellikleri, Bağıntının Özellikleri, Karmaşık Sayıların Kutupsal Gösterimi.

2. GEOMETRİ’den Soru Çıkmayacak Konular

Çemberde Uzunluk, Kuvvet Ekseni, Köşegen sayısını veren formüller, Seva, Menelaus, Karnot Teoremi (ama bilinmesi bazı soru türlerinde kolaylık sağlar), Küre Kapağı, Küre Kuşağı, Küre Parçası, Dönüşümlerden Homoteti, Çember Analitiğinden Kuvvet, Kuvvet Ekseni ve Çember Demeti, Konik Ayrıtları, Uzay Analitiği, Fraktal Kaplama Süsleme

3. Matematiğe Yeni Eklenen Konular

Öklid Algoritması, Bilinçli Tüketim Aritmetiği

4.Geometri’ye Yeni Eklenen Konular

Trigonometri 1,Doğrunun Vektörel Denklemi, Vektörel ve Parametrik Denklemler

5. Açık Uçlu Ve Kısa Cevaplı Sorular Sorulacak

Hasret Değer ilk kez bu yıl Matematik dersinden LYS’de açık uçlu ve kısa cevaplı 3 soru sorulacağını ifade etti. Değer “Bu üç sorunun şıkları olmayacak ve adaylar doğru cevabı kodlayacaklar.Tıpkı adlarını ve T.C. kimli knolarını kodladığı gibi. Cevap en fazla üç basamaklı bir sayıdan oluşacak. Yani hangisidir değil nedir sorusu sorulacak.Adaylar endişe etmesin. Çünkü bu üç soruya verilen yanlış cevaplar doğru sayıların netini düşürmeyecek” dedi.

6. LYS 1 Matematik Formatı Değişti 

2017 öncesinde yapılan LYS 1 Matematik sınavlarında Matematik ve Geometri diye iki ayrı kitapçık ve farklı süreler veriliyordu. Matematik için (50 soru ve 75 dakika)Geometri için ise (30 soru ve 60 dakika ) veriliyordu. Yeni uygulamada ise tek kitapçıkta 80 soru olup 135 dakika süre verilecek. Aynı kitapçık içerisinde yine 30 Geometri sorusu olacak ama adaylar 135 dakikayı tüm sorular için kullanabilecekler.

7. EBA Kamp Takip Edilebilir

Matematik Bilim Evi adaylara açık uçlu sorular ve LYS konu anlatım videoları için EBA Kamp’ı takip etmelerini önerdi. 2017 LYS'ye girecek adayların sınava daha iyi hazırlanabilmeleri için Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinde EBA Kamp yayına girdi. EBA Kamp uygulamasına bütün öğrenciler erişim sağlayabiliyor.

8. Yeni sistemde mağduriyet yaşamayın

Hasret Değer bilgilendirme hizmetleri için tüm Isparta’yı Matematik Bilim Evi’ne davet etti. ‘’Öğrenci ve veliler bize uğrasın çayımızı içsinler. YGS LYS Matematik ve Geometri için bilgi verelim. Ayrıca yeni getirilen kurs sistemi hakkında da konuşabiliriz. Çünkü birçok aile dershane sisteminin kalkmasından habersiz.Örneğin matematik kursunu veren özel bir kurs başka bir dersi veremez. Kurs kayıtları yapılırken özel kurumun hangi dersten yetkili olduğu sorulmalı. Çünkü birden fazla ders taahhüdünde bulunulması artık yasak eğitim faaliyetine giriyor ve kapatılmayı gerektiriyor. Farklı bir kurum gibi her bir ders için ayrı ayrı izinleri alınmış olması gerekiyor. Sınava hazırlanan gençlerimizin sene ortasında kurumları kapatıldığı için mağdur olmalarını arzu etmeyiz. Bunun için kurs kayıt ve sınav sistemleri hakkında gelen herkesi bilgilendiriyoruz’’ dedi. Isparta’da Matematik dersi için şu anda MEB’den yetki almış izinli tek kurum olan Matematik Bilim Evi Özel Öğretim Kursu kayıtlarını sürdürüyor.




 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Niyazi Şimşek

21 Mayıs 2017 Pazar 20:21

Ispartadaki hiçbir dershaneye kursa gitmemek gerek çünkü vadettikleri şeyler icraata dönüşmüyor bu şehirde

Ekrem

17 Mayıs 2017 Çarşamba 11:18

çemberde uzunlukta kuvvet ekseni kaldırıldı. çemberde uzunluk değil.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR