26 Nisan 2024 Cuma

MARMARAY BİR ISPARTALI'YA EMANET

Osmanlı döneminden bu yana Türkiye'nin hayal projesi olarak kabul edilen AK Parti döneminde bir bölümü hayata geçirilen Marmaray'ın bas mühendisi hemşehrimiz Ali Faik Aşçı.

Isparta

Türkiye genelinde başarıdan başarıya koşan Ispartalı işadamları ve bürokratları say­falarına taşımaya devam ediyoruz . İstanbul'dabirçok demeği bünyesinde toplayan Ispartalılar Gönül Birliği Demeği'ninbaşkanlığını yapan Senirkentli hemşehrimiz Ali Faik Aşçı, Türkiye adınaİstanbul adına çok önemli bir misyonu üstlenmiş du­rumda. Osmanlı dönemindePadişah Abdülmecit Han’ın pro­jeleri arasında yer alan ancak AK Parti dönemindehayata geçirilen Marmaray'ın baş mühendisi Ali Faik Aşçı. Aşçı, Ulaştırma Bakanlığı'nınMannaray Projesi için kurduğu Marmaray Bölge Müdürlüğü'nde baş mühendis olarakgörev yapıyor.

 

Başmühendis Aşçı, İstanbul Marmaray Projesi'nin 2004 yılındaHalkalı-Gebze arasındaki 76 km'likmesafede 3 hatlı olarak başladığını anlattı. Projenin 13 kilometresinin denizaltı, 63 kilo­metresinin de yer üstünde olduğunu belirten Aşçı, "13kilo­metrelik deniz altını kapsayan bölümü tamamlandı. 5 istasyon açıldı. Diğerçalışma devam ediyor. Proje Osmanlı padişahlarından Abdülmecit Han dönemindedüşünülmüş. 1860Tı yıllarda Fransa'da yapılan bir pro­jeden esinlenilmiş. AmaTürkiye için hayal olan proje bu dönemde uygulanmış ve büyük bir bölümüyapılmış. Böyle devasa projede görev yapmaktan çok mutluyum" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR