20 Nisan 2024 Cumartesi

Maratonu Sadi Bilgiç yürütecek

Maratonu Sadi Bilgiç yürütecek

Isparta

 

Türkiye'nin 2016 yılı bütçesi hızlandırılmış bir şekilde 26 Aralık'a kadar görüşülüp, karara bağlanacak. Türkiye'nin yeni yıl yatırımları ve harcamalarını ilgilendiren zorlu bütçe maratonunu Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı'na getirilen Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bİlgiç yürütecek.

 

Bakanlıkların yatırım programlaması ve bütçe planlamasında kilit noktada görev alacak olan Milletvekili Bilgiç'in 1 günlüğüne Isparta'ya gelip, Vali Vahdettin Özkan önderliğinde tüm kamu, kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla ihtiyaçları ve talepleri belirleyecek bir toplantı yapacağı öğrenildi.

 

 Isparta, AK Parti döneminde Erkan Mumcu'dan sonra yatırımlar için ayrılan büyük pastaya kolay erişim noktasında önemli bir fırsat yakaladı. 4.döneminde AK Parti'de Plan ve Bütçe Komisyon Başkanlığı gibi önemli ve etkili bir konuma ulaşan Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, aralık ayında başlayacak Türkiye için hızlandırılmış bütçe sürecinin en etkili ismi olacak. Geçici bütçe yapmak yerine 2016 yılı bütçesini hızlandırılmış bir süreçle görüşüp, karara bağlamayı hedefleyen Hükümet, 26 Aralık'a kadar bu süreci sonlandırmak istiyor. 26 Aralık'a kadar hızlandırılmış bir şekilde yürütülecek sürecin baş yürütücüsü ise Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç.

 

 

ISPARTA'NIN ELİ ÇOK GÜÇLÜ

 

           Bakanlıkların yatırım programı ile bütçe planlamasında önemli bir noktada görev alacak olan Bilgiç'in bu süreci Isparta için bir fırsata dönüştüreceğine kesin gözüyle bakılıyor. Miletvekili Bilgiç'in Merkezi hükümet tarafından Isparta'da yapılacak yatırımlarla ilgili konularda talep ve istekleri Komisyon Başkanı sıfatıyla talep edip, programda yer almasını sağlayacağı yönde beklentiler şimdiden oluşmuş durumda.

 

İHTİYAÇLARI BELİRLEYECEK

 

 

             Milletvekili Bilgiç'in de aralık ayında başlayacak hızlanrdırılmış bütçe süreci öncesinde 1 günlüğüne Isparta'ya geleceği öğrenildi. Bilgiç'in Vali Vahdettin Özkan'ın önderliğinde tüm kamu,kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı yapacağı, bu toplantıda ihtiyaç ve talepleri tespit edeceği bildirildi. Isparta'nın öncelikli talep ve ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra Ankara'ya dönecek olan Komisyon Başkanı Bilgiç'in bütçe görüşmeleri sırasında bu konuları gündeme getireceği edinilen bilgiler arasında.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR