29 Mart 2024 Cuma

MANİDAR BİR HABER!

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rifat Okudan, bugün basında çıkan kendisi hakkındaki haberlere cevap verdi.

Isparta

İŞTE O AÇIKLAMA

07.03.2016 tarihinde bazı medya organlarında doğrudan şahsımla alakalı tamamen algı oluşturmaya yönelik, gerçeği yansıtmayan, iftira niteliğinde yalan bir haberle çirkin bir karalama kampanyası başlatılmıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu hâsıl olmuştur.

İlmi ve akademik bir araştırma dergisinde 2003 yılında yayınlanan makaleme dayandırılan görüşler her ne kadar tarafıma aitmiş gibi gösterilse de, söz konusu makalede görüleceği gibi, başka görüşlerin yanında diğer bazı bilim adamlarının görüşleri olduğu açıkça ifade edilmiş ve bilimsel kaynak gösterme kriterlerine uygun olarak nakledilen görüşün geçtiği kaynağa dipnotla atıfta bulunulmuştur. Ayrıca konuyla ilgili atıf yapılmış olan bilimsel eserin künyesi makalemin kaynakçasında detaylı bir şekilde verilmiştir.

Makalede rabıtaya ilişkin klasik yaklaşımlar dile getirilirken ortalama görüşler yanı sıra diğer görüşe de yer verilmiştir. Tarafımızdan da konuya ilişkin akademik bakışın olgunlaşması ve belirginleşmesi amacıyla nakledilmiştir. Şahsi yaklaşımlarla hiçbir şekilde ilgili olmayan ve konusu içinde değerlendirilmesi gereken bir görüşü tarafımdan bugün açıklanıyor gibi gösterilmesi her türlü insaf ölçüsünün uzağındadır ve hiçbir vicdani ahlak ölçüsüyle izah edilebilecek nitelikte değildir.

Kişilik haklarıma doğrudan saldırı içeren, sosyal medya ve internet ortamında birçok ağır hakarete maruz kalmama ve akademik kimliğimin zarar görmesine sebep olan bu haberin yayınlanması habercilik mesleğinin temel kriterlerinden birisi olan doğru ve tarafsız habercilik anlayışına da  ters düşmektedir. Öyle ki 2003 yılında yayınlanmış olan bu makalemin, aradan geçen 13 yıl sonrasında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı’na Vekaleten atandığım 03 Mart 2016 tarihinden sadece birkaç gün sonra gündeme getirilmesi de oldukça manidardır.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yusuf

08 Mart 2016 Salı 14:37

İnsanlar bu ünüversite ile neden bu kadar ugraşır anlamış degilim burakın insanları huzur verin

Yılmaz özsoy

08 Mart 2016 Salı 11:48

Hocanın makalesinden cımbızla çekip iftira atmışlar. Hocanın dekanlığını çekemeyen fakülte içindeki grubun işi bu.

ali

08 Mart 2016 Salı 11:41

Rifat hocayı tanımam eğer o zaman söyledikleri değişmediyse Bir prof a yakıştıramadım.Ama Akademisyen olupta bu düşünceye sahip akledemeyen ve kuran ve peygamberi anlamayan lar varmı var?

kim pisletiyor

08 Mart 2016 Salı 10:44

rıfat hocanın yerine geçmek isteyipte geçemeyen gerekli liyakatı olmayan sayın 5. adam neden böyle haberler çıkartıyorsun. fesatlıktan karnın son son gurlar..

Salih çoruh

08 Mart 2016 Salı 10:42

Hocaya çarpıtma yaparak çarpıcı bir şekilde iftira atmak isteyenlerin amacı çok belli. Onun yeni görevini hazmedemeyen rezillerin bu bel altı vuruşu çok ahlaksızca bir vakıa. Sonuna kadar hocanın arkasındayız onu bu çakallar sürüsüne yedirmeyi

kaya mert

08 Mart 2016 Salı 09:49

13 değil 113 senede olsa hoca çeneni tutacaksın.ileriyi düşüneceksin.kafanız uçkurda olmayacak.

T Türlü

08 Mart 2016 Salı 09:10

Türlü türlü haberler çıkarıp durmayın Sn Türlü. Çok basit insanlar gerçekten. Allah düşmanın bile şereflisini versin

Osman Güçlü

08 Mart 2016 Salı 01:19

Rıfat Hocamız bu tür iftira ve zamanlaması manidar hatta kim tarafından yapıldığı da bilinen durumlardan dolayı üzülmesin, Durmak Yok Yola Devam

behice

08 Mart 2016 Salı 01:09

Türkiye gericileştikçe, yozlaşma ve çürüme de beraberinde geliyor. Bir an durup milyonların önünde tartışılan konuları, "hocaların" verdikleri fetvaları gözümüzün önüne getirirsek ülke olarak ne büyük bir karanlık ve cehaletle karşı karşıya kaldığımız da ortaya çıkıyor. Üstelik iktidar tarafından sürekli cesaretlendirilen bir cehalet...

Ali Bulan

07 Mart 2016 Pazartesi 22:57

Hocamızın dekanlığı malum çevreler tarafından kıskanıldı. Bu tür yıpratmaya dönük çalışmalarla bir yere varılmaz. Hocamız değerli bir ilim adamı, bunun da ötesinde bir gönül insanıdır.

Nereden

07 Mart 2016 Pazartesi 21:01

13 sene önce yayınlanan ve RİFAT Hocanında belirttiği gibi başkasına ait bir görüşün bugün gündeme getirilmesi manidar. Hoca UŞAK a dekan olduğunda niçin gündeme getirmediniz. Demekki taş yakından geliyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR