19 Nisan 2024 Cuma

Mal Canın Yongası, Çobanlar Kurbanlıkların Başında Yatıyor

Mal Canın Yongası, Çobanlar Kurbanlıkların Başında Yatıyor

Isparta

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Aydın’da kurbanlık satışları başladı. Genellikle Afyon, Isparta ve Ağrı illerinden Aydın'a giden  çobanlar, yılın en heyecanlı günleriniyaşamaya başladılar

 

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Aydın'da kurbanlıksatışları başladı. Dün gece Anadolu'nun değişik illerinden kamyonlarla küçük vebüyükbaş kurbanlıklar Aydın Hayvan Pazarı'na getirilerek satışa sunuldu. Çobanköpeklerinin girişinin yasak olduğu pazar yerinde çobanlar olası hırsızlıkolayı veya koyun ve keçilerin kaçma riskine karşı sürünün başında yatıyor.

 


Aydın Hayvan Pazarına bu gece itibariyle giriş yaparakgetirdikleri hayvanları satışa sunan çobanlar, sezondan umutlu olduklarını vebu yıl küçükbaş kurbanlıkların 600 TL ile 1200 TL arasında değiştiğini,büyükbaş kurbanlıkların ise kilosuna göre fiyatının değiştiğini belirttiler.

 

Bu yıl sezondan ümitli olduklarını belirten çoban vebesiciler olası hırsızlık veya hayvanların kaçma riskine karşı kurbanlıklarınbaşından bir an olsun ayrılmıyor. Geceyi koyunların başında kepenek giyerek yada ot ve samanların üzerine serdikleri battaniye içinde geçiren çobanlar buzorlu hayata alıştıklarını belirttiler.

 

Bugünden itibaren kurban bayramına kadar 24 saat satışınyapılacağı Aydın Kurban Pazarında, yeri müsait olmayanların satın aldığıkurbanlıkların kurban bayramına kadar emanet olarak bakılacağı belirtildi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR