25 Nisan 2024 Perşembe

MAKÜ VE YBEM İŞBİRLİĞİ

MAKÜ VE YBEM İŞBİRLİĞİ

Isparta

MAKÜ’nün Braille alfabesi ile hazırlattığı Safahat herkesimin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

MAKÜ Rektörü Saatcı tarafından Braille alfabesiyle basımı yapılan Mehmet Akif Ersoy’un dev eseri Safahat, SDÜ YBEM Müdürü Fatih Cebeci’nin de girişimleriyle Isparta’da görme engelli vatandaşlarımıza dağıtımı yapılacak.

Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri ‘Safahat’, MAKÜ RektörüProf. Dr. Mustafa Saatcı tarafından görme engelli vatandaşlarımızın da okuyabilmesi ve bu eserden faydalanması sebebiyle Braille alfabesiyle basılarak kitap haline getirilmişti. Bu ölümsüz eserin Isparta’da görme engelli vatandaşlarımızla buluşması gerekir diyen, SDÜ YBEM Müdürü ve aynı zamanda Dünya Engelliler Federasyonu Isparta Temsilcisi Fatih Cebeci, Rektör Saatcı ile bir araya geldi.  Mehmet Akif Ersoy tanıtılması yönünde ortak işbirliği kararı alan Cebeci ve Saatcı ilk olarak Akif’in Braille alfabesiyle basılan safahatının tanıtım ve dağıtımını yapacaklar.

CEBECİ ‘ÇOK ÖNEMLİ BİR HİZMET’

SDÜ’nün büyük başarılara imza atan Yaşam Boyu Eğitim Merkezinin Müdürü Fatih Cebeci, Braille alfabesi ile basılan ‘Safahat’ı tüm görme engellilerle buluşması gerektiğini değinerek, ‘böyle bir hizmeti sunan kardeş kurumumuz Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine ve Sayın Rektörü Prof. Dr.Mustafa Saatcı hocamıza, Dünya Engelliler Federasyonu Temsilcisi olarak canıgönülden teşekkür ediyorum. Bu hizmetin ne maddi anlamda bir bedeli ölçülebilir, nede manevi anlamda’ dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ahmet alım

13 Nisan 2015 Pazartesi 20:51

CEBECİ BUGUNLERDE SENİ TAKİP EDER OLDUK BAŞARILISIN GERÇEKTEN TEBRİK EDERİM .

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR