24 Nisan 2024 Çarşamba

Makam odasını markete taşıdı

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Uğur Ünverdi, ilçesinde yeni bölümler açabilmesi ve öğrenci sayısının artması için Belediye hizmet binasını SDÜ'ye tahsis etti. Sadece tahsis etmekle kalmadı binada 1 milyon TL'lik tadilat ve onarım yaptırdı. AK Partili Başkan, kendi makam odasını ve Belediye'nin diğer birimlerini eskiden market olarak kullanılan ayak üstü bir iş yerine taşıdı.

Isparta

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Uğur Ünverdi, ilçesinde yeni bölümler açılması için Belediye hizmet binasını 1 milyon TL'lik deprem güçlendirme onarımını da yaptırarak SDÜ'ye hediye etti. Yeni Belediye ise daha önceden market olarak kullanılan işyerinde konuşlandırıldı.

Uluborlu'da 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Mehmet Uğur Ünverdi, yükseköğrenim hayatının gelişmesi adına önemli çalışmalar yapıyor. Belediye Başkanı Ünverdi, Türkiye'de örneği olmayan bir davranışta bulunarak Belediye hizmet binasını üniversiteye hediye etti. Hem de verirken öyle eski haliyle değil. Bina üniversiteye devredilmeden önce 1 milyon TL'lik bakım ve onarımdan geçirildi, deprem güçlendirmesi yapıldı.

Uluborlu Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Uğur Ünverdi, SDÜ Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu'nun kullamınına devredilen Belediye hizmet binasında şu an eğitim-öğretim olmadığını söyledi. Daha önceki rektör döneminde yeni bölümler açılacağını sözü verilmesine rağmen bu sözün yerine getirilmediğini belirten Ünverdi, "Yeni rektörümüz Prof. Dr. İlker Çarıkçı ilçemizi ziyaretinde üniversiteye devredilen hizmet binamızı gezdi. Belediyemizin yaptığı davranıştan ötürü çok etkilendi. Çıktığı bir televizyon programında yeni bölümlerin açılacağının sözünü verdi. Burada yaşlı bakım ve rehabilitasyon alanında yeni bölümler açılmasını bekliyoruz. İnşallah yeni bölümlerle birlikte ilçemizdeki fiilen okuyan öğrenci sayısı artacak" diye konuştu.

Hayırsever işadamı Ahmet Nedim Karasoy tarafından babası adına yaptırılan MYO binasında artık yer kalmadığını belirten Ünverdi, " Diğer MYO binasında kapasite doldu. Laboratuarlar derslik haline getirildi.  Yeni bölüm ve öğrenciler için Belediye hizmet binamız hizmet görecek" dedi.

Uluborlu Belediyesi'ni daha önceden market olarak kullanılan işyerine taşıdıklarını anlatan Ünverdi, "Belediyeyi taşıdığımız yer marketti. Belediye hizmet binamızı verince burada bir çözüm bulduk. Şimdilik belediye hizmetlerimiz için yetiyor. Çarşı merkezinde olması büyük avantaj. Zemin kat olduğu için özellikle yaşlı vatandaşlarımız için büyük rahatlık. Vatandaş da memnun" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ünverdi, Uluborlu'da şu an fiilen okuyan MYO öğrencisi sayısının 1400 olduğunu söyledi. 2500'ü hedeflediklerini kaydeden Ünverdi, "inşallah bu hedefi kısa sürede yakalayacağız. Belediye hizmet binamızı üniversiteye vermeden önce deprem güçlendirme başta olmak üzere bakım ve onarımını da yaptık. Yarın olası bir afette bina yıkılırsa öğrencilerimizin ve halkımızın yüzüne nasıl bakarız diye düşündük. Bu nedenle 1 milyon TL'lik deprem güçlendirme yaptık. Çocuklarımız sağlam ve güzel bir binada eğitim görsün istedik" diye sözlerini tamamladı. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR