25 Nisan 2024 Perşembe

MAHALLE ANNELERİ PROJESİ TANITILDI

MAHALLE ANNELERİ PROJESİ TANITILDI

Isparta

ISPARTA Valisi Vahdettin Özkan’nın eşi Ruhan Özkan tarafından başlatılan Mahalle Anneleri Projesi ve kütüphanelerde başlatılan kütüphan-e projesi tanıtıldı. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Nur Peri Ak, Ruhan Özkan’ın başlatmış olduğu ‘Mahalle Anneleri Projesi’ için kendilerine teşekkür etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, kütüphanelerde başlatılan projelerin vatandaşları olumlu yönde etkileyeceğini belirterek,“Maddi desteklerle 26 ildeki 76 kütüphane de bu proje başladı. Kütüphanelerebilgisayarların ve bilgisayar programlarının gelmesiyle birlikte yaşlılar vedar gelirli ailelere teknoloji desteği veriyoruz. Vatandaşların bu kurslardan aldıkları bilgi sayesinde günlük hayatlarında, çalışma hayatlarında daha başarılı olacaklardır. Bu güzel projenin sahibi olan Valimiz Vahdettin Özkan’ın eşi Ruhan Özkan’a çok teşekkür etmek istiyorum. Bu proje Ruhan Hanım sayesinde tüm Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

ISPARTA’DA KİTAP OKUMA ORANI YÜKSEK

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Isparta’nın kitapokuma oranının yüksek olduğunu belirterek, ileri ki zamanlar da daha artacağınısöyledi. İl Müdür Kılıç, “Kitabın önemine kimse yok diyemez. Ancak Türkiye’debiz kitabın önemini hala anlayabilmiş değiliz. Kitap okuma projesi gelişmişülkelerde daha fazla. Ancak Isparta İl Halk Kütüphanesi bu olguyu kırmışdurumda. Biz kütüphanemizi 20 Şubat 2012 yılında faaliyete geçirdik. İlkzamanlar kütüphanemizde üye sayısı 463 kişiydi. Bu üye sayısına Bakanlığımızbile şaşırmıştı. Ama günümüzde üye sayımız 12 bin 500 kişidir. Bu büyük birbaşarıdır. İnsanlara kaynak sunulduğu taktirde başarılı olamayacak hiç kimseyoktur. Biz de kütüphanemiz de her türlü imkanı sunuyoruz ve sunmaya devamedeceğiz” şeklinde konuştu.

KÜTÜPHAN – E PROJESİ TANITILDI

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Nur Peri Ak, Vali Vahdettin Özkan’ın eşi Ruhan Özkan’a Mahalle Anneleri Projesi için teşekkür ederek,kütüphaneler de başlatılan Kütüphan-e Projesini tanıttı. Kütüphane Müdürü Ak,“Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Hacettepe Teknokent – Teknoloji Transfer Merkezi tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülmekte olan“Kütüphan-e – Türkiye Projesi”nin pilot uygulamasında olan kütüphanemiz, proje paydaşımız olan AB Proje Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen ve Isparta Valimiz Vahdettin Özkan’ın eşi DR. Ruhan Özkan’ın himayelerinde yürütülen Mahalle Anneleri Projesi ile ortak çalışmalar yürütmektedir. Proje paydaşımızla yaptığımız bu çalışmalar diğer illere de örnek teşkil etmektedir.İnternetin sağladığı imkanlardan toplumun önemli bir kesimi yararlanamamaktadır. 20. yy da okuma yazma bilmemek insanları nasıl olumsuz yönde etkiliyorsa, 21. yy’da da bilgi ve iletişim teknolojisinde yararlanmama kaynı sonucu doğuracaktır. Herhangi bir nedenle internetten yararlanamayan kesimlere bu hizmeti sunmak önemli bir kamu görevidir. Vatandaşlara okuma yazma öğretmek nasıl bir kamu görevi ise bilgi teknolojileri konusunda da asgari bir eğitimin verilmesi zorunludur. Vatandaşların bu araçlara parasız erişebildiği devamlılığı olan bütün ülkede örgütlenmiş bir yapıya ihtiyaç vardır. Örneğin ABD’de ve Avrupa da bu görevi halk kütüphaneleri yapmaktadır. Toplumun dez avantajlı kesimleri diyebileceğimiz yaşlı, engelli, eğitim ve gelir düzeyi düşük kesimleri internet için halk kütüphanesini kullanmakta e – devlet işlemlerini kişisel haberleşmelerini bu kurumlardan yapmaktadır. Kütüphanemizde proje uygulamalarını belirttiğimiz amaçlar doğrultusunda proje paydaşımız olan mahalle anneleri projesi katılımcılarına ve halktan talep eden katılımcılara ücretsiz bilgisayar eğitimi verilmiştir. Bilgisayar eğitimi alan katılımcılarımız çoğu kütüphanemize ilk defa gelmişlerdir. Aynı zamanda herbirine kütüphane hizmetleri tanıtılarak halkın kütüphane hakkında bilgilendirilmesi sağlanmıştır. Yaz döneminde ara verilen eğitim çalışmaları 27 Ekim 2014 tarihinden itibaren devam edecektir. Ayrıca online İngilizce eğitimimiz de sürmektedir. Kütüphanemiz tarafından yine proje kapsamında Kasım 2015 tarihine kadar farklı konularda etkinlikler düzenlenecektir. Kütüphane Türkiye projesi Isparta Temsilciliği olarak proje paydaşımız olan Mahalle Anneleri Proje Temsilcileri ve katılımcılarıyla amacı kütüphaneleri toplumun merkezi haline getirmek, okuma kültürünü artırarak vatandaşlar arasında bilgiye erişimde eşitsizliği kaldırmak toplumun yaşam kalitesini yükseltmektir. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR